İçeriğe git

Nikon D610 duyuruldu.


Nikontürk

Recommended Posts

ya benim explorerdamı problem var sitedemi anlamadım alıntı yapmıyor sizde durum nasıl sitede bir tuhaflık sezdinizmi? Valla Gökhan ilk arkadaşın makine vardı o zaman merakım yoktu bir baktım denedim 50 d idi makine sonra bu siteden arkadaşın 60 d ile biraz çektim sonra 550 d biraz kurcaladım en son 450 d ile baya çektim bunların hepsi bana oyuncak gibi geldi ama benim makıneyı tutunca farklı geliyor.Bunun sebebi belki nikon ilk makınem ona alışmam sonrasında canona daha detaylı bakınca beğenmemem de olabilir artı bilmiyorum banamı öyle geldi canonla karanlıkta çok rahat çekim yapılıyor nikonu ancak iyi bilirsen iyi sonuç alıyorsun canonda bilmene gerek yok makine her türlü çekiyor o dikkatımı çekti yada bana öyle geldi çok şey gibi al çek kullan at makineler gibi geliyor bana. :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Canon un deklanşör kısmı banada çok itici ve ters geliyor keza tek teker olması.

Tamam 550D-450D çocuk oyuncağı gibi gelebilirde 50D - 60D canavar gibi makineler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yani sağolun arkadaşlar, gülümsememe sebep oluyorsunuz mesajlarınızla.

Kaç tane markanın kaç tane modelini deneme imkanı buldunuz da yok Canon kaka Nikon cici ama Pentax alayına.....

Gülüyorum halinize vesselam.

Yazdığınız modellerin tümü giriş seviyesi. Bi D7000 kullanmakla makine kullandım demeyin yahu. Hele dün bi dostum bi cümle sarfetti, valla hak verdim: "D7000 amele, D300 efsane".

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Abi zaten ben fotocu değilim hoby amaçlı çekim yapıyorum etrafımızda çok üst seviye makine kullananlar yok ama tipsel genel olarak perde sesinden tut benim zevkimce duruşu sesi dizaynı ben canonu sevmedim üst seviye fx de kullansam sevmicem sabit odaklı bakarım genelde sevmiyorsam ultra bir özelliği çıkmazsa o markaya pek ısınmam ben çok makine kullandımda demedim elimizin altınd ne varsa onlara bakıyoruz kendi makinemle ancak etrafımdakileri kıyaslıyabilirim canon mark 3 olsa onada bakarım ama sevmıyorsam onuda sevmıyecegımdır yani Mehmet abi ben kısıtsal bakabilrim şuanda makineye hoby amaçlı az bilgim olsun hepten kör kütük makıne kullanmım derecede bilgi bana yetıyor bazı fotocular vardır kıl çekmek için canon kullanır tüy çekmek için nikon bit çekmek için pentax bu adamın birbildiği vardır muhakkak ince detaylı kontroller sonucu bu makinelere karar kılmıştır benim öyle bir kaidem yokki bu makine kesiyor beni ben bakıyorum kadraj güzel güzel yap ayarı çek içine edim mantığı kafama göre :D ben sana konuş diyorum abi neden diyorum sen konuş bilgimiz genişlesin öğrenmeye açığız prof fotocu bir kanka arkadaşım yok olsa ondan kapardık bişeyler bilgi iyidir her zaman. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Nikon F4

Nikon F4s

Nikon F801

Nikon F801s

Nikon F90

Nikon F90s(x)

Nikon D70

Nikon D70s

Son olarak da D600 ve D610

Unuttuğum varsa ekleyiniz...:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

teknoloji hızla gelişiyor gelişmenin de getirisiyle sorunlar ortaya çıkıyor bence biraz daha bekleyip ondan sonra karar vermek lazım, lazım ama elimizde net bilgi olunca karar veririz şuan zaten makine çıkalı 4 gün oldu net bir bilgi bulmak biraz zor :/ sabreden derviş muradına erermiş :):D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ümit hocam, model rakamının sonuna sonradan eklenen model sayısı oldukça fazla. Tıpkı Canon'un I, II, III alışkanlığı gibi. Hatta Canon en son 1D serisindeki modeli resmen Nikon isimlendirmesi gibi olmuş.

Nikonda D1, D2 ve D3 serisinin en az 2 bazen de 3 versiyonu var. Bunlar X ve S harfleriyle oluşturulurken ilginçtir iki harfin birden kullanıldığı modeller de var, örneğin D2Xs. Bir de bunun H modeli var ki o zamanların en hızlı makinesiydi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şansıma Tüküreyim 13 Eylül 2013 de İstanbuldan sıfır kutusunda D600 Aldım 16 Eylül 2013 Nikon Dünyada D600 fiyatlarını listeden kaldırdı akabinde 25 eylül de fısıltılar D610 lansmanının yapılacağını belirtti sanırım gecen hafta da D610 fiyatıyla birlikte vitrinler de yerini aldı

bugunler de bakıyorum D600 fiyatı kafadan bir 100-150 $ düşmüş önümüzdeki aylarda ne olur bilmem

Gelelim yağlanma konusuna aldığım günün ertesinde yaklaşık 1000 shutter yaptım bugunler de 500 shutterda daha yapmışımdır stüdyoda ve dışarıda tabiki günden güne her çekimden sonra toz testi yapıyorum ama şükür şu ana kadar henüz herhangi bir toz ve yağlanma izi görmedim Nikon bunu hep yapıyor artık teknolojiye yetişmek için mi yoksa pazar içinmi işin ticareti farklı ama eskiden argeyi son kullanıcılarda değilde belli bir kesimde test edip piyasaya sürerlerdi ama artık öyle değil son kullanıcı bedava nikon adına hem bizim gibi gönüllü arge yapıyor buda makine imalatçılarının işine geliyor suç bizde yeni çıkan bir ürüne hemen saldırıyoruz bu açıdan bu tarz formlarda tartışma panellerinde sorunlar ortaya çıkıyor ve hemen ara bir segment ürün piayasa anında çıkıyor nasılsa kalıp masada var içine aynı vidayı sıkıp D610 yazıp stok eritiyorlar biz tüketim toplumuyuz verdiğimiz paraların hiç bir önemi yok hele müşteri memnuniyeti hiç önemli değil nasılsa global marka biri gider biri gelir hesabı arakadaslar ben bir iki saatlik yeni bir uyeyim tesadüfen facebook dan böyle bir forum olduğunu gördüm daha önce 7-8 aydır türk nikon üyesi idim ama hiç sizin portalınıza rast gelmemişim şans işte sağlıklı sağlam makinalı günler diliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bir D7000 amelesi olarak (Mehmet hocam selamlar :) ), her amelenin hayalinde olan bir gün daha iyi, daha profesyonel makineleri hakkıyla kullanabilmek hayalindeyim. DX formattan bir gün FF formatlı makinelere geçesi olan bir kişi olarak elindeki makine ile pişmenin doğru olacağına inanıyorum. Yani D7000 amelesi iken FF makine ile aynı fotoğrafları çekeceksem, FF makinelere yatırım yapmanın fazlaca gerekli olmadığını düşünen, kendince bilinçli kendi çapını bilen bir ameleyim. Ama gene de göz ucuyla FF makineleri inceleyen, bakan biriyim. Kaldı ki D600 güzel makinedir falan diye düşünürken D610 piyasaya çıktı. Her marka makine ile tecrübesi olan kişiler varken benim burada fazlaca bir laf etmem hoş olmazdı. kaldı ki bu işin teknik ve mühendislik argümanlarını ezberden yazacak kişiler var aramızda (Mehmet hocam, ümit hocam merhaba). Adamlar neredeyse Nikon'un her dönemine şahitlik etmiş, tecrübe etmiş, benim yazılarda okuduğum makineleri adamlar dokunmuş kullanmış kardeşim, daha ne diyim... :D

Hal böyleyken başından beri D600 D610 karşılaştırmalarını okuyorum burada. Kendimce D600-D610 modellerini kıyasladım. Kaldı ki D600 kullanan, satın alan arkadaşların feryatlarını kızgınlıklarını anlıyorum. Hakikaten d600 almak D610 almaktan iyi gibi duruyor. Lakin şu anda suların durulması biraz da makinenin piyasada yaygınlaşıp incelenmesini beklemek durumundayız gibi geliyor tam karar vermeden. Ama şu anda ki bilgiler ile acaba NIKON D610 gibi bir makine ürettiği için pişman mıdır? Yani çekik gözlü, sarı tenli Osakalı bir mühendis var mıdır acaba, ne halt ettik biz diyen? yoksa makinenin üzerinde sadece D610 yazısı daha mı fiyakalı duruyor? bilemedim.

Dediğim gibi D610 ele düştüğü anda anlayabileceğiz neyin ne olduğunu. ondan biraz sakin olmanın faydası var gibi geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olay alışkanlık ve kabullenmede bitiyor.

Nikon dünya devide Canon dış kapı mandalı mı?

Ben Pentax kullanırken herkes överdi işte Pentax ın şu lensi pahalı ama çooook kaliteli. Nikon daki Canon daki muadilleri plastik ondan ucuz ve çamur gibi fotoğraf veriyor!

Hep böyle konuşuldu Pentax cici, diğerleri kötü.

O bariyeri geçip kafamı uzatıp sağa sola baktığımda ise durumun hiç de öyle olmadığını gördüm.

200TL ye satılan 50mm F1.8D kötü bir lens mi? Fiyatına göre 10 numara performansı var.

Pentax da 250TL ye efsane "manuel" 50mm F1.7 satılıyordu.

Tamam o F1.8D den iyi bir lensdir kabulde, ulan manuel lens be Allah 'tan korkun!

Sözüm ona Nikon dan farklı markaya geçmek, zahmetli, belki tuzlu ama gayet normal.

çeşitli platformlarda Canon xxxD serisi ile çekilen fotoğraflar görüyorum bazen ağzım açık kalıyor.

Adamın diğer fotoğraflarına bakıyorum rezalet, PS ile MS hak getire ama bazılarında doğruyu bulmuş çekmiş adam.

Bende Canon u çok sevmiyorum, kasası yapısı, beyaz lensleri! ama keşke imkanım olsada 60D/7D yi masama koyup D7000 ile kıyaslaya bilsem.

D610 konusunda ilerleyen günlerde bu makine şöyle farklı, şu makine şöyle farklı diye söylemler ortaya çıkmazsa bu makinenin anlamı şudur;

Biz Nikon olarak sı.tık şimdi sıvıyoruz!

Hep D600 ü alandan bahsediyoruz, ya satan binlerce mağza ne yapsın? Elinde stok olan o esnaf ne yapsın?

Fotoğraf dünyasından zerre miktar haberim yok ama cebimde 2000$ param var.

Gittim mağzaya bana D600 verdiler. Bi google ladım baktım ki bir üstü D610 çıkmış aynı paraya. Neden alayım D600ü?

Farzedelim ki D610 farklı bir cihaz çıktı, farklı sensörü var, oyu farklı buyu farklı.

D600 duyuralı 12ay ya oldu, ya olmadı. Yüzyıl mı değişti, çağmı atladık bir devirmi kapatacak bu yeni D610 de bu kadar erken geldi?

Normal şartlarda önümüzdeki ay makinemi satıp FF alacaktım ve aklımdaki model de D600dü.

Ancak bu olay beni iyice soğuttu sorunsuz efsane D700 çok çok daha mantıklı gelmeye başladı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olay alışkanlık ve kabullenmede bitiyor.

Nikon dünya devide Canon dış kapı mandalı mı?

Ben Pentax kullanırken herkes överdi işte Pentax ın şu lensi pahalı ama çooook kaliteli. Nikon daki Canon daki muadilleri plastik ondan ucuz ve çamur gibi fotoğraf veriyor!

Hep böyle konuşuldu Pentax cici, diğerleri kötü.

O bariyeri geçip kafamı uzatıp sağa sola baktığımda ise durumun hiç de öyle olmadığını gördüm.

200TL ye satılan 50mm F1.8D kötü bir lens mi? Fiyatına göre 10 numara performansı var.

Pentax da 250TL ye efsane "manuel" 50mm F1.7 satılıyordu.

Tamam o F1.8D den iyi bir lensdir kabulde, ulan manuel lens be Allah 'tan korkun!

Sözüm ona Nikon dan farklı markaya geçmek, zahmetli, belki tuzlu ama gayet normal.

çeşitli platformlarda Canon xxxD serisi ile çekilen fotoğraflar görüyorum bazen ağzım açık kalıyor.

Adamın diğer fotoğraflarına bakıyorum rezalet, PS ile MS hak getire ama bazılarında doğruyu bulmuş çekmiş adam.

Bende Canon u çok sevmiyorum, kasası yapısı, beyaz lensleri! ama keşke imkanım olsada 60D/7D yi masama koyup D7000 ile kıyaslaya bilsem.

D610 konusunda ilerleyen günlerde bu makine şöyle farklı, şu makine şöyle farklı diye söylemler ortaya çıkmazsa bu makinenin anlamı şudur;

Biz Nikon olarak sı.tık şimdi sıvıyoruz!

Hep D600 ü alandan bahsediyoruz, ya satan binlerce mağza ne yapsın? Elinde stok olan o esnaf ne yapsın?

Fotoğraf dünyasından zerre miktar haberim yok ama cebimde 2000$ param var.

Gittim mağzaya bana D600 verdiler. Bi google ladım baktım ki bir üstü D610 çıkmış aynı paraya. Neden alayım D600ü?

Farzedelim ki D610 farklı bir cihaz çıktı, farklı sensörü var, oyu farklı buyu farklı.

D600 duyuralı 12ay ya oldu, ya olmadı. Yüzyıl mı değişti, çağmı atladık bir devirmi kapatacak bu yeni D610 de bu kadar erken geldi?

Normal şartlarda önümüzdeki ay makinemi satıp FF alacaktım ve aklımdaki model de D600dü.

Ancak bu olay beni iyice soğuttu sorunsuz efsane D700 çok çok daha mantıklı gelmeye başladı.

d7000 yerine canon 7d alabiliyorduk özellik olarak karşılaştırdığımda d7000 ağır bastı 7d yeni çıkmasına rağmen şahsen ben 60d ve 7d kasa tip olaraktan sevmedim benim arkadaşda 60d var bir fırsat olursa çekim zamanı alıp gelebilirsem bakarız..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olay alışkanlık ve kabullenmede bitiyor.

Nikon dünya devide Canon dış kapı mandalı mı?

Ben Pentax kullanırken herkes överdi işte Pentax ın şu lensi pahalı ama çooook kaliteli. Nikon daki Canon daki muadilleri plastik ondan ucuz ve çamur gibi fotoğraf veriyor!

Hep böyle konuşuldu Pentax cici, diğerleri kötü.

O bariyeri geçip kafamı uzatıp sağa sola baktığımda ise durumun hiç de öyle olmadığını gördüm.

200TL ye satılan 50mm F1.8D kötü bir lens mi? Fiyatına göre 10 numara performansı var.

Pentax da 250TL ye efsane "manuel" 50mm F1.7 satılıyordu.

Tamam o F1.8D den iyi bir lensdir kabulde, ulan manuel lens be Allah 'tan korkun!

Sözüm ona Nikon dan farklı markaya geçmek, zahmetli, belki tuzlu ama gayet normal.

çeşitli platformlarda Canon xxxD serisi ile çekilen fotoğraflar görüyorum bazen ağzım açık kalıyor.

Adamın diğer fotoğraflarına bakıyorum rezalet, PS ile MS hak getire ama bazılarında doğruyu bulmuş çekmiş adam.

Bende Canon u çok sevmiyorum, kasası yapısı, beyaz lensleri! ama keşke imkanım olsada 60D/7D yi masama koyup D7000 ile kıyaslaya bilsem.

D610 konusunda ilerleyen günlerde bu makine şöyle farklı, şu makine şöyle farklı diye söylemler ortaya çıkmazsa bu makinenin anlamı şudur;

Biz Nikon olarak sı.tık şimdi sıvıyoruz!

Hep D600 ü alandan bahsediyoruz, ya satan binlerce mağza ne yapsın? Elinde stok olan o esnaf ne yapsın?

Fotoğraf dünyasından zerre miktar haberim yok ama cebimde 2000$ param var.

Gittim mağzaya bana D600 verdiler. Bi google ladım baktım ki bir üstü D610 çıkmış aynı paraya. Neden alayım D600ü?

Farzedelim ki D610 farklı bir cihaz çıktı, farklı sensörü var, oyu farklı buyu farklı.

D600 duyuralı 12ay ya oldu, ya olmadı. Yüzyıl mı değişti, çağmı atladık bir devirmi kapatacak bu yeni D610 de bu kadar erken geldi?

Normal şartlarda önümüzdeki ay makinemi satıp FF alacaktım ve aklımdaki model de D600dü.

Ancak bu olay beni iyice soğuttu sorunsuz efsane D700 çok çok daha mantıklı gelmeye başladı.

Aslında bu olay lehinize olabilir , 610 çıkında 600 fiyatları malum düşecek bir kaç yüz dolar ucuza edinebilirsiniz diye düşünüyorum , inanın D600 hiçte kötü bir makina değil

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında bu olay lehinize olabilir , 610 çıkında 600 fiyatları malum düşecek bir kaç yüz dolar ucuza edinebilirsiniz diye düşünüyorum , inanın D600 hiçte kötü bir makina değil

D600 zaten kötü demedim, hatta bu fırsattan istifade iyi fiyata D600 almakda çok mantıklı ama makine mimlenebilir.

Ha D600 mü o arızalı olan değil mi ya D610 çıkmıştı hani üstüne diye.

Adam akıllı kullanıcı için sıkıntı değil alır 3-5 sene zaten götürür onu da benim gibi bi tarafları kaşınan amatörler için alım/satım fiyat dengesi göz önünde bulunduruluyor.

D600 de benim canımı tek sıkan husus AF olarak D700 kadar kararlı değil deniyor, birde 1/4000 oluşu (hani 1/8000i kaç kez kullandım? orası ayrı bir konuda yinede...).

Ancak her incelemede D700 den iyi imaj kalitesi var denmeside beni bitiriyor.

Valla Gökhan bende 7D değilde 60D alabilirdim rahatlıkla ama otururup incelemedim bile.

İçimde bir uhdeydi Nikon.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D600 zaten kötü demedim, hatta bu fırsattan istifade iyi fiyata D600 almakda çok mantıklı ama makine mimlenebilir.

Ha D600 mü o arızalı olan değil mi ya D610 çıkmıştı hani üstüne diye.

Adam akıllı kullanıcı için sıkıntı değil alır 3-5 sene zaten götürür onu da benim gibi bi tarafları kaşınan amatörler için alım/satım fiyat dengesi göz önünde bulunduruluyor.

D600 de benim canımı tek sıkan husus AF olarak D700 kadar kararlı değil deniyor, birde 1/4000 oluşu (hani 1/8000i kaç kez kullandım? orası ayrı bir konuda yinede...).

Ancak her incelemede D700 den iyi imaj kalitesi var denmeside beni bitiriyor.

Valla Gökhan bende 7D değilde 60D alabilirdim rahatlıkla ama otururup incelemedim bile.

İçimde bir uhdeydi Nikon.

Gökhan bey bende amatörüm hobi için fotoğraf çekiyorum ama D600'ü alırken bende çok araştırdım kendimce ve alırkende bu tozlanma olayını bilerek aldım satıcılar her ne kadar yok dese de , dediğiniz gibi değiştirmek değilde bir 5 yıl kullanırım dedim bu makinayı o süredede kaşıntılarımı 24-70 70-200 14-24 nano serilerinden hangilerini alabilirsem artık bu şekilde tamamlar süre sonunda da artık FF nereye gider neler çıkar ben hangisini alabilirim bakarım ama o arada lens serimi nano yapmak isterim halende niyetim bu yönde

Evet D700 çok iyi makine dediğiniz gibi AF kararlılığı iyi olabilir hiç kıyaslamadım ama bu kıyaslamayıda eşit lenslerle yapmak lazım diye düşünüyorum.Şu var ikinci el bir temiz D700 2000 ile 2500 tl arası bildiğim kadarı ile D600 ile arasında çok az bir fark kalıyor , Eksileri bence güncel bir gövde olmaması çoğu kişi bu söylediğime eleştiri getirir ancak 12 mp olmasıda bence dezavantaj sadece büyük baskı diye düşünmeyin bu işin birde crop kısmı var , 1/8000 inanın ben hiç olsaydı dediğim bir durumum olmadı olurmu bilemiyorum , imaj kalitesi bencede D600 ün D700 den daha iyi

6 D ye gelince ben şahsi olarak Canon hiç sıcak gelmedi bana belki daha iyidir bilemiyorum ama çok kaba bir gözle baktığımda dahili flaş olmaması bence bir eksiktir ,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bulunduğum ülkede ikinci el sitelerinde D700 ve D3 modelleri ilanlara koyulurken şu cümle manidardır: "D600 bile bu kadar iso performansına sahip değil!".

Bugün bir D700 için burada en az 1100-1300 euro aralığında bir rakam ödemek zorundasınız. Bir D3 için ise fiyatlar 1500 eurodan başlıyor. 50 K dan daha yüksek bir shuttera sahip gövdeler bunlar. Buna karşılık kullanım süresi henüz 1 yılı doldurmamış ikinci el D600 gövdeleri 1000 euronun altında satılıyor mecburen. İki katı megapixele sahip sensörüyle usta kullanıcı hala D600'ü tercih etmiyorsa burda biraz düşünmek lazım. Kaldı ki ben aynı zamanda bir D5100 kullanıcısı olarak, D5100, D7000, D800'ün imaj kalitesini beğenmiyorum, sarı/kırmızıya çalan bir tonlaması var bana göre. Bunun sebebi sensör müdür, en son Expeed işlemci midir bilemem.

Bir süredir D300'ümün artık güncelleme zamanı geldi diye piyasa kolluyorum; ancak bu gövdenin yerine alabileceğim daha iyi bir DX gövde şu an için yok: Daha önce kullandığım D7000 amele, D300 efsane sözü de değerli dostum ümit hocaya aittir; bundan dolayı bir D300'den sonra D7000 hiç çekemem. Cabir usta üzerine alındı, aslında ümit hoca burda D7000'e amele yakıştırması yapmıştı. E durum böyle olunca acaba ikinci gövdeyi de mi FF yapsak diye düşünüyorum (Nasılsa bir Fuji S5 Pro hep var, gelin damat çekiminde en güvenilir gövde, sahip olduğu Super CCD sensör ile onun verdiği ten rengini verebilen başka bir makine tanımıyorum! Geniş dinamik aralık da cabası) ki aklımda D600 vardı. Ama otoritelerin bir D700 veya D3 imaj kalitesi yok diye yazması (umarım manipülasyon değildir) biraz daha beklemem gerektiğine, hatta kelepir düşerse bir D700 almanın daha mantıklı olacağına karar verdim.

Şimdi, kendi sahip olduğumuz bilindik son kullanıcı monitör ve laptop ekranlarına inanıp "şu makine daha iyi imaj kalitesine sahip" demek bana göre doğru bir şey değil. Bu konuda diğer forum başlıklarında bir kaç kez serzenişte bulundum. Şu daha iyi, bu daha kötü diyen kişilerin herşeyden önce bu işe uygun monitör kullanmaları, geniş renk aralığını destekleyebilen, bu konudaki Adobe standartlarına uygun sertifikası olan, kalibre edilmiş monitör kullanmaları gerekmektedir. Sizin de bildiğiniz gibi makinenin kendi ekranında süper görünen bir kare, 16:9 Led ekranlı bir laptopta süper görünen bir kare, kalibre edilmiş bir IPS monitörde altına edebilir.

Bugünün piyasasında ben hala 12 mp ile profesyonel manada iş yapabiliyorsam, bu sadece baskı ya da cropta zorlanacağım manasına gelmez, Capture NX2 teknolojisini bilen aslında bunun bu kadar önemli olmadığını da bilir. Tabii ki bir 24 mp de alacağınız crop daha ileridir, ama o kadar crop alacaksam ben o zaman bu işi profesyonel olarak yapıyorum diyemem.

Ne yapmak lazım şimdi? D610'da geldi, Nikon'un halt yemesi bizim çenemizi yordu, tam olarak da böyle değil mi?

E ne güzel işte, ben şimdi bekliyorum, Mediamarkt gibi büyük uşaklar stoğu eritmek için rakamları ne zaman düşürecekeler diye, o zaman punduna getirip bir D600 almayanın aklı yoktur derim.

Ramiz bey dahili flaşın olmamasını eksiklik olarak değerlendirmiş. Bu durum sizin bu işi ne seviyede yaptığınızla ilgili: çünkü profesyonel gövdelerde prizma kullanılır, dahili flaş için artık yer kalmaz, o tür gövdelerde de flaşa ihtiyacınız olmaz, yada flaşı başka bir yere konumlandırarak uzaktan tetiklersiniz, çünkü profesyonelsiniz. Bundan dolayı üst seviye makinelerin hiçbirinde dahili flaş yoktur, tek rakamlı modelleri biraz inceleyiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D600 zaten kötü demedim, hatta bu fırsattan istifade iyi fiyata D600 almakda çok mantıklı ama makine mimlenebilir.

Ha D600 mü o arızalı olan değil mi ya D610 çıkmıştı hani üstüne diye.

Adam akıllı kullanıcı için sıkıntı değil alır 3-5 sene zaten götürür onu da benim gibi bi tarafları kaşınan amatörler için alım/satım fiyat dengesi göz önünde bulunduruluyor.

D600 de benim canımı tek sıkan husus AF olarak D700 kadar kararlı değil deniyor, birde 1/4000 oluşu (hani 1/8000i kaç kez kullandım? orası ayrı bir konuda yinede...).

Ancak her incelemede D700 den iyi imaj kalitesi var denmeside beni bitiriyor.

Valla Gökhan bende 7D değilde 60D alabilirdim rahatlıkla ama otururup incelemedim bile.

İçimde bir uhdeydi Nikon.

aynen banada öyle oldu ama incelediğimde iyiki almamışım dedim yani beni sarmadı valla. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bulunduğum ülkede ikinci el sitelerinde D700 ve D3 modelleri ilanlara koyulurken şu cümle manidardır: "D600 bile bu kadar iso performansına sahip değil!".

Bugün bir D700 için burada en az 1100-1300 euro aralığında bir rakam ödemek zorundasınız. Bir D3 için ise fiyatlar 1500 eurodan başlıyor. 50 K dan daha yüksek bir shuttera sahip gövdeler bunlar. Buna karşılık kullanım süresi henüz 1 yılı doldurmamış ikinci el D600 gövdeleri 1000 euronun altında satılıyor mecburen. İki katı megapixele sahip sensörüyle usta kullanıcı hala D600'ü tercih etmiyorsa burda biraz düşünmek lazım. Kaldı ki ben aynı zamanda bir D5100 kullanıcısı olarak, D5100, D7000, D800'ün imaj kalitesini beğenmiyorum, sarı/kırmızıya çalan bir tonlaması var bana göre. Bunun sebebi sensör müdür, en son Expeed işlemci midir bilemem.

Bir süredir D300'ümün artık güncelleme zamanı geldi diye piyasa kolluyorum; ancak bu gövdenin yerine alabileceğim daha iyi bir DX gövde şu an için yok: Daha önce kullandığım D7000 amele, D300 efsane sözü de değerli dostum ümit hocaya aittir; bundan dolayı bir D300'den sonra D7000 hiç çekemem. Cabir usta üzerine alındı, aslında ümit hoca burda D7000'e amele yakıştırması yapmıştı. E durum böyle olunca acaba ikinci gövdeyi de mi FF yapsak diye düşünüyorum (Nasılsa bir Fuji S5 Pro hep var, gelin damat çekiminde en güvenilir gövde, sahip olduğu Super CCD sensör ile onun verdiği ten rengini verebilen başka bir makine tanımıyorum! Geniş dinamik aralık da cabası) ki aklımda D600 vardı. Ama otoritelerin bir D700 veya D3 imaj kalitesi yok diye yazması (umarım manipülasyon değildir) biraz daha beklemem gerektiğine, hatta kelepir düşerse bir D700 almanın daha mantıklı olacağına karar verdim.

Şimdi, kendi sahip olduğumuz bilindik son kullanıcı monitör ve laptop ekranlarına inanıp "şu makine daha iyi imaj kalitesine sahip" demek bana göre doğru bir şey değil. Bu konuda diğer forum başlıklarında bir kaç kez serzenişte bulundum. Şu daha iyi, bu daha kötü diyen kişilerin herşeyden önce bu işe uygun monitör kullanmaları, geniş renk aralığını destekleyebilen, bu konudaki Adobe standartlarına uygun sertifikası olan, kalibre edilmiş monitör kullanmaları gerekmektedir. Sizin de bildiğiniz gibi makinenin kendi ekranında süper görünen bir kare, 16:9 Led ekranlı bir laptopta süper görünen bir kare, kalibre edilmiş bir IPS monitörde altına edebilir.

Bugünün piyasasında ben hala 12 mp ile profesyonel manada iş yapabiliyorsam, bu sadece baskı ya da cropta zorlanacağım manasına gelmez, Capture NX2 teknolojisini bilen aslında bunun bu kadar önemli olmadığını da bilir. Tabii ki bir 24 mp de alacağınız crop daha ileridir, ama o kadar crop alacaksam ben o zaman bu işi profesyonel olarak yapıyorum diyemem.

Ne yapmak lazım şimdi? D610'da geldi, Nikon'un halt yemesi bizim çenemizi yordu, tam olarak da böyle değil mi?

E ne güzel işte, ben şimdi bekliyorum, Mediamarkt gibi büyük uşaklar stoğu eritmek için rakamları ne zaman düşürecekeler diye, o zaman punduna getirip bir D600 almayanın aklı yoktur derim.

Ramiz bey dahili flaşın olmamasını eksiklik olarak değerlendirmiş. Bu durum sizin bu işi ne seviyede yaptığınızla ilgili: çünkü profesyonel gövdelerde prizma kullanılır, dahili flaş için artık yer kalmaz, o tür gövdelerde de flaşa ihtiyacınız olmaz, yada flaşı başka bir yere konumlandırarak uzaktan tetiklersiniz, çünkü profesyonelsiniz. Bundan dolayı üst seviye makinelerin hiçbirinde dahili flaş yoktur, tek rakamlı modelleri biraz inceleyiniz.

D700 efsane başımızın üstünde yeri var.

D700 hakkında ilkkez bugün bir Canon cunun kötü söz zöylediğini duydum.

Oda dış kauçukun gövdeye sümükle yapıştırıldığını çok baçuk kalktığını söylemişti :D

Yoksa makinenin imaj kalitesine AF performasına kimsenin bişey diyebileceğini sanmıyorum.

D600 ün imaj kalitesi D700 den iyidir diye ben demiyorum, dpreview tarzı siteler diyor, öyle sanıyorum ki Ken Rockwell de böyle demişti hatta ve hatta yüksek MP sinin avantajı ile daha iyi imaj verdiği söyleniyor demişti Ertan abi.

Birde Mehmet abi bişey soracağım. Senin gibi profesyonel flaş sistemi kullanmayan biri 1/8000 hızı nerede kullanır ki?

Yani olmaması dezavantajmıdır? kestiremiyorum açıkcası.

Şimdi düşünüyorum bir F1 yarışına bile gitsem 1/3200 1/4000 civarına milletin araçları yakalayabildiğini biliyorum.

Bu arada D7000 ameledir derken bence bahsedilen husus şu;

D7000 iyidir güzeldir hoştur ama "kullanımı" göz önüne alındığında D300 ün yanında ameleliktir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Yazıcı: Uçağın kalkış pistinde tam yan tarafta olursan 1/5000 lerde daha rahatlarsın. TR'de böyle bi imkan yok, Amsterdam Schiphol havalimanında da bir nebze var ama çok da serbest değil, fotoğraf çekmek isteyenler için ayrılmış yerler de öyle çok ta paralel sayılmaz. Formula 1 gibi yarışlarda bulunduğun yer müsait ise araç tam yanından geçerken bir D3 gövdesiyle al seriye ve çek.

@Gökhan: 1/8000'de hızda flaşı nerde kullanırsın soruna gelince:

Hava güneş mi güneş. Arka planı flu yapmak için abandın diyaframa, F/2,8 e kadar indin, güneş de tam karşından vuruyor, tuttun bi de modelin yüzü karanlık çıkmasın diye flaşla doldurdun, ustasın ya, adın M moduna, bak bakalım lazım oluyo mu olmuyo mu? :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon D7000 ve 18-105 kit lensim var. Yakın zamanda FF makineye geçmeyi düşünüyorum. Geçiş yaptığımda büyük ihtimal artık tamamen o markadan devam edeceğim çünkü 10 bin lira civarında bir yatırım yapmayı düşünüyorum. İşte bu yüzden yaşanan gelişmeler hep acaba Canon denesem mi? dedirtiyor bana... Ama Nikon D7000'de beni hiç üzmedi. O yüzden karar vermekte zor oluyor marka konusunda.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Senin işin çok zor Cem. Bu kadar sürede D7000 hala sana işleyememişse......

Korkarım alacağın Canon da seni etkileyemecek. İşte işin en kötü yanı bu. O kadar masraftan sonra bi daha geri dönmek çok zor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sorun şu Mehmet abim; Nikon D90 ve D7000 modelleri beni hiç üzmedi şuana kadar ve fazlasıyla performans aldım. Lakin özellikle d7000'deki tozlanma,yağlanma problemleri beni çok uğraştırdı. Sonra d7100 çıktı ve makinem 3 ay içinde 700 tl daha değer kaybetti. D7000'le çok memnunum lakin bana kazandırdığı bu birikimi yine daha üst seviye bir modele harcamak istiyorum. Bu noktada D600 modelinde yine yaşandığı söylenen toz problemleri, D610'un piyasaya çıkıp D600'ün ani değer kayıpları yaşamasıda biraz düşündürüyor beni.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.