İçeriğe git

Nikon 50mm fee hatası


Recommended Posts

Merhaba

Nikon 50mm 1.8 lensim var fakat 22f durağından başka bir durakta çekim yapmıyor. fee hata uyarısı veriyor ekranda.1.8in üzerinde kırmızı bir kilidi var ya,o bir tek 22f durağında kilitlenebiliyor. Başka bir f durağında çekemiyorum. Lensi çıkartıp 22ye getirip kilitleyip taktım,değişmedi. çok basit,öğrenince çok utanacağım bir şey eminim ama ben beceremiyorum.yardım rica ediyorum sizlerden.çok teşekkürler.

http://www.nikonturk...tasi-50-mm-f18/

forumda araştırdım bunu buldum fakat bu beyefendi diğer duraklarda çekebildiğini yazmış,ben sadece 22de çekebiliyorum. body d90 ve d300

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D90 ve D300'de D tipi objektif kullanmak için diyafram değerini halka üzerinde maksimum değere getirip kilitlemeniz lazım, aksi halde makine "lensi tanımıyorum" hatası verir (FEE). Diyafram halkasını F22'ye getir, kilitten kilitle, A modu ve M modunda diyaframı tekerleklerden biriyle değiştirebilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

f22de kilitleyip

a moduna getirdim

diyaframı lens üzerindeki halkayla değil makineden ayarlayabiliyorum ancak,bir tek o şekilde oluyor.lens üzerindeki halkadan değiştiremiyorum f ayarlarını. normali böyle mi 50mm için?ve otomatik fokus olmuyor elle manuel netleme ayarlamak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

f22de kilitleyip

a moduna getirdim

diyaframı lens üzerindeki halkayla değil makineden ayarlayabiliyorum ancak,bir tek o şekilde oluyor.lens üzerindeki halkadan değiştiremiyorum f ayarlarını. normali böyle mi 50mm için?

Normali değil, tek yolu bu zaten.

Günün son teknoloji ürünü gövdeler lensin diyaframını kontrol etmektedir. O lens, eski filmli makinelerde de kullanılabilir, bundan dolayı diyafram halkası vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

body de oto focus m de yada a da ona bakın netleme yapması lazım. Fee hatasi normal f22 ye almanız lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.