İçeriğe git

Nikon D610 duyuruldu.


Nikontürk

Recommended Posts

@ :Mehmet Köse : Mehmet bey yazdıklarınızda haklsınız güzel tespitleriniz var ama sanırım D600 fiyatları düşünce almayı fırsat bilmek konusunda hemfikiriz , Flaş konusunda da tek haneli gövdeleri incelememi yazmışsınız o gövdelerde flaş olmadığını olmayacağını biliyorum ama biz amatörü gökhan beyde öyle söylemiş 1/8000 örneğindeki gibi öğlen güneşinde hadi bi dolgu flaşı vereyimde yüzü aydınlatayım desek hop flaş yok çıkar çıkar tepe flaşı tak vs uzun iş gibi olur ha profosyonelsek zaten çözümümüz sizin belirttiğiniz şekilde olur. D700 bencede hala çok iyi makina yazdıklarım sadece benim görüşüm benim tecrübe ettiklerimdir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben birde şunu düşünmeye başladım acaba bu DSLR piyasası da pc ve cep telefonu piyasası gibi falanmı olması isteniyor İphone 2-2s 4-4s 5-5s samsun S2-3-4 vs vs gibi 9 ay sonra al bunu ala en iyisi bu yenisi bu gibi bir piyasamı oluşturulmaya çalışılıyor ? çünki ben bunu kendi sektörümdede görmeye başladım dökümantasyon işi yapıyorum yazıcı çok fonksiyonlu yazıcı vs. şuan Panasonic ve Triumph-Adler markalarının temsilcisiyiz önceden bir makina çıkar 3 sene satardık arada vasat modeller çıkar 1 yılda biterdi şimdi senede model yenileniyor ama baktığımızda 610 örneği gibi aynı makina çok küçük faklar var arada önemsiz ha bizde durum ayrı sarf satabilmek için her makinanın sarfı farklı oluyor çipi farklı çipsiz çalışmıyor vs.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gökhan, bi futbol sahasının ışıklandırmalarından birini yanına flaş amaçlı kullanmak için alırsan o zaman olur belki :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ah bu satış stratejileri yok mu...Bu d600 ve canon'un 6d benim için kesinlikle satış stratejisi ''giriş seviyesi Full frame'' katagorisini kabul etmiş değilim..Croplu bodylerin avantajları yıllar içerisinde ön plana çıkarılsada,Bana göre ilk olarak küçük sensörle cihazların piyasaya sürülmeside bir satış stratejisi.Belkide bu mükemmel satış planlamaları sayesinde ''d800'' gibi neredeyse kusursuz bir cihaz insanlığa kazandırıldı.Ben şuan halen sadece sonuçlarını beklemenin verdiği haz için nikon f100 slr kullanıyorum.Tabiki biraz daha birikimim olsa kesinlikle d3 yada d700 sahibi olmak isterim..Aslında genel olarak söylemem gereken şu;2000'li yıllardan önce kompak makinede,slr makinede full frame idi:) yine öyle olucağına inanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Şansıma Tüküreyim 13 Eylül 2013 de İstanbuldan sıfır kutusunda D600 Aldım 16 Eylül 2013 Nikon Dünyada D600 fiyatlarını listeden kaldırdı akabinde 25 eylül de fısıltılar D610 lansmanının yapılacağını belirtti sanırım gecen hafta da D610 fiyatıyla birlikte vitrinler de yerini aldı

bugunler de bakıyorum D600 fiyatı kafadan bir 100-150 $ düşmüş Önümüzdeki aylarda ne olur bilmem

Gelelim yağlanma konusuna aldığım günün ertesinde yaklaşık 1000 shutter yaptım bugunler de 500 shutterda daha yapmışımdır stüdyoda ve dışarıda tabiki günden güne her çekimden sonra toz testi yapıyorum ama şükür şu ana kadar henüz herhangi bir toz ve yağlanma izi gÖrmedim Nikon bunu hep yapıyor artık teknolojiye yetişmek için mi yoksa pazar içinmi işin ticareti farklı ama eskiden argeyi son kullanıcılarda değilde belli bir kesimde test edip piyasaya sürerlerdi ama artık Öyle değil son kullanıcı bedava nikon adına hem bizim gibi gÖnüllü arge yapıyor buda makine imalatçılarının işine geliyor suç bizde yeni çıkan bir ürüne hemen saldırıyoruz bu açıdan bu tarz formlarda tartışma panellerinde sorunlar ortaya çıkıyor ve hemen ara bir segment ürün piayasa anında çıkıyor nasılsa kalıp masada var içine aynı vidayı sıkıp D610 yazıp stok eritiyorlar biz tüketim toplumuyuz verdiğimiz paraların hiç bir Önemi yok hele müşteri memnuniyeti hiç Önemli değil nasılsa global marka biri gider biri gelir hesabı arakadaslar ben bir iki saatlik yeni bir uyeyim tesadüfen facebook dan bÖyle bir forum olduğunu gÖrdüm daha Önce 7-8 aydır türk nikon üyesi idim ama hiç sizin portalınıza rast gelmemişim şans işte sağlıklı sağlam makinalı günler diliyorum

Özkan Bey, Merhaba;

Aramıza hoş geldiniz. Arge'yi son kullanıcı olan bizlerin yaptığı konusuna daha doğrusu kamera üreticilerinin bunu bilerek son kullanıcılara yaptıkları konusuna çok katılmıyorum. çünkü Japonlarla 5 yıl boyunca çalıştım. Mantıklarını çok iyi biliyorum. Onlar müşterileri en tepeye koyarlar ve müşteri şikayeti ile karşılaşmamak için her şeyi yaparlar. Japonlar, para kazanmak için hatalı ürünleri bilerek asla satmaz ve hileli yollara başvurmazlar. Onlarda insana saygı her şeyin üstünde gelir. Neyse onları çok Övdüm..:)

Bu noktada yağlanma veya perde mekanizmasında kullanılan kaplamaların dÖkülmesi sorunu büyük bir ihtimalle bir çekik gÖzlünün yaptığı bir hatadır. Yani hiç bir Japon amannn ne yapalım bunları bÖyle ürettik, bu haliyle satalım gitsin demez. Japonlar, üretim sistemlerinde bir hata ile karşılaştıklarında hatanın nasıl ortaya çıktığını etraflıca araştırırlar ve bu hatanın bir daha tekrar etmemesi için tüm Önlemleri alarak yollarına devam ederler. Yani "Bir musibet bin nasihatten iyidir" sÖzü onlar için de geçerlidir.

Selamlar,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü
bir D7000 amelesi olarak (Mehmet hocam selamlar :) ), her amelenin hayalinde olan bir gün daha iyi, daha profesyonel makineleri hakkıyla kullanabilmek hayalindeyim. DX formattan bir gün FF formatlı makinelere geçesi olan bir kişi olarak elindeki makine ile pişmenin doğru olacağına inanıyorum. Yani D7000 amelesi iken FF makine ile aynı fotoğrafları çekeceksem, FF makinelere yatırım yapmanın fazlaca gerekli olmadığını düşünen, kendince bilinçli kendi çapını bilen bir ameleyim. Ama gene de göz ucuyla FF makineleri inceleyen, bakan biriyim. Kaldı ki D600 güzel makinedir falan diye düşünürken D610 piyasaya çıktı. Her marka makine ile tecrübesi olan kişiler varken benim burada fazlaca bir laf etmem hoş olmazdı. kaldı ki bu işin teknik ve mühendislik argümanlarını ezberden yazacak kişiler var aramızda (Mehmet hocam, ümit hocam merhaba). Adamlar neredeyse Nikon'un her dönemine şahitlik etmiş, tecrübe etmiş, benim yazılarda okuduğum makineleri adamlar dokunmuş kullanmış kardeşim, daha ne diyim... :D Hal böyleyken başından beri D600 D610 karşılaştırmalarını okuyorum burada. Kendimce D600-D610 modellerini kıyasladım. Kaldı ki D600 kullanan, satın alan arkadaşların feryatlarını kızgınlıklarını anlıyorum. Hakikaten d600 almak D610 almaktan iyi gibi duruyor. Lakin şu anda suların durulması biraz da makinenin piyasada yaygınlaşıp incelenmesini beklemek durumundayız gibi geliyor tam karar vermeden. Ama şu anda ki bilgiler ile acaba NIKON D610 gibi bir makine ürettiği için pişman mıdır? Yani çekik gözlü, sarı tenli Osakalı bir mühendis var mıdır acaba, ne halt ettik biz diyen? yoksa makinenin üzerinde sadece D610 yazısı daha mı fiyakalı duruyor? bilemedim. Dediğim gibi D610 ele düştüğü anda anlayabileceğiz neyin ne olduğunu. ondan biraz sakin olmanın faydası var gibi geliyor bana.

Orçun Merhaba;

Japonlar hata yapma konusunda çok hassastırlar. Yani D600' deki hatayı yapan çekik gözlü; Yaptığı hatadan çok pişmandır ve bu hatanın hemen düzeltilmesi gerektiğini düşünür. Bu sadece Nikon markası için değil, tüm Japon markaları geçerlidir. Daha doğrusu tüm Japon halkının insana saygıda dünyada bir eşi daha yoktur.

Nikon D610'un çıkışı da çekik gözlü arkadaşın önlem aldığının teyididir. Burada D600' ü pahalı alanların ne suçu var diyeceksiniz ki yerden göğe kadar haklısınız. Nikon'un daha önce D600 alanlara, D600'ün düşen fiyatı nedeniyle geri ödeme yapması gerektiğini düşünenlerdenim ama bunu yapacağını hiç zannetmiyorum. çünkü daha önce hiç örneği olmadı.

