Can Aydemir 4 Oluşturuldu: Temmuz 21, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Temmuz 21, 2013 Selamlar arkadaslar,Bir suredir yazmiyordum ama biliyorum ki bir sorum oldugu zaman gelmem gereken dogru yer burasi Bildiginiz(veya bir kisminizin bilmedigi) uzere, Nikon D5100'lerin body'si uzerinde autofocus motoru yok. Dolayisiyla eger "Manuel focus da yaparim ben yeaaa" demiyorsaniz, autofocus motorlu lensler kullanmaniz gerekiyor. Sormak istedigim sey su; her zaman guzel guzel Nikon lenslere para yetistiremiyoruz. Bununla birlikte cok guzel olan Tamron ve/veya Sigma lensler de oluyor. Ancak her ne kadar bir lens almak istesem de, Sigma ve Tamron lensler arasinda hangilerini D5100'umle beraber kullanabilirim bilemiyorum.Hizlica buraya yazip sorayim istedim. Mesela 17-55 veya 24-105 gibi sabit diyaframli lenslerinden kullanabileceklerim var mi?Cok teskkur ederim simdiden Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Temmuz 21, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 21, 2013 gönderildi Pek yardımcı olamayacam ama bence tamron yerine tokina al. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
y.Güngör 86 Temmuz 21, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 21, 2013 gönderildi soruyu tam anlayamadım ama.Tak gez lens almak istiyorum hangisini alayım mı demek istediniz ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Temmuz 22, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 22, 2013 gönderildi 18-105? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Can Aydemir 4 Temmuz 22, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Temmuz 22, 2013 gönderildi Kusura bakmayın pek anlaşılır yazamamışım sanırım. Demek istediğim şu;Mesela Nikon AF-S 24 - 70 f/2.8 veya Nikon AF - S 24 - 120 f/4 gibi lenslerden bahsediyorum sabit diyaframlı derken Tamron, Tokina veya Sigma içerisinde lens üzerinde focus motoru olan lens var mı onu sormak istedim çünkü benim makinemin gövdesinde focus motoru yok. Eğer aldığım lensin üzerinde olmazsa focus motoru, manuel olarak odaklama yapmam gerekiyor.Anlatabildim mi bilemedim ama eğer anlatabildiysem cevaplarınızı beklyorum.çok teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Temmuz 22, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 22, 2013 gönderildi Tamron 17-50mm f2.8'in motorlu versiyonları var. Tüm VC'li Tamronlar'da motor var. Sigma'nın tüm HSM'li modelleri motorlu, örneğin 17-50mm f2.8 HSM OS. Tokina 16-50mm f2.8'de motor var mı bilemiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
y.Güngör 86 Temmuz 22, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 22, 2013 gönderildi AF-S ibaresini gördüğünüz her Nikon lens te Motor vardır..Muadil markaların Motor olan modellerini Sevgili Ertan abimiz yazmış Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın