İçeriğe git

Recommended Posts

Oluşturuldu:

Özel yÖntemlerle çekilen devasa panoramik fotoğraflar serisinin ikincisinin konuğu Japonya'nın başkenti Tokyo oldu. 600.000 piksellik fotoğrafta şehrin detaylarını gÖrebiliyorsunuz.

03/08/2013 12:00

Geçtiğimiz günlerde bizim de haberini yaptığımız Londra'nın 320 Gigapiksel fotoğrafının ardından şimdi de Japonya'nın başkenti Tokyo'nın 600.000 piksellik fotoğrafı hazırlandı. İnteraktif bir çalıma olarak hazırlanan fotoğraf, Tokyo Tower'da çekildi.

Bir adet Canon EOS 7D fotoğraf makinesi ve Özel yazılım-donanım çÖzümleriyle hazırlanan fotoğrafta 400 mm f5.6 objektif kullanıldı. 2 gün boyunca süren ve Özel robotik donanımla çekilen 10.000 fotoğraf bilgisayar ile bir araya getirildi.

12 hafta süren çekim sonrası düzenlemelerin ardından Tokyo'nun muhteşem gÖrüntüsü de ortaya çıktı. 360cities.net için Jeffrey Martin tarafından hazırlanan çalışma ile ilgili videoda detaylar da gÖrüntüleniyor. İşte o video:

Fotoğraf linki de burada

http://360gigapixels.com/tokyo-tower-panorama-photo/

Konuyu nere açacağımı bilmedim af ola modlar gerekli yere taşır galiba.

  • 3 ay sonra...
gönderildi

bu fotoğraflar nasıl bir ekipmanla çekiliyor. şehrimizde bizde bu veya benzer fotoğraflar çekmemiz mümkünmü.

Aslında mümkün. Valilik'le konuşup yardım etmelerini bile isteyebilirsin. Sonuçta onların da kullanacağı birşey olur. Belediye de olur. Aşağıdaki aleti alıp sana versinler ve sana yer göstersinler ve gerekli izinleri versinler oldu bitti.

http://gigapan.com/cms/about-us

Kullanımı çok kolay bir alet. Sol üst ve sağ alt köşeleri göster, sonrasını alet halletsin. çekim daha kolay da sonra o fotoğrafları birleştirmek dert oluyor çünkü bazı bölgeler arasında pozlama farkı olabiliyor ve tüm bu fotoğrafları birleştirmek için ciddi işlemci gerekebiliyor.

gönderildi

Belki yarısını verirler ne bileyim? Yakın zamanda bir festival var mı şehirle ilgili? Senin çekeceğin fotoğrafı panolarda kullanırlar. 2000 TL böyle bir iş için sudan ucuz. Sadece makinenin parasını verecekler, bir de binanın tepesinden çekim izni. Böyle bir fotoğrafı olan belediye yok Türkiye'de, ilk belediye seninki olur :) Koy internet sitesine reklam yap. Seçimler de yaklaşırken, fena fikir değil aslında :)

gönderildi

O zaman yapabileceğiniz tek birşey kalıyor.

Elinize ve gözünüze kuvvet

Koy kamerayı tripoda sıradan çekmeye başla :)

Panaroma çekmek basit onda sıkıntı yok ama örnek fotoğraflar gibi yaklaştıkça netleşen fotoğraf çekebilmek için öyle sanıyorum ki farklı yazılımlar kullanmak gerekiyor.

Misal ben böyle bir kare çekebileceğimi düşünüyorum, ancak o çektiğim kareleri öyle sanıyorum ki Photoshop ile birleştiremem.

O halde hangi yazılım ile yapılır?

Bu alet yazılım ile birlikte geliyormuş.

Acaba yazılımın adı ne?

  • 1 ay sonra...
gönderildi

panaromanın mantığı tamam da. burada yaklaşınca fotoğraflarda görüntü kaybı olmuyor. onun yapan özel bir yazılım vardır sizin dediğiniz gibi.

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.