Selamlar,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

ah bu satış stratejileri yok mu...Bu d600 ve canon'un 6d benim için kesinlikle satış stratejisi ''giriş seviyesi Full frame'' katagorisini kabul etmiş değilim..Croplu bodylerin avantajları yıllar içerisinde ön plana çıkarılsada,Bana göre ilk olarak küçük sensörle cihazların piyasaya sürülmeside bir satış stratejisi.Belkide bu mükemmel satış planlamaları sayesinde ''d800'' gibi neredeyse kusursuz bir cihaz insanlığa kazandırıldı.Ben şuan halen sadece sonuçlarını beklemenin verdiği haz için nikon f100 slr kullanıyorum.Tabiki biraz daha birikimim olsa kesinlikle d3 yada d700 sahibi olmak isterim..Aslında genel olarak söylemem gereken şu;2000'li yıllardan önce kompak makinede,slr makinede full frame idi:) yine öyle olucağına inanıyorum.

çarpanlı gövdelerin önce piyasaya sürülmesi ve daha sonra tam kare algılayıcıların piyasaya sürülmesinin bir satış stratejisi olduğunu düşünmüyorum. Tıpkı uzay mekiğinin yakıt tanklarının genişliğinin neden 1.5 m olduğu gibidir. Hikayesini paylaşmak isterim.

Uzay mekiğinin yakıt tankının genişliği niye 1.5 metredir? ABD'nin uzaya gönderdiği uzay mekiğinin yakıt tanklarının genişliği 4 feet, 8.5 inçtir. (yaklaşık 1,5 m.) Amerikalı uzay aracı mühendisleri bu tankları genişletmek istemişler, ancak başaramamışlardır. çünkü; fırlatma rampasına trenle gönderilmek zorundadır. Ve söz konusu tren yolu tünellerden geçmektedir. çünkü; Tünellerin genişliği ise tren raylarının arasındaki genişlik olan 4 feet 8.5 inçten biraz fazladır. Neden 4 feet, 8.5 inç ? çünkü vaktiyle tren rayları İngiltere'de böyle yapılmıştır ve ABD demiryolları İngiliz göçmenler tarafından inşa edilmiştir. Peki neden İngilizler bu genişliği kullanmışlar ? çünkü ilk tren raylarını yapanlar eski tramvay yolu yapımcılarıdır ve tramvay yolunun genişliği tam olarak budur. Tramvay rayları neden daha geniş değildir ? çünkü bu ölçü vaktiyle at arabalarını yaparken kullanılan genişliktir At arabalarındaki tekerlekler arasında neden bu ölçü dikkate alınmış ? çünkü çok eskiden beri İngiliz topraklarından gelip geçen araçlar bu ölçüyü ortaya çıkarmıştır. Arabalar için başka bir ölçü kullanıldığında tekerlekler engebeli arazi üzerinde kalmakta ve kısa sürede bozulmaktadır. Bu eski yol izleri nasıl ortaya çıkmış ? İngiltere'deki ilk uzun mesafeli yollar Roma İmparatorluğu tarafından kendi savaşçıları için açılmıştır. Peki Romalılar'ın yol izleri neden bu ölçüdeymiş? çünkü Roma İmparatorluğu'nun ilk savaşçılarının arabaları yan yana getirilmiş iki atın çektiği araçlardır.Ve iki atın poposunun genişliği 4 feet, 8.5 inçtir. Sonuç olarak dünyadaki en gelişmiş ulaşım sisteminin füzelerinin dizaynı ikibin yıl önce yan yana getirilen iki atın popo genişliği ile belirlenmiştir. Bu kuralı değiştirmek ise Ay'a giden, Mars'a gitme ve uzaya açılma planları yapan Amerikalı uzay aracı mühendislerinin bile harcı değildir ... :-)

Bu örnekte, genişliği değiştirmeye kimsenin gücü yetmemiştir ama sensör konusu çok şükür ki böyle değildir. Sensörler, en başta maliyetten dolayı küçük üretilmiş ve onlar üzerinde çalışılıp yeterli deneyimler kazanılarak ve üretim maliyetleri belli bir seviyenin altına çekildikten sonra tam kare algılayıcılı kameralar üretilmeye başlanmıştır. Nikon bu konuda geç kalmış ve bir çok müşterisini Canon 5D serisine kaptırmıştır. Daha sonra Nikon sensör dizaynını kendisi yapıp Sony, Toshiba ve Aptina gibi firmalara ürettirerek, DSLR piyasasında çıtayı başta çözünürlük olmak üzere çok yükseğe taşımıştır.

Nikon F100, AF sistemini efsane gövde Nikon F5' den almış, mükemmel bir kameradır. Geçenlerde Hayyam pasajındaki arkadaşım 400 TL'ye satıyordu. Bir zamanların