İçeriğe git

Dijital fotoğrafçının el kitapı- scott Kelby

Guest Faruk

Recommended Posts

Toplamda 4 ciltlik olan güzel bi eser.

djitalfotoraflkdq9.png

dijital-fotografcinin-el-kitabi-2-cilt20101211092421.jpg

5c7a6c92-2af1-4f60-9529-ccb19d776317.jpg

Dijital-Fotografcinin-El-_161739_1.jpg

Scott bu kitabın parlak önerisini nasıl açıklıyor: "Diyelim ki sizinle beraber bi çekime gittik ve bana 'Flaş kullandığımda, resmini çektiğim kişinin arkasındaki fon siyah oluyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?'diye sordunuz. Size flaş oranları ya da flaş senkronizasyonu ve arka perde senkronizasyonu hakkında ders vermem. Bunun yerine sadece 'Deklanşör hızını saniyenin 1/60'ına düşür. İşe yarayacak.' derim. İşte bu kitap da tamamen böyle: Sizinle çekime çıkacağız ve sorularınızı yanıtlayacağım, size önerilerde bulunacağım ve benim bildiğim sırları ayni bir dostla da yapacağım gibi sizinle paylaşacağım - bütün o teknik açıklamaları ve fotoğrafçılık jargonunu kullanmaksızın."

Her sayfada fotoğrafçılığınızı ileri götürecek sadece bir tek kavram işleniyor. Her sayfayı çevirdiğinizde işlerinizi bas-çek fotoğraflardan galerilere asılacak baskılara dönüştürecek olan profesyonel başka bir ayarı, aracı ya da hileyi öğreneceksiniz. "Kabul edilebilir"görünen kareler çekmekten ve fotoğraf dergilerine bakarak, "Neden benim fotoğraflarım da böyle durmuyor?" diye düşünmekten bıktıysanız, bu kitap tam size göre.

Bu, kafa karıştırıcı jargon ve ayrıntılı kavramlar içeren, teorik bir kitap değil. Bu kitap hangi düğmeye basılacağına, hangi ayarın ne zaman kullanılacağına dair bir eser. En sıkı korunan yaklaşık 200 kadar "hile" ile çekimlerinizi büyük ölçüde daha iyi görünümlü, daha net, daha renkli ve daha profesyonel hale getirecek.

(Tanıtım Bülteninden)

Bu kitaplar "Bana göster" kitabı. Yani size uzun uzun terimsel teknik bilgiler vermiyor. Sadece şu şu ayarları kullanın ve deklanşöre basın diyor. Bu da bayağı bi pratiklik sağlıyor.

örnekle açıklayacak olursak: Kitap size balık tutmayı öğretmiyor. Size balık veriyor. Siz bu balıkları görünce balık tutma isteği uyanıyor içinizde. Adam kitapta yer yer diyor zaten bu kitap "bana göster" kitabıdır. Bu kitabı okuduktan sonra gidip bi tane "bana herşeyi öğret" kitabı almak isteyeceksiniz.

Kitabın en önemli özelliği ise sıkıcı olmaması. Okurken hiç sıkılmıyorsunuz. Bi çırpıda bitiyor kitaplar.

Ben 1. ve 2. kitabı okudum. 1. kitap genel bilgiler üzerine yoğunlaşmış. 2. kitapta olayı stüdyoya taşımış sanki biraz. ekipman olayına biraz fazlaca yer vermiş ama yine 1. kitaptaki konulara (portre manzara gezi vs fotoğrafçılığı) bişeyler eklemiş. 3 ve 4ü okumadım.

Kesinlikle tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1. kitap: http://www.dr.com.tr/kitap/dijital-fotografcinin-el-kitabi/scott-kelby/hobi/fotograf-/urunno=0000000222640

2. kitap: http://www.dr.com.tr/Kitap/Dijital-Fotografcinin-El-Kitabi-Cilt-2/Scott-Kelby/Hobi/Fotograf-/urunno=0000000271921

3. kitap: http://www.dr.com.tr/Kitap/Dijital-Fotografcinin-El-Kitabi-Cilt-3/Scott-Kelby/Hobi/Fotograf-/urunno=0000000344138

4. kitap: http://www.dr.com.tr/Kitap/Dijital-Fotografcinin-El-Kitabi-Cilt-4/Scott-Kelby/Sanat-Tasarim/Fotograf-Grafik-Sanati/urunno=0000000439077

D&R'da internetten alınca mağaza fiyatından daha ucuza geliyor. Mağazada 25 lira olan kitap internette 18,49

İnternet alımlarında da 25 lira üzerne kargo bedava. Ben ilk iki kitabı aldım. kargo bedavaya geldi. hesaplı da oldu. Diğer ikisini de almayı düşünüyorum en kısa zamanda.

Adamın çok güzel bi üslubu var. İnsanı hiç sıkmıyor. Her sayfada farklı bi ipucu veriyor. Her bölüm başında da biraz gevezelik yapıyor. Kendi de diyor zaten bölümlerin giriş sayfalarını okuyucuyu sıkmamak için yaptım. okumasanız da bişey kaybetmezsiniz falan.

Adamın üslubu hakkında biraz fikir sahibi olmanız için bi sayfanın fotosunu koyaym.

BP0RKeDCQAEYQ7E.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:4. kitap yeni çıkmış sanırım.

1. kitabı okumuştum bende. Adamın uslubu gerçekten çok iyi. Yada çeviren güzel çevirmiş çünkü İngilizce'yi tam anlamı ile Türkçe'ye Türkçe'yi tam olarak İngilizce'ye çevirmek çok mümkün olmuyor.

4. kitabı biraz araştırıp satın alayım bakalım. Photoshop hilelerinden falan bahseder umarım.

Ekleme:

Bu arada D&R daki fotoğrafçılık kitaplarına bakarken en çok satan 3 kitap arasında hangisi olsa beğenirsiniz?

e5771855-60eb-4f6c-b6e0-2cd6a1bdf279-1.jpg

25 lira veriyorsun ve düğün fotoğrafçısı oluyorsun, hepsi bu...

Aynı Cem Yılmaz'ın bel ağrısına iyi geldiğini söylediği yumurtanın sarısı ile beyazı muhabbeti :)

2. Ekleme:

Aşağıdaki kitap gibi kompozisyon öğreten iyi bir kitap önerisi olan varmı (ingilizce de olabilir)?

http://www.dr.com.tr/Kitap/Fotografta-Kompozisyon/David-Prakel/Sanat-Tasarim/Fotograf-Grafik-Sanati/urunno=0000000359816

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 3 hafta sonra...

Bayramdan önce siparişini vermiştim bugün geldi kitaplarım. 1. ve 2. cildi aldım şimdilik. 2 kitap + 1 roman ve bir de yine küçük bir fotoğrafçılığa başlangıç kitabı 52 liraya geldi, iyi ki geldi :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende aldım kitabı çeviri ve yazım hataları bol geldi bana. çeviriyide düşük anlamlı cümlelerden anlıyorum. birazda şu şaka yaptım edaları sıkıyor beni. ama işe yarayacak gibi duruyor bir iki taktik kaptım gibi ama biraz ezberci bir kitap öğretmiyorda bunu bunu ayarla bunu çek güzel çıkar tarzı bir kitap olsun idare edecez:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet yazım hataları benim de dikkatimi çekti. Genel olarak akılda kalıcı bir mizacı var ama:) 1-2 taktik kaptım bende hemen (:

valla hiç taktik kapamadım ben ne kadar güzel taktik kaptıysanız. zaten biliyormuşum gibi geliyor. çoğu şeyi zaten burda paylaşıyor forumlarda doluymuş bir çoğu:) ama okumak elde rehber gibi tutmak adına belki bitirdiğimde daha işe yarar görünecek. tabiki okuyorum işe yarar bilgileri cebe indiriyorum. beyin bedava hop attım:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 1 yıl sonra...

Konu baya bi eski ama bu kitabı bende aldım. normkde kitap okumayı sevmeyen ben buna bayıldım farklı bir üslubu var :)

Peki benimde size bir sorum olacak scott kelby nin photoshop adlı kitabı. CS4 ama ben CS5 kullanıyor um sizce iş görür mü? CS4 ve CS5 in çok farkı var mı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kitap güzelde eğer komposizyon konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız bence boşuna almanıza gerek yok. Ama bilgi bilgidir derseniz yinede siz bilirsinizç Potre fotoğraf hakkında bilgi vermiş düğün fotoğrafları hakkında bilgi vermiş. Güzel bir kitap. Yeni başlayanlar içinç Dört cildinide D&R den almıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 1 ay sonra...

Türkiye'de kitap okuma alışkanlığı o kadar düşük ki, bu yayınları Türkçe e-kitap olarak bulmanız çok zor. Ben de aramıştım bulamamıştım. Türkiye'ye geldiğimde dört kitabı birden aldım. Bence siz de satın alın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.