İçeriğe git

Ters Bağlama Adaptörü Kullananalar buraya :)))


Recommended Posts

Mağazamda ki ürünlerin çekimi için aldığım Sigma 105 mm ile 1:1 sonuçlar alsamda , araştırmalarımda gördüm ki 3:1 - 5:1 sonuçlar almak da mümkün. Peki nasıl? Şu an aparatları sipariş verdim gelince mutlaka deneyeceğim.

Süper Makro olarak adlandırılıyor ve ilk olarak Extension Tube + Sigma 105mm + Coupling Ring + Ters 50mm ayrıca polarize flashda olmazsa olmazlardan. Bu şekilde yüksek büyütme oranı yakalanıyor ancak alan derinliği çok sığ kalıyor. Yani bir örümceği 5:1 oranında büyüttük. Ancak sadece gözlerini net görebiliyoruz. Tamamının net olabilmesi için örümceğin her tarafının fotoğrafı tek tek çekiliyor. Fotorğaf sayısı en iyi sonuç için 100lere kadar çıkabiliyor. Daha sonra bilgisayarda Focus Stacking işlemi ile her bir kare üst üste bindirilerek muhteşem fotoğraflar ortaya çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.