Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Oluşturuldu: Ağustos 22, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 22, 2013 Merhaba arkadaşlar...Nikkor 18-200 mm VR 1 lens kullanıyorum.Yolda yürürken kafasına göre zoom açılıyor,bir ayarı var da ben mi bilmiyorum yoksa lenste mi sorun var ?Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Ağustos 22, 2013 gönderildi Paylaş Ağustos 22, 2013 gönderildi hayır. bu lensler dikey durumda uzarlar. 18 mm de olacağını zannetmem, örneğin 24 mm de filan bırakırsanız mutlaka uzayan parçanın ağırlığı ile bu açılma olur. bir kilidi yok malesef! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Ağustos 22, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ağustos 22, 2013 gönderildi Merhaba arkadaşlar...Nikkor 18-200 mm VR 1 lens kullanıyorum.Yolda yürürken kafasına göre zoom aÇılıyor,bir ayarı var da ben mi bilmiyorum yoksa lenste mi sorun var ?Teşekkürler.Cabir Merhaba;VR I Lenslerde bu durumu düşünmemişler ama VR II' lerde 18 mm' de bir kilit anahtarı yapmışlar. Lensi 18 mm' ye getirip, bu anahtarla kilitlediğinde aÇılıp kapanmıyor. Yani ya katlanacaksın ya da VR II alacaksın...Selamlar, 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Ağustos 22, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 22, 2013 gönderildi Cabir Merhaba;VR I Lenslerde bu durumu dÜşÜnmemişler ama VR II' lerde 18 mm' de bir kilit anahtarı yapmışlar. Lensi 18 mm' ye getirip, bu anahtarla kilitlediğinde aÇılıp kapanmıyor. Yani ya katlanacaksın ya da VR II alacaksın... Selamlar,TeşekkÜrler Ümit hocam, ama bir kilit iÇin o farkı vermeye değmez bence.Lensten memnunum zaten Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Ağustos 22, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ağustos 22, 2013 gönderildi TeşekkÜrler Ümit hocam, ama bir kilit iÇin o farkı vermeye değmez bence.Lensten memnunum zaten Bende de VR I var. Zaten VR II optik olarak birebir VR I ile aynı. Tek fark belki 3 yerine 4 stop VR sisteminin avantajı olabilir. Bu lensin tek kötÜ yanı 200 mm odakta f8 ve ÜstÜ değerler kullanılmazsa istenen netlik yakalanamıyor... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Ağustos 22, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 22, 2013 gönderildi Bende de VR I var. Zaten VR II optik olarak birebir VR I ile aynı. Tek fark belki 3 yerine 4 stop VR sisteminin avantajı olabilir. Bu lensin tek kötÜ yanı 200 mm odakta f8 ve ÜstÜ değerler kullanılmazsa istenen netlik yakalanamıyor...O zamanda tozlar meydana çıkıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın