kadir alpago 50 Oluşturuldu: Temmuz 20, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Temmuz 20, 2013 evet arkadaslar mutlaka deneyenlermiz vardır fikir düşünce ve önerisi olanlar buraya yazalım denemek isteyenler bilgilensin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hasip TOSUN 12 Temmuz 20, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 20, 2013 gönderildi Güzel bir konu olmuş bende almayı düşünüyordum. Makro çekime ilgim yok ancak 2-3 fotoğrafdanda zarar gelmez sanırım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Temmuz 21, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 21, 2013 gönderildi benim hiç ters bağlama adaptörüm olmadı abi. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erhan BABACAN 0 Temmuz 21, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 21, 2013 gönderildi Mağazamda ki ürünlerin çekimi için aldığım Sigma 105 mm ile 1:1 sonuçlar alsamda , araştırmalarımda gördüm ki 3:1 - 5:1 sonuçlar almak da mümkün. Peki nasıl? Şu an aparatları sipariş verdim gelince mutlaka deneyeceğim.Süper Makro olarak adlandırılıyor ve ilk olarak Extension Tube + Sigma 105mm + Coupling Ring + Ters 50mm ayrıca polarize flashda olmazsa olmazlardan. Bu şekilde yüksek büyütme oranı yakalanıyor ancak alan derinliği çok sığ kalıyor. Yani bir örümceği 5:1 oranında büyüttük. Ancak sadece gözlerini net görebiliyoruz. Tamamının net olabilmesi için örümceğin her tarafının fotoğrafı tek tek çekiliyor. Fotorğaf sayısı en iyi sonuç için 100lere kadar çıkabiliyor. Daha sonra bilgisayarda Focus Stacking işlemi ile her bir kare üst üste bindirilerek muhteşem fotoğraflar ortaya çıkıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın