İçeriğe git

Nikon D300 Kontrol


Oğuz Ateş

Recommended Posts

Arkadaşlar İstanbulda arkadaşıma D300 aldıracam ve arkadaş makineden anlamıyor.Makinenin neresini kontrol etmesi lazım.Aynası , dış gövdesi vs. Neyini kontrol etmelidir iyice , Shutter sayısı 34.000 dedir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yılların fotoğrafçıları bile ikinci el makine alırken hele bir D300'ün hatalarına asla anlayamazlar. Bazı hatalar birkaç aylık kullanımdan sonra anlaşılabilir mesela. Bu hobi veya meslekten hiç anlamayan birine makine aldırılır mı?

Bu tıpkı şuna benziyor. Bi arkadaşım pratisyen hekim bile değil ama şu anda açık kalp ameliyatı yapacak, nelere dikkat etsin :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence bu sorumluluğun altına kimse girmez.Yakın arkadaşın bile olsa diyelim ki kontrol etti aldı, aradan 2 ay geçti netleme yapmamaya başladı yada başka bir sorun çıktı ondan sonra ayıkla pirincin taşını.Kontrol eden şahısta zan altında kalacak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Piyasa öyle bir durumdaki şimdi ikinci el makinalara silikon tarzı bir malzeme ile müdahale edilip kozmatik olarak sıfır konumuna getiriliyor ve ilk gün ki gibi mat bir hale geliyor. Shutter sayısını sıfırlayan yada düşüren yerlerde var 120 000 deki d3 ü 16.000 shuttera indirdiklerini bildiğim gördüğüm cihazda mevcut, bu yüzden artık tek yapılacak şey güvendiğiniz birinden 2. el cihaz almak oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.