İçeriğe git

Yeni başlıyorum yardım edin lütfen :)


Recommended Posts

Merhabalar :) Yaklaşık 1 buçuk senedir fotoğraf çekmeye çalışıyorum (8 mp telefon kamerasıyla ne kadar olursa) bi makine almanın vakti geldi artık diye düşünüyorum. Makineler hakkında pek bir bilgi sahibi değilim. Yeni başladığım için kötü bir makine almak da istemem özellikleri olabilir, komplike de olabilir. önemli değil, öğrenirim. Ama yardımınıza ihtiyacım var. Bir kaç model önerebilirseniz, bir iki de bilgi verirseniz Nikon ailesine katılabilirim cheesy.gif teşekkür ediyorum şimdiden smiley.gif

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Forumda yardımcı olan birçok değerli ustatlarımız var. Benim makine önermem uygun olmaz. Sizin gibi bende yeni başladım. Ancak aklınızda modeller olması açısından kendi kullandığım makine olan Nikon D7000 araştırmanızı öneririm.. Şimdiden başarılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlk defa kullanacaksaniz slr bence bir d5200 yada d3200 isinizi cok iyi gorecektir. hem butcenize uygun olur hem rahat kullanirsiniz ama bilgim tecrubem var diyorsaniz bir d7000 7100 de iyi makineler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Alacağınız makinada Body de AF motoru olmasına dikkat etmenizi öneririm. Bu size ilk başta bir fayda sağlamasada ilerleyen süreçlerde yeni objektif alacağınız zamanlarda. yarı yarıya bir fiyat farkı sağlayacaktır.

Body de af motoru olan bir makina da motorsuz lens kullanabilirsiniz. fakat af motoru olmadığı için motorlu lens almanız gerekmektedir.

yani şöyle açıklayim.

2 hafta kadar önce 50 MM F/1.8 Objektif satın aldım. Makinamda Af motoru olmadığından dolayı. 660 tl para vererek Motorlu lens aldım. aynı model motorsuz lensin fiyatı ise 250 tl civarında.

Karmaşık yazmış olabilirim. Daha iyi açıklayanlar olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Alacağınız makinada Body de AF motoru olmasına dikkat etmenizi Öneririm. Bu size ilk başta bir fayda sağlamasada ilerleyen süreçlerde yeni objektif alacağınız zamanlarda. yarı yarıya bir fiyat farkı sağlayacaktır.

Body de af motoru olan bir makina da motorsuz lens kullanabilirsiniz. fakat af motoru olmadığı için motorlu lens almanız gerekmektedir.

yani şÖyle açıklayim.

2 hafta kadar Önce 50 MM F/1.8 Objektif satın aldım. Makinamda Af motoru olmadığından dolayı. 660 tl para vererek Motorlu lens aldım. aynı model motorsuz lensin fiyatı ise 250 tl civarında.

Karmaşık yazmış olabilirim. Daha iyi açıklayanlar olacaktır.

AF motoru konusu aslında çok basit. 1986 Yıllarında kamera üreticileri AF netliğe geçtiklerinde Canon netliği yapan motoru lensin içine koydu. Nikon ise netlik motorunu gÖvdeye koydu. 1998 Yılında Nikon da netlik motorunu lenslere koymaya başladı ama Nikon müşterilerine geriye doğru uyumluluk sÖzü verdiği için gÖvdeye de AF motoru koymak durumunda kaldı. Bu sefer de hem gÖvde de AF motoru hemde lenste AF motoru firmaya bir maliyet getiryordu. Bu dÖnemde Canon baştan beri gÖvdeye AF motoru koymadığı için bir fiyat avantajına sahipti ve müşterisine fiyat yÖnünden daha fazla hitap edebiliyordu. Nikon ise pahalı kalıyordu. 16 Kasım 2006 yılında duyurusu yapılan ve gÖvde de AF motoru olmayan Nikon D40 piyasaya çıktığında Nikonda da gÖvde de AF motoru olmadığı için fiyat düşmeye başlamıştı. Daha sonra 2007' de Nikon D40X ve 2008 D60 gÖvdelerinde AF motoru olmadan üretilerek müşteriye sunuldu. Daha sonra ise bu gÖvdeler; D3000 ve D5000 serisi olarak devam etti. Hikaye kısaca bu arkadaşlar.

Ne almalıyıma gelince; Cep telefonundan DSLR' ye geçen birisi bence DSLR kameranın çektiği fotoğrafları beğenmeyecektir. Neden? çünkü, cep telefonunun aksine DSLR kameranın tüm ayarlarını yapmak durumunda kalacak ve ayarları yapamayınca da bir çok yeni DSLR sahibi gibi benim cep telefonum çok daha güzel fotoğraf çekiyor diyebilecektir. Bu nedenle çok iyi düşünülmelidir. DSLR yerine belki ayarsız bir bas çek kamera almak daha uygun olabilir. İlle de DSLR kamera alınacaksa Nikon D3100, D5100 veya bunların yeni modelleri olan D3200 veya D5200 alınabilir. GÖvdesinde AF motoru olmaması yerine gÖre dezavantaj oluşturabilir. Mesela ucuz 50 mm f1.8D lens kullanılması durumunda bu gÖvdelerde AF çalışmaz ve elle netlik yapmak gerekir.

D Lenslerin (AF) gÖvdelerinde AF motoru yoktur ve Nikon D40, D40X, D60, D3000, D5000, D3100, D5100, D3200 ve D5200 gÖvdelerde AF elle yapılmalıdır.

G Daha doğrusu AF-S lenslerin gÖvdelerinde AF motoru vardır ve yukarıdaki kameralara ilaveten günümüzdeki bir çok DSLR kamerada AF çalışmaktadır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon'un en alt sınıf makinesini de alsanız siz mutlu edecek fotoğraflar verecektir.

Bu iş için ne kadar bütçe ayırdınız ?

Bence eylülü bekleyin D400 düşünün.İlk etapta taksiden Tır kullanmaya geçmiş gibi olsa da zamanla öğrenirsiniz ve uzun bir süre gövde değiştirmezsiniz.Yurt dışından alma şansınız varsa oradan almaya çalışın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bütçe nedir yazmamışın..Öğrenirimle olmuyor kursada gitmen gerekir..sıralama olarak d 3200 d5200 d7100 (d400 çıkmadı daha) bu modelleri alabilirsin d7100 orta segmenttir bende orta segmentle başladım alabılıyorsan d400 ü de beklıyebılırsın 7100 de alabılırsın..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba !

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve DSLR bir makineye geçtiğiniz de yaşayacağınız bazı zorlukları aşabileceğinizi düşünüyorsanız , sabırlıysanız ve bu işe gönül verdiyseniz.

Yurt dışından alabileceğiniz sizin bütçeniz doğrultusunda ki en iyi makine Nikon D7000 kit olur.Kit lensi de sizi uzunca bir süre eğitir ve yardımcı olur.

Güzel Fotoğraflar çekmeniz dileğiyle hayırlı olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.