İçeriğe git

shutter sayısı sıfırlamak hakkında bilgi


han solo

Recommended Posts

makinemi satmak istiyorum (nikon d200). internete ilan verdim. yaklaşık 1 yıl önce shutter sayısını bi program yardımıyla öğrenmiştim. 5000 lerin başında falandı. şuan tahminen 5500 falan anca vardır. neyse makineyle ilgilenen birisi bana shutter sayısının sıfırlanmadığını nerden bileyim dedi. bu sıfırlama olayı nedir. yani bunu yapmak kolayca mümkün mü. nasıl sıfırlanıyor ki bu sayı. ya da nasıl mümkün oluyor. eğer böyle bişey varsa 2.el makine alırken nasıl shutter sayısına güvenebileceğiz. bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Böyle bir sistem olup olmadığını bilmiyorum. Ama ikinci el makine alıp, yeni gelin gibi makine arayışına girmek yanlış. tabii tertemiz 1000 shutterlarda makine yok mu var ama fiyatı kendini belli eder. gereğinden ucuza mal almaya çalışmak peşinen dandik mal almayı kabul etmektir. benim görüşüm böyle. Ayrıca makinenin shutter sayısını bir şekilde düşürüp satmak, gün gelir adamın ayağına dolanır. ilahi adalete inanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güzel bir program bizim Nikontürk'ün kendi programıda mevcut. veya detaylı bir exif programı'da gösterebilir bir RAW Fotoğraf çekiminde göreblirsiniz shutter sayısını.

Sıfırlama konusuna gelince öyle birşey yok Sıfırlama kimse yapamaz kolay bir olay değildir nikon'un kendi veya Türkiye Mümessili'nin yapacagını bir durumdur lazım oldugu zaman oda. veya buna benzer olarak servısının anakart gibi degısımlerınde boyle birşey olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sıfırlamaktan kastettiği acaba perde değişiminin olup olmadığını mı sordu?

yani perde değişiminden sonra kik shutter sayısı 5 bin felan mı? sadece tahmin

yoksa sıfırlama işlemi var mı bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Perde değişimi ile sıfırlama olmuyor.. anakart bunu belleginde tutuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili arkadaşlar sıfırlama olayı malesef ki var ama herkesin ya da her yerin yapabildiği birşey değil bunuda kullanıcı yada bizim kullandığımız shutter programları göstermiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.