Buse Yavuz 0 Oluşturuldu: Temmuz 27, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Temmuz 27, 2013 Merhaba, Nikon D3100 kullanıyorum. Lensim af-s 18-55. Videoda otomatik netleme yapamıyorum. Ancak deklanşöre yarım basarak manuel netleme yapabiliyorum. Bu sorun lensimden mi kaynaklanıyor ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Salih TEMEL 31 Temmuz 27, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 27, 2013 gönderildi lensiniz fotoğraf çekerken Netlemeyi otomatik yapıyor mu?Bir de ayarlardan Video modunun focus tipini AF-S yaparsanız video çektiğiniz sürece oto AF yapabiliyor diye bir bilgi var nette deneyin.sonucuna bakalım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Buse Yavuz 0 Temmuz 27, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Temmuz 27, 2013 gönderildi Öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Evet fotoğraf çekerken otomatik netleme yapabiliyorum. Sadece videoda otomatik netleme yapamıyorum. Bu dediğinizi dün denemiştim ve olmadı malesef Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Temmuz 27, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 27, 2013 gönderildi Sanırım video çekerken netleme ayarı ya AF-A ya da AF-C modunda olması gerekiyor. Ayrıca çekim esnasında netleme noktasının denk geldiği noktanın makineye uzaklığına göre gerekirse netleme yapıyor. özetle Salih hocanın da dediği gibi, fotoğraf çekerken netleme yapıyorsa video modunda da netleme yapmak zorunda. Büyük ihtimalle makinenin ayarlarıyla ilgili bir durum. Kitapçığa tekrar bi bakarsanız netleme konusuyla ilgili ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Buse Yavuz 0 Temmuz 27, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Temmuz 27, 2013 gönderildi Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz iÇin, kitapÇığı inceleyerek Çözüme ulaştım.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Salih TEMEL 31 Temmuz 27, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 27, 2013 gönderildi Mehmet hocamında belirttiği gibi siz ne kadar mesafede çekim yapıyorsunuz sürekli yakınlaşıp uzaklaşan hareketli nesneleri mi sabit mesafede mi?aşağıdaki video da sürekli AF yapıyor Hareketli bir çocuk var mesela Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Buse Yavuz 0 Temmuz 27, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Temmuz 27, 2013 gönderildi Mesafeyle ilgisi yokmuş, her şekilde otomatik netleme yapıyor. Kitapçığı inceleyerek buldum. Teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Temmuz 27, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 27, 2013 gönderildi D7000 de video da netleme konusunda başarısız.Tabiki bu lens ilede alakalı bir konu ancak.Doğru ayarları yaptığınızda güzel ışıklı bir ortamda otomatik AF takip sistemi falan gayet iyi çalışıyor ama ışık az ise AF sistemi çok başarısız oluyor takip edemiyor hiç birşeyi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın