İçeriğe git

Nikon D610 duyuruldu.


Nikontürk

Recommended Posts

İşte bu gerçekten çok iyi haber!

D600 ün seri çekim hızını hep yavaş bulmuşumdur (5,5fps).

Sonunda adam akıllı hızlandırım 6FPS! yapmışlar.

Kamera şakasımı bu?

D610 diye bir kamera gerçekten çıkmadı değil mi?

Bildiğin D600 bu be!

üşenmedim tüm özelliklerini kontrol ettim zerre miktar fark yok.

D600 de 0-40C ortamda çalışır yazıyor, D610 de 0C-40C arasında çalışır yazıyor.

Sahtekarlık bu düpedüz!

Yalandan yere D600 lerin fiyatı düşecek (benim için iyi haber de) o kadar D600 alanın suçu günahı neydi?

D600 de neyi hatalı yaptıda aynı makineyi tekrar çıkarttı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dün D610'un duyurulacağı haberi mailime geldiğinde bugün için hemen bir bilgisayar bulmam gerektiğini düşündüm.çünkü Nikon'un nasıl bir adım atacağını gerçekten merak ediyordum.Yaklaşık bir iki saattir yabancı forumlardan bir şeyler bulmaya çalışıyorum.Bu konunun bence forum gündeminde uzun uzadıya konuşulması gerektiği düşüncesindeyim.(Nacizane görüşüm.)

Gökhan hocam ilk tepkiyi vermiş.Beğenmemem elde değildi gerçekten :) Teknik anlamda bakıldığında Fps iyileştirilmesi, Beyaz ayarında yapıldığı söylenen hassasiyet ve tabiki sessiz seri çekim olayı dışında göze çarpan bir ekstra görünmüyor.(Şu an için...)

çoğu kişi D600 ün sensör yağlanması sorunu yüzünden bu yenilenmeye gidildiğini kabul etmiş gibi görünüyor.Ama aklıma hemen şu sorular geldi?

1-Sensör sorunu D600 de ne kadar ciddi boyutlarda ?

2-Nikon bunu ne ölçüde kabul ediyor.

3-D600 kullanıcıları bu konuda ne düşünüyor ?

Kimi kullanıcılar yağlanma sorunun basit olduğunu kimileriyse basit bir yağlanma sorunundan öte bir durum olduğunu yazmış. Ben kendi tanıdıklarımdan bu kadar rahatsız edici bir yorum duymadım ?

D600 ve D7100 çıkışlarını takdir etmiştim.Yani memnundum.Atılan adımlar yerindeydi.Ama D610 çıkışı şu an için nedense beni mutlu etmedi.Yorumlar D610 unun sanki bir Firmware güncellemesi şeklinde değerlendirildiğini gösteriyor.

Bakalım forumdaki arkadaşlarımız üstadlarımız bu konuda neler düşünüyor.Bunu gerçekten merak ediyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olay yağ problemi olmaz. D7000 peki neden güncellenmedi?

Tamam D7100 geldi de MP arttı, AA filtresi gitti, o değişti bu değişti, o oldu, bu oldu.

2 makinayı masaya koyduğunda hmm bu iyiymiş diyebildin.

D600 / 610 düpedüz sahtekarlık yani ben bu anlamı çıkarttım.

2 ürünü masaya yatır 0,5fps hız yüzünden D610 mu tercih sebebi olur?

Ya benim gözümden kaçan bilmediğim detayları var, yada D600 ün ülkemizde çok bilinmeyen ciddi bir problemi vardı.

Olay yağ problemi olsaydı aynı hareketi D7000 ile de yaparlardı. Binlerce on binlerce sattı D7000 den. Dünyanın her yerinden yağ şikayeti yorumları okuduk.

D600 belki D7000 in 3de1 ini sattı ve ben sadece forumlardan 2. ağızlardan yağ problemi var"mış" okudum.

Tanıtım kısmında bir özellik var.

çektiğiniz fotoğrafları anında akıllı telefon, tablet vs atabileceksiniz (opsiyonel bilmem ne aparatı ile!).

Adama demezler mi Canon 6D diye bişey çıkarttı duydunmu hiç diye?

Şaka gibi bir cihaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yani 610 benımde ilk aklıma gelen yağlanma olayı çözümü oldu olan d600 alanlara oldu gibi pixelde aynı bu apple n iphone cihazlarının stogu bitirmek için 5s çıkarması gibi olmuş. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sanırım benim bilmediğim bi konu var ya da ben gözümden kaçan bi konu var:

- D600'de yağlanma problemi mi var?

- Shutter mekanizmasındaki kaplamanın ilk 1000-3000 çekimde bir miktarının soyulup dökülmesi, bunun sensöre bulaşmasını yağlanma olarak isimlendirmek abesle iştigal olur.

- Bahsettiğim bu toz olayını Nikon resmi olarak kabul etti zaten. Bundan başka bütün dünyada bilimsel olarak kabul edilen, yazılan-çizilen, otoriteler tarafından da dile getirilen, belgeleriyle-linkleriyle destekleyebileceğiniz bir yağlanma problemi var mı?

önce bu noktayı bi netleştirelim, sonrasında zaten konuyu takip eden günlerdeki gelişmelere göre detaylandıracağız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öyle sanıyorum ki D7000 in yağından sonra karıştırılan bir mevzu. Zaten yağ ve tozu foruma eklenen resimlerden ayırt eden bir toplumuz.

Bak şuradaki büyük leke, yağ lekesi. Şu ince olanlarda toz :)

Ben 1. ağızdan hiç D600 şÖyle bÖyle cümlesi duymadım.

Hep 2. hatta 3. ağızlardan, yağlanıyormuş, tozlanıyormuş, soyuluyormuş vs duydum.

Toz olsun, yağ olsun.

Kendi kendine gidecek ortadan kalkacak problemler. Bunun için yeni makine ürettim D600ü olanlarında ocağına incir ağacı diktim hakkını tanımamalı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben arkadaşlarımdan duyduğum üzere ve yorumlardan anladığım kadarıyla D600'de herhangi bir tozlanma veya yağlanma sorunu olduğunu düşünmüyorum.Ama neden bu sorun bu kadar yankı yaptı anlamış değilim.Insanımız abartmayı seviyor sanırım :)

Wifi ve gps in bu modelde opsiyonel olmayacağını düşünmüştüm. Ama bu konuda Nikon beni yanılttı.

Ilerleyen günlerde tabiki incelemelerle birlikte konu daha da anlamlı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yağ sorununu Nikon basın açıklamasıyla kabul etti zaten. D610 ile de tüy diktiler. Aslında d610 ile "valla önceki olmadı, şimdi becerdik anca" demek istiyor. Nikon'un mevcut d600 kullanıcılarına d610 alırken ciddi indirim yapması lazım. Mesela alınan aya göre 250 $'a kadar indirim yapabilirler.

Aslında d70s' te de ben benzer şeyler hissetmistim. "70 olmadı, 70s verelim" taktiği 2000 $'lık alette iyice can sıkıcı.

Bari WiFi koy.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye de internet kullanıcılarının hepsinin ortak sövdüğü firmadır TTNET.

Kurumsal firmadır, "çakaldır" ancak Allah'ı var ben firmayın diyen yüzlerce binlerce firmadan daha çok iyi çalışır.

TTNET in playstore diye orjinal oyun satış mağzası var.

Oradan geçen hafta 120TL ye Battlefield 4 oyunu satmış.

Bugünde kampanya yapmış 96TL diye.

Onlar bile 120TL den alan kullanıcılara 30TL hediye çeki veya faturalarında indirim vericez dediler.

D600 den sonra D610 (yazması bile çok garip geliyor nedense bana??) yakışmadı (08.10.13 tarihi itibari ile, ilerleyen zamanlarda D610 kral dersem şaşırmayın :) ).

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlk bakışta iki model arasında büyük bir fark görülmüyor ancak ben biraz daha temkinliyim bu ilk günler için. Detaylı bilgiler nete ulaştıkça daha gerçek ve adil değerlendirmeler yapabileceğiz.

Biliyorsunuz, D300s modeli de bir önceki D300'ün aynısı gibi değerlendirilmişti. Ancak aynı megapixele sahip sensörün bile diğerinden daha farklı daha yeni bir sensör olduğunu daha sonraları öğrenebilmiştik.

Genel manada D600 kullanıcılarının canını sıkacak bir model olduğu kesin; ama tahmin edilen fiyata bakarsak ele dişe dokunur bir şeylerin olması gerekiyor. Belki de bu fiyat bilgisi yanlıştır, kimbilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi öncelikle bir D600 kullanıcısı olarak , bu makinada ki toz sorunu olarak adlandırır isek ki bence çokta bir sorun değil bilerek kullanan kişilere sorarak aldım , elime iki farklı kopya kullanma şansı geçti ve her ikisinde de belli miktar bir leke vardı. Şuan makinam 7000 shuttera yaklaştı alta iki tane örnek foto ekliyorum sırf denemek için ara ara çektiğim fotoğraflardan , hiç bir müdahale yapmadım makinadan çıkan jpg dir

F11

f63n.jpg

F40

48io.jpg

İncelediğimizde F40 olan fotoğrafta lekeler belli oluyor , hiç temizlik yaptırmadım ve yapmadım , acaba diğer gövdelerde F40 ile F22 arası deneme yapılsa hiç leke çıkmayacakmı ? Ki F16 üsüt bana şu ana kadar hiç lazım olmadı ve çektiğim normal hiç bir fotoğrafta bu lekelere karşılaşmadım ha karşılaşsamda ps te iki tık ile hallolur.

Bence çok abartılacak bir sorun değil Ha şuda var D600 toz problemli diyenler birde aynı durumu Leica M9 a baksınlar 10K dolar üstü bir cihaz.

İkinci kısım da Nikonun yaptığı beni bizi ( D600 kullanıcıları ) kandırmak/aldatmaktır , 600 olmadı buyrun 610 vereyim o oldumu peki ? D7000 sorunluydu dendi yenilendi D7100 geldi onda toz varmı bilmem kullanıcılarına soralım ? gerçi yukarıdada yazıldığı gibi 7000 ile 7100 arasında ciddi farklar var , 610 sanırım öyle değil sessiz seri mod ve geliştirilmiş beyaz ayarı vay be ? İnsanlar D400 beklerden gelen modele bakın , bencede 600 sahiplerine cüzzi bir farkla 610 vermeli nikon ki hayatta yapmazda bu yaptıklarıda olmadı bence

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her şeyden önce D610 tamamen magnezyum ve su geçirmez gövdeye sahip. Benim gibi Trabzon'da güneş yüzü görmeden yağmur altında yaşayanlar için gövde sağlamlaştırma işlemi çok ama çok önemli bir fark. Perde hızı 1/8000'e çıkabilirdi ayrıca.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her şeyden önce D610 tamamen magnezyum ve su geçirmez gövdeye sahip. Benim gibi Trabzon'da güneş yüzü görmeden yağmur altında yaşayanlar için gövde sağlamlaştırma işlemi çok ama çok önemli bir fark. Perde hızı 1/8000'e çıkabilirdi ayrıca.

Bu bir özellik değil ki, Pentax öyle sanıyorum ki K10D dan beri yani neredeyse 10 senedir tam magnezyum, suya, toza, "soğuklara" dayanıklı gövde çıktıyor.

Yüzüne bakan varmıydı?

Dünya üzerinde satılan her 1000 DSLR nin kaç tanesi dayanıklılık düşünülerek alınıyor ki.

D610 da megnezyum gövde yaptım demesi ayıp bir kere... Neden 2012 yılında ürettiğin D600 magnezyum değildi derler adama.

Pentax kesinlikle kaliteden ödün vermiyor. Canon anladığım kadarı ile teknoloji ile, ekstraları ile göz dolduruyor...

Bizim Nikon ne sunuyor?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Pentax kaliteden ödün vermiyor da hala odak sistemini düzeltemediler, hala adam gibi çalışan standart zoom objektifleri yok (16-50mm düğün gibi az ışıklı ortamlarda kafayı yedirtir adama, ve fiyatına göre rakiplerinden önde değil). K10D'de kaplama kalkması, ekran çatlaması gibi şeyler oldu mesela.

Bir de üretim kapasitesiyle ilgili. Bak D300'e kadar Nikon Canon kadar satmıyordu, dolayısıyla daha az üretip kaliteyi üst seviyelerde tutabiliyordu. Şimdi üretimi Canon'a yaklaştıkça kalite sorunları arttı. Nikon'da D7000, D600 ve D800'deki kalite sorunları bence Nikon'un agresifliğiyle ilgili (Canon'u geçme stratejisi). Canon'da sorunlu model yok denecek kadar az (1DMarkIII'te bazı durumlarda sürekli odaklamada yaşanan sorunları saymazsak). Bu kadar makinede bu kadar az sorun olmasına ben şaşırıyorum şahsen.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Pentax kaliteden ödün vermiyor da hala odak sistemini düzeltemediler, hala adam gibi çalışan standart zoom objektifleri yok (16-50mm düğün gibi az ışıklı ortamlarda kafayı yedirtir adama, ve fiyatına göre rakiplerinden önde değil). K10D'de kaplama kalkması, ekran çatlaması gibi şeyler oldu mesela.

Bir de üretim kapasitesiyle ilgili. Bak D300'e kadar Nikon Canon kadar satmıyordu, dolayısıyla daha az üretip kaliteyi üst seviyelerde tutabiliyordu. Şimdi üretimi Canon'a yaklaştıkça kalite sorunları arttı. Nikon'da D7000, D600 ve D800'deki kalite sorunları bence Nikon'un agresifliğiyle ilgili (Canon'u geçme stratejisi). Canon'da sorunlu model yok denecek kadar az (1DMarkIII'te bazı durumlarda sürekli odaklamada yaşanan sorunları saymazsak). Bu kadar makinede bu kadar az sorun olmasına ben şaşırıyorum şahsen.

Pentax da her çıkan yeni model de AF iyileşiyor, elbette bir Nikon Canon değil ama ufak ufak yaklaşıyor.

Bizim başbakan gibi bir başkanı olsaydı direk hedefi koymuştu 2023 de Nikon Canon ile aynı seviyedeyiz diye :D

Lens yok diyorsun, haklısın abi de zaten lens olsa emin ol şuan Pentax Canon a da Nikon a da büyük zarar verirdi.

Nikon da var bir çalışma vs bişeyler ama neye kime hizmet ediyor anlamak güç.

İşin ilginç yanı eskiden herkesin boynunda Nikon görürdüm. Hep böyle aklımda Nikon bu işin ferrarisi gibi gelirdi.

Şimdi Nikon aldım, sokakta Nikon kullanan insan görmüyorum! Herkes mi Canon kullanır arkadaş???

Hele geçen bir fotoğrafçı tayfası gördüm başlarında sanatçı hocaları ile... Hepsi 50D, 60D, 70D :blink:

Nikon bence şu son 3-5 sene içinde Türkiye de ciddi kan kaybetmiş (yurt dışı ne alemde bilemiyeceğim).

Bu tarz hareketler de o kan kaybını büyütür.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olayın taktiği tekniği ayrı bir konu, pazarlama ve satış sonrası ayrı bir konu, fotoğraf ayrı bir konu.

Olay fotoğraf ise ister Nikon olsun, ister iPhone olsun...

Çeken Çekiyor abi bunun ötesi yok.

Pazarlama ve sonrasında destek olarak gördüğüm kadarı ile Canon en iyisi.

Parasoley bile para ile satılıyor diye eleştiriliyor ama ücretsiz cep telefonundan kontrol programı sunuyor ve az buz, basit bir program değil.

öyle sanıyorum ki herkes zaten bu konuda bende aynı fikirdedir.

Olayın tekniği ise (özellikle bizim memlekette) kişi ne kadar biliyorsa ona göredir.

Ben Pentax kullanıcısıyım, Pentax biliyorum dünyanın en iyisi Pentax. Nikon "394949232193 pixel RGB asperikal VR ölÇüm odaklı AF sistemi" yapsın iyide banane Pentax da gövde de titreşim engelleme var, 50 senelik lensi VR kullanıyorum ben. En iyisi Pentax olm!

Muhabbeti Çok döner bizim burada :)

Benim bilgi birikimim ne kadar ise dünyayı o kadar sanırız biz.

Yabancıda bu yok, ama nedense bizde var.

Neyse olayın tekniğinde Nikon önde olabilir. Pentax ile Nikon u zaten kıyaslamıyorum onu geÇtik.

Rakip Canon ama sıkıntı şu ki Canon hakkında neredeyse hiÇ bişey bilmiyorum :D

Star Wars gibi jedi (nikon) olmaya Çok adadık kendimizi gücün karanlık yüzü (canon) un gücünü kuvvetini bilmiyorum. :lol: :lol:

Dip not: Bi geÇip tadına baksam mı acaba :mellow:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence asıl sorgulanması gereken nikon firmasının kendisi:

düşük fiyatlı bir fullframe beklentisi oluşturuldu sonra hiçte düşük olmayan d600 ü çıkardı sorununu çok sonra kabullendi.bu sorunu telafi etmek yerine d610 satalım sizlere sorunsuzu diye ürün çıkarıyor..

Peki d600 e para verip alanların suçu ne?Ne kadar sövseler az nikona

canoncu arkadaşların takılmalarına katlanıyorduk ama bu kadarıda pes..insanları aptal yerine koymanın mantığı nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Pentax da her çıkan yeni model de AF iyileşiyor, elbette bir Nikon Canon değil ama ufak ufak yaklaşıyor.

Bizim başbakan gibi bir başkanı olsaydı direk hedefi koymuştu 2023 de Nikon Canon ile aynı seviyedeyiz diye :D

Lens yok diyorsun, haklısın abi de zaten lens olsa emin ol şuan Pentax Canon a da Nikon a da büyük zarar verirdi.

Nikon da var bir çalışma vs bişeyler ama neye kime hizmet ediyor anlamak güç.

İşin ilginç yanı eskiden herkesin boynunda Nikon görürdüm. Hep böyle aklımda Nikon bu işin ferrarisi gibi gelirdi.

Şimdi Nikon aldım, sokakta Nikon kullanan insan görmüyorum! Herkes mi Canon kullanır arkadaş???

Hele geçen bir fotoğrafçı tayfası gördüm başlarında sanatçı hocaları ile... Hepsi 50D, 60D, 70D :blink:

Nikon bence şu son 3-5 sene içinde Türkiye de ciddi kan kaybetmiş (yurt dışı ne alemde bilemiyeceğim).

Bu tarz hareketler de o kan kaybını büyütür.

eminönü piyasasına gelen turıstlerın çogunda nikon mevcut.Canoncularda lens fiyatları vs onlardan dolayı seçmişlerdir.Birde şöyle bir gerçek var ben canonu kullanırken kendimi oyuncak bir makine kullanır gibi hissediyorum çekmesi kullanması çok basit geliyor ama nikonda öyle değil nikon daha bir emekli daha bir beyefendi gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

eminönü piyasasına gelen turıstlerın çogunda nikon mevcut.Canoncularda lens fiyatları vs onlardan dolayı seçmişlerdir.Birde şöyle bir gerçek var ben canonu kullanırken kendimi oyuncak bir makine kullanır gibi hissediyorum çekmesi kullanması çok basit geliyor ama nikonda öyle değil nikon daha bir emekli daha bir beyefendi gibi duruyor.

Sen hangi Canon u kullanırken öyle hissettin?

Şimdi ne kullanırken profesyonel hissediyorsun?

önemli olan bu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.