okan tasel 0 Oluşturuldu: Ağustos 11, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 11, 2013 Ustalar , bana makinem için 50 mm lens tavsiye edebilirmisiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hasip TOSUN 12 Ağustos 11, 2013 gönderildi Paylaş Ağustos 11, 2013 gönderildi Nikon 50 mm 1.8d makineniz ile uyumlu alabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Ağustos 12, 2013 gönderildi Paylaş Ağustos 12, 2013 gönderildi yok etmeyiz. kullanımı çok sınırlı bir lens. portre çekecekseniz, 85 mm 1.8 deriz, kapalı alanlarda geniş açı için hiç olmaz. manzara konusunda en az 5-6 poz birleştirip panorama yapmanız gerekir!. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Ağustos 13, 2013 gönderildi Paylaş Ağustos 13, 2013 gönderildi (düzenlendi) Okan kardeş,keşke makinenin modelini de yazsaydın, ona göre AF motoru olup olmadığını, alacağın lensin AF motoru olup olmayacağını da söylerdik. atalay'ın da dediği gibi geniş açı kapalı alanda sıkıcı olabilir ama kullanılmaz diye bir kural yoktur. çoğu zaman şantiyenin fotoğraflarını falan çekerken kapalı alanda geniş açı kullanıyorum. Manzara ve doğa çekimlerinde kullanacaksan bence kolaylık sağlar. ama portre çekimleri için optik olarak genelde biz 105mm deriz. sonuçta matematik yalan söylemez. kolay gelsin.Düzeltme yapayım, modelini yazmışsın ben yeni fark ettim. G serisi lensler DX modeller için daha uygundur ve içinde AF motoru barındırırlar. D serisi lensler genel olarak DX makinelerde çarpan katsayısına takılırlar. yani 50mm lensiniz DX gövdede (ki D7xxx makineler DX formatlı gövdelerdir) 75mm gibi davranırlar. Sonuç olarak D ve G serisinin arasındaki fiyat farkından dolayı bütçenize uygun olan, ihtiyacınıza göre piyasada olan D veya G serisi lensleri -gövdenizde olan AF motoru sebebi ile- satın alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz. Nikonun bir güzelliği olarak zamanın behrinden kalma lensleri bile makinenize takıp kullanabiliyorsunuz. Ağustos 13, 2013 - Orçun Edipoğlu tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın