İçeriğe git

Hangi makina Nikon D5200 - Canon 700d


Burak TUNALILAR

Recommended Posts

Merhaba, Arkadaşlar

Sizce hangisini tercih etmeliyim bu makinaları kullanan var mı memnunlar mı, bunların yerine başka bir fotoğraf makinası önerir misiniz.

Şimdiden Teşekkürler.

Nikon D5200 18-105 VR DSLR

Canon 700D 18-55 STM KİT DSLR

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Merhaba, Arkadaşlar

Sizce hangisini tercih etmeliyim bu makinaları kullanan var mı memnunlar mı, bunların yerine başka bir fotoğraf makinası önerir misiniz.

Şimdiden Teşekkürler.

Nikon D5200 18-105 VR DSLR

Canon 700D 18-55 STM KİT DSLR

Nikon D5200, 18-105 VR kit lens ile 18-55 kit lense göre daha fazla yaklaştırma sağlar ve uzun bir süre sizi idare eder. Netlik noktası sayısı bakımından Nikon D5200, Canon 700D ile kıyaslanmaz bile ama Canon' cular az sayıda olan netlik noktalarını "siz o noktalara hakkıyla netlik yapın yeter" diyerek savunurlar. :) ama 9 netleme noktasının, 39 netleme noktasına üstünlüğünü veya hakkını vermemek konusunda savunulacak bir tarafı olamaz. 39 Netlik noktası çok büyük bir avantajdır. öte yandan Canon da Video çekiminde, netlemede daha hızlı olan Faz algılama yöntemini kullanmaktadır.Kararınızı şöyle verin. Fotoğraf çekmek için Nikon D5200, video çekmek için de Canon 700D alın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba, Ümit bey benim takıldığım nokta Nikon D5200 de af motoru yokmuş lensleri af-s almanız gerekli buda normal lenslerden daha pahalıya geliyor diyorlar, Fotoğraf çekimini ne kadar etkiler af olup olmaması

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

af olmaması demek elle manuel netleme yapman demek. manuel netleme yaparken doğru netlemeyi sağlayamazsan çektiğin ve çekeceğin fotoğraflar net olmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba, Ümit bey benim takıldığım nokta Nikon D5200 de af motoru yokmuş lensleri af-s almanız gerekli buda normal lenslerden daha pahalıya geliyor diyorlar, Fotoğraf çekimini ne kadar etkiler af olup olmaması

O zaman adama şöyle sorarlar: Canon'un dijital makinelerinin hangisinde AF motoru varmış?????

Yani bir kuyuya bir taş atıyor, sonra kırk akıllı çıkaramıyor.

Siz bugÜn gidip bir D5200 aldığınızda sonrasında da gidip yine 1969 bir Nikon lens mi alacaksanızı da AF motoru arıyorsunuz gövde Üzerinde?

Peki aynı şeyi Canon gövde alıp da, değil 1969 model Canon lens, 1985 model Canon lens alıp takabilecek misiniz?

Canon'un hangi yıllarda, kaç kez mount değişikliğine gidip kendi kullanıcısının elindeki lenslerin çöpe gitmesine sebep olduğunu, bundan dolayı pek çok Canon kullanıcısının bÜyÜk kızgınlıkla Nikon'a geçtiğini biliyor musunuz?

Yani o AF motoru olayı, sizin gibi başlangıç seviyesindeki kullanıcıları, tıpkı eski Topkapı otobÜs garajındaki simsarlar gibi, çantasını kapıp kendi otobÜsÜne bindirmek isteyen Canon satıcılarının bir argÜmanıdır, ama bilimsel olarak hiçbir dayanağı yoktur.

Eğer siz o kadar eski Nikon lensleri kullanabilecek seviyede bir fotoğrafçı olsaydınız zaten bu segmentteki gövdelere başınızı çevirip bakmazsınız bile. O seviyedeki kullanıcının segmenti semi profesyonel veya profesyonel gövdedir.

özetle, Ümit hoca çok doğru bir tesbitte bulunmuş, Ümit hocanın yazdığına göre hareket ediniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben Zülfü beyin gönderdiği linkteki http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Nikon-D5200-vs-Canon-EOS-700D karşılaştırmada canonda otomatik odaklama motoru var nikonda yoktur yazmasından dolayı böyle bir şey sordum, lensleri dahamı pahalı olur acaba diye verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

otomatik netleme olayı önemli ama sizin gidip 50 m d değil de g serisini alırsınız arada bir fiyat farkı var elbet ama sizin kullanmak isteyeceginiz tek lens olarak d serisi bence 50 mm dir diğerlerine ihtiyaç duymazsiniz zaten 18 105 ile her türlü işinizi görür ama tercih meselesi mesela ben 10 20 mm sigma objektif alacam ama fiyatı tuzlu alamıyorum bayram sonuna kaldı 650 tl buldum ikinci el sigma üstünde af motoru var yani af motorunu kullanacağınız pek durum yok. Son çıkan lensler de af motoru var zaten. Tercih sizin birde canon cu lara sorun karga yavrusunu kartal görürmuş ondan birde onlar sana yavrusunu anlatsın hangisi kafanıza yatarsa alırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dedim ya, TR'de ağzı olan konuşuyor, web bilgisi olan her konuda web sayfası hazırlıyor, sonuç bu oluyor işte.

Canon gövdelerde AF motor varsa hangi modellerde var diye de yazsınlar göreyim. Ama şöyle deseler kabul ederim: Canon lenslerin tümünde AF motoru vardır, çünkü doğru olan teknik bilgi budur.

Canon ürünleri Nikon ürünlerine göre, özellikleri lensler daha ucuzdur. Bunun sebebini üretici firmalara sormak lazım. Aralarında kalite farkı var mıdır? Şimdi desem ki Nikon'un cam farkı vardır, bu kez herkes üzerime çullanacak.

İyisi mi siz gidin her iki gövdeyi de elinize alın, hangisi size daha sıcak geldiyse onu alın, bu sayede biz size etki etmemiş oluruz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

http://kiyas.la/tr/f...-Canon-EOS-700D burda kıyaslanmış siz karar verin.

Zülfü Merhaba;

Linkini verdiğin sitede Canon iÇin otomatik odaklama motoru var yazıyor. Bu Çok ilginÇ. Çünkü Canon otomatik netliğe geÇtiği 1986 yılından beri gÖvdeleri netleme motorsuz olarak üretti. Netleme motorunu lensin iÇine yerleştirmeyi seÇti. Çok emin olmamakla birlikte, Canon' un hiÇ bir gÖvdesinde netleme motoru yoktur. Netleme motoru var-yok konusu Nikon iÇin geÇerlidir. Çünkü Nikon otomatik netlemeye geÇtiği 1986 yılında Nikon F3AF modeli iÇin ürettiği 2 lens hariÇ diğer lensleri netleme motorsuz üretti. Netlemeyi ise gÖvdedeki motora yaptırmayı tercih etti. 1998 Yılında ise daha hızlı netleme elde etmek iÇin netleme motorunu lenslerin iÇine yerleştirmeye başladı.

Nikon, geÇmişte ürettiği ve iÇinde netleme motoru olmayan lenslere netlik yaptırmak iÇin tüm gÖvdeleri netleme motorlu olarak üretiyordu. Öte yandan 1998 yılından sonra üretilen lensler netleme motorlu olarak üretildiği iÇin hem gÖvde de hemde lenste netleme motoru Nikon markası iÇin ciddi bir maliyet oluşturuyordu. Bu maliyet ürün fiyatına yansıyor ve Nikon her zaman Canondan pahalı oluyordu. Sonrasında Nikon, Canon gibi olmaya karar verdi. :) Yani gÖvdesinde netleme motoru olmayan Nikon D40, D60 ve D40X modellerini (D3000 ve D5000 serisi) piyasaya sürdü. İşte o gün, bu gündür gÖvdede netleme motoru var-yok konusu orataya Çıktı. Canon da ise gÖvdede netleme motoru hiÇ olmadı.

Konu dışı olacak ama hani yukarıda, Nikon’ların gÖvdelerindeki netleme motoru nedeniyle Canon’dan pahalı olduğu ile ilgili bir cümle kullandım ve Nikon’un bu sorunu gÖvdesinde netleme motoru olmayan kameraları piyasaya Çıkarmakla ÇÖzdüğünü belirttim. Şimdi diyeceksiniz ki; Canonlar halen Nikonlardan ucuz. Hayır, Öyle değil. Çünkü, bu cümle ile elma ile elmayı kıyaslamıyoruz. Örnek, Canon 60D’yi Nikon D7000’nin rakibi olarak tanıttılar. Canon 60D’nin, Nikon D7000 karşısında tek şansı fiyatıydı. Alın size, Canon’lar Nikon’lardan ucuz... :( Daha fazla uzatmayacağım. Varın gerisini siz düşünün...

Selamlar,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ZÜlfÜ Merhaba;

Linkini verdiğin sitede Canon iÇin otomatik odaklama motoru var yazıyor. Bu Çok ilginÇ. ÇÜnkÜ Canon otomatik netliğe geÇtiği 1986 yılından beri gÖvdeleri netleme motorsuz olarak Üretti. Netleme motorunu lensin iÇine yerleştirmeyi seÇti. Çok emin olmamakla birlikte, Canon' un hiÇ bir gÖvdesinde netleme motoru yoktur. Netleme motoru var-yok konusu Nikon iÇin geÇerlidir. ÇÜnkÜ Nikon otomatik netlemeye geÇtiği 1986 yılında Nikon F3AF modeli iÇin Ürettiği 2 lens hariÇ diğer lensleri netleme motorsuz Üretti. Netlemeyi ise gÖvdedeki motora yaptırmayı tercih etti. 1998 Yılında ise daha hızlı netleme elde etmek iÇin netleme motorunu lenslerin iÇine yerleştirmeye başladı.

Nikon, geÇmişte Ürettiği ve iÇinde netleme motoru olmayan lenslere netlik yaptırmak iÇin tÜm gÖvdeleri netleme motorlu olarak Üretiyordu. Öte yandan 1998 yılından sonra Üretilen lensler netleme motorlu olarak Üretildiği iÇin hem gÖvde de hemde lenste netleme motoru Nikon markası iÇin ciddi bir maliyet oluşturuyordu. Bu maliyet ÜrÜn fiyatına yansıyor ve Nikon her zaman Canondan pahalı oluyordu. Sonrasında Nikon, Canon gibi olmaya karar verdi. :) Yani gÖvdesinde netleme motoru olmayan Nikon D40, D60 ve D40X modellerini (D3000 ve D5000 serisi) piyasaya sÜrdÜ. İşte o gÜn, bu gÜndÜr gÖvdede netleme motoru var-yok konusu orataya Çıktı. Canon da ise gÖvdede netleme motoru hiÇ olmadı.

Konu dışı olacak ama hani yukarıda, Nikon’ların gÖvdelerindeki netleme motoru nedeniyle Canon’dan pahalı olduğu ile ilgili bir cÜmle kullandım ve Nikon’un bu sorunu gÖvdesinde netleme motoru olmayan kameraları piyasaya Çıkarmakla ÇÖzdÜğÜnÜ belirttim. Şimdi diyeceksiniz ki; Canonlar halen Nikonlardan ucuz. Hayır, Öyle değil. ÇÜnkÜ, bu cÜmle ile elma ile elmayı kıyaslamıyoruz. Örnek, Canon 60D’yi Nikon D7000’nin rakibi olarak tanıttılar. Canon 60D’nin, Nikon D7000 karşısında tek şansı fiyatıydı. Alın size, Canon’lar Nikon’lardan ucuz... :( Daha fazla uzatmayacağım. Varın gerisini siz dÜşÜnÜn...

Selamlar,

Abi belli başlı kıyaslamaları var belkide site editÖrÜ canon'da her objektifinde otomatik fokus motoru olduğu iÇin yazmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Abi belli başlı kıyaslamaları var belkide site editÖrü canon'da her objektifinde otomatik fokus motoru olduğu iÇin yazmış olabilir.

Heh işte tam burası zurnanın zırt dediği yer Zülfü.

Öyle kafana gÖre kendin bi teknik hayal edip insanları yanıltamazsın. Nedense bu tür işler sadece bizde var. AÇık aÇık yazsana kardeşim, bu sınıflandırma Canon iÇin geÇerli değil diye. Çünkü Canon gÖvdelerde fokus motoru hiÇ yok, Çünkü buna gerek yok diye istisnai bir yazı eklesene.

Sonra bu işe yeni başlıyacak hevesli insanların kafasını karıştır dur, zaten amaÇ bir an Önce bir giriş seviyesi makine satmak, Çünkü en büyük kar payı bu giriş seviyesinde yatıyor, Çünkü bu müşteri birkaÇ ay sonra başka şeyler almak isteyecek potansiyel bir müşteri.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Merhaba, Ümit bey benim takıldığım nokta Nikon D5200 de af motoru yokmuş lensleri af-s almanız gerekli buda normal lenslerden daha pahalıya geliyor diyorlar, Fotoğraf çekimini ne kadar etkiler af olup olmaması

Burak Bey, Merhaba;

Sorunuzla ilgili bir çok arkadaşımız cevap vermiş ama ben de bir şeyler yazmak istiyorum. Gövdede AF motoru olmaması başlangıç seviyesi bir kişi için sorun değildir. çÜnkÜ başlangıç seviyesi bir kişi hemen eski lenslere yönelmez. Bu işe gerçekten gönÜl verir de bu yolda ilerlemek isterse, okur, araştırır, footğraflar çeker ve sonunda Nikon markasındaki en gÜzel özelliklerden bir tanesi olan, geriye doğru olan lens uyumuna gelir. Bu noktaya gelmiş kullanıcı ise artık D3000 ve D5000 serisi (D3200 ve D5200) kameraları elinden çıkarıp, gövdesinde AF motoru olan ve 1969 yılındaki bir lensi bile kullanabilen pro ve yarı pro gövdelerden birine geçiş yapar.

Eski lensleri kullanmak bence bir avantajdır. örneğin 2012 yılında Nikon D800 ilk piyasaya çıktığında; 1967 model bir Nikon lensi kameraya takıp fotoğraf çektiler. Bu Canon markası için ek dönÜştÜrÜcÜ ve çeşitli hokkabazlıklar dışında hayaldir. çÜnkÜ Nikon markası 1957 yılında ilk Ürettiği lens bayonetini hiç değiştirmedi. Canon ise 1985-1988 yıllarında bayonetini değiştirerek eski lenslerin yeni kameralarda kullanılmasını imkansız hale getirdi. Canoncular kızmasın...:)

Gövdede AF motoru olmaması bir pazarlama stratejisidir. Mantık da şu şekildedir. Nasıl olsa 1998 yılından sonraki lenslerin hepsinde AF motoru var. O zaman kamera gövdesini AF motorlu Üretip kameranın fiyatını arttırmaya gerek yok. Bu sayede Canon'un ucuz kamera satışına bir alternatif olabildi. 2011 Yılında Japonyada en çok satan giriş seviyes kamera modeli olan Nikon D3100' den sonra, çıta çözÜnÜrlÜkte daha da yÜkseltilerek 24 MP'e yÜkseltildi. Canon'un Nikon modeline alternatif olarak Ürettiği ve aynı sınıf olduğunu iddia ettiği kamera modelleri, her zaman Nikon'dan daha ucuzdular. çÜnkÜ Nikon ile yarışabildikleri tek alan, teknik olarak az özellikle piyasaya çıkardıkları modelleri ile mÜşterilere sundukları ucuzluktu o kadar.

Selamlar,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eski lensleri kullanmak bence bir avantajdır. örneğin 2012 yılında Nikon D800 ilk piyasaya çıktığında; 1967 model bir Nikon lensi kameraya takıp fotoğraf çektiler. Bu Canon markası için ek dönÜştÜrÜcÜ ve çeşitli hokkabazlıklar dışında hayaldir. çÜnkÜ Nikon markası 1957 yılında ilk Ürettiği lens bayonetini hiç değiştirmedi. Canon ise 1985-1988 yıllarında bayonetini değiştirerek eski lenslerin yeni kameralarda kullanılmasını imkansız hale getirdi. Canoncular kızmasın... :)

Ümit Hoca kızma ama bu konuda katılmıyorum :) Canon gövdelere çipli bir adaptör takarak Nikon objektif kullanabiliyorsun. Bu adaptörÜ bir kere alırsan her Nikon objektifi kullanabiliyorsun (son aldığım adaptörde G objektiflerin bile diyaframını değiştirebiliyorum). Bu eski objektifler sadece D7000 ve Üzeri gövdelerde adam gibi çalışıyor, en alt seviye gövdelerde kullanmak kolay değil (manuel pozlama vs.. gerekiyor). Ek olarak Canon m42, Pentax, Nikon vs.. gibi piyasadaki hemen her objektifi manuel olarak kullanabilirken Nikon'da Nikon F haricindekilerin çoğunda sonsuza odaklama sorunu yaşıyorsunuz.

Bu arada Canon'u savunup Nikon'u kötÜlemiyorum, sonuçta Nikon objektifleri 5DMarkIII'e takabilmek için tonla para verip adaptör aldım :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sonsuza netlememe sorunu sensörün mounta olan mesafesinden kaynaklanan bir sorun. Nikon mount çap olarak daha dardır, bu dar mounta göre lens yapmak daha zordur. Bazı eski lenslerde en arkadaki merceğin pozisyonunu daha geriye çekebiliyorsunuz, böyle o lensler de Nikon gövdede kullanılabiliyor, ama bu istisnai bir durum. Genlede cam eleman barındıran adaptörler kullanılmak zorunda.

Ertan hoca, bu hep duyduğumuz bir şey: Nikon lenslerin Canon gövde üzerinde kullanılmak istenmesi. özellikle Nikon 14-24 mm için adamlar bu adaptörü icad etmiş.

Benim sorum tam bu noktada geliyor:

Bir Canon lensi Nikon gövdede kullanmak isteyen olmuş mudur? Bu iş için bir adaptör var mıdır?

Eğer varsa bu topik daha çok su götürür.

Ama eğer böyle bir adaptöre ihtiyaç duyulmamışsa bu konu benim için kapanmıştır :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Heh işte tam burası zurnanın zırt dediği yer Zülfü.

öyle kafana göre kendin bi teknik hayal edip insanları yanıltamazsın. Nedense bu tür işler sadece bizde var. AÇık aÇık yazsana kardeşim, bu sınıflandırma Canon iÇin geÇerli değil diye. Çünkü Canon gövdelerde fokus motoru hiÇ yok, Çünkü buna gerek yok diye istisnai bir yazı eklesene.

Sonra bu işe yeni başlıyacak hevesli insanların kafasını karıştır dur, zaten amaÇ bir an önce bir giriş seviyesi makine satmak, Çünkü en büyük kar payı bu giriş seviyesinde yatıyor, Çünkü bu müşteri birkaÇ ay sonra başka şeyler almak isteyecek potansiyel bir müşteri.

Ne demiş bir Çin atasözü:

Türklere asla adres sormayın, bilmeseler bile tarif ederler. ;)

Olay bundan ibaret üstad.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şu eski lens kullanabilme olayına da hastayım :D

Pentax kullanırken herkesin bir söylemi vardı. Canon Nikon şöyle böyle ama biz Pentax da 1781 yılında üretilen Pentax lensi bile kullanabiliyoruz!

Bende garibim safım, inanıyorum buna özellik sanıyorum :)

Nikon a geçtim, aynı şeyler onda söylenmeye başladı 1621 yılından kalma lensleri kullanabiliyoruz!

Vay anasını demek ki sadece Pentax a özgü bişey değilmiş...

Yemin ediyorum dün Canon Türk de okudum. Biz 1847 den kalma lensleri kullanabiliyoruz!

Oha! e peki hangisi eski lensleri kullanamıyor??

Sonuç olarak abiler, ablalar yıl 2013, neredeyse 2014 olacak.

Yahu 30-40 senelik lens ile ne işiniz var?

Atıyorum Voigtlander 125mm macro hastasıyım. Lens zaten 1500$, 50-100$ adaptöre parasından mı çekineceğim?

Not : yıl örneklerini tamamı ile kafamdan salladım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende makınayı alırken d5100 ıle 600d arasında kalmıstım aynı benzer seyler kafamdaydı.Bence govdede af motorunun olup olmaması su sekılde sızı ılgılendırmelı ne tarz bır lens kullanacagınız yanı ne tarz cekımler yapacagınız cunku zoom lens kullanmayı dusunuyorsanız zaten alıcagınız lensde tıtresım engelleme ozellıgı olması sart vr olupda af olmayan ben lens gormedım (yenı nesıllerde) o yuzden govdede af olmasının bır ondemı kalmıyor nıkon canon farketmez hemen hemen aynı fıyatları zaten.ama prım lens vb.kullanmayı dusunuyorsanız o zaman govdede af motoru olması lens alma konusunda sıze baya kar saglıcatır kı govdede af motorlu makına alırken verdıgınız (ben alırken 1300 e aldım 7100 ler 2100-2300 arasıydı yanlıs hatırlamıyorsamı) 700-800 lıra farkı 2-3 tane lens alıp kullancaksanız alınabılır ama bır tane lens alıp kullancaksanız hıc bır onemı yok fıyat olarak af olup olumaması bence

(ust duzey kullanıcalar ıcın degıldır yorum yenı baslıcaklar ıcın kendı gozlemlerım)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sonsuza netlememe sorunu sensörün mounta olan mesafesinden kaynaklanan bir sorun. Nikon mount çap olarak daha dardır, bu dar mounta göre lens yapmak daha zordur. Bazı eski lenslerde en arkadaki merceğin pozisyonunu daha geriye çekebiliyorsunuz, böyle o lensler de Nikon gövdede kullanılabiliyor, ama bu istisnai bir durum. Genlede cam eleman barındıran adaptörler kullanılmak zorunda.

Ertan hoca, bu hep duyduğumuz bir şey: Nikon lenslerin Canon gövde üzerinde kullanılmak istenmesi. özellikle Nikon 14-24 mm için adamlar bu adaptörü icad etmiş.

Benim sorum tam bu noktada geliyor:

Bir Canon lensi Nikon gövdede kullanmak isteyen olmuş mudur? Bu iş için bir adaptör var mıdır?

Eğer varsa bu topik daha çok su götürür.

Ama eğer böyle bir adaptöre ihtiyaç duyulmamışsa bu konu benim için kapanmıştır :)

Abi canonda nikon lens kullanmak isteyen olmuşturda nikonda canon lens kullanmak isteyen olcağını sanmıyorum. :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sonsuza netlememe sorunu sensörün mounta olan mesafesinden kaynaklanan bir sorun. Nikon mount çap olarak daha dardır, bu dar mounta göre lens yapmak daha zordur. Bazı eski lenslerde en arkadaki merceğin pozisyonunu daha geriye çekebiliyorsunuz, böyle o lensler de Nikon gövdede kullanılabiliyor, ama bu istisnai bir durum. Genlede cam eleman barındıran adaptörler kullanılmak zorunda.

Ertan hoca, bu hep duyduğumuz bir şey: Nikon lenslerin Canon gövde üzerinde kullanılmak istenmesi. özellikle Nikon 14-24 mm için adamlar bu adaptörü icad etmiş.

Benim sorum tam bu noktada geliyor:

Bir Canon lensi Nikon gövdede kullanmak isteyen olmuş mudur? Bu iş için bir adaptör var mıdır?

Eğer varsa bu topik daha çok su götürür.

Ama eğer böyle bir adaptöre ihtiyaç duyulmamışsa bu konu benim için kapanmıştır :)

Aslında Canon TSE lensler için böyle bir adaptör deneyen görmüştüm çünkü bu konuda Canon daha iyi. Bir de Canon 200mm f1.8 için taaaa kaç sene önce bir adaptör görmüştüm ama sonsuza odaklama için lensli adaptör lazım ve Canon lenslerin diyaframını değiştirmek zor. Nikonlari Canon'a takınca sonsuza odaklamada sorun yok, bu yüzden sorun yok.

Canoncular da zaten % 90 14-24 için adaptör kullanır. Ben de o yüzden aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence hiçbiri hemen bi taş da ben atayım :D :D :D

al bi sony a77 gövdede dahili görüntü sabitleme+gövdede af motoru+eski minolta lensleri kullanabilme ( :D :D )+

video da çok hızlı otomatik netleme netlik noktası da yeterli gps etiketleme vs vs.

2 makinanın toplamı eder kısaca ama tabi marka takıntısı olan biriyseniz

nikon veya canon farketmez alın birini :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ilk almaya karar verdiğimde kafam bir ara sony e yattı sonra işin piri olaraktan nikonda karar kıldım yoksa şu sanıyede 10 kare çeken bir aleti var a77 sanırım onu alacaktım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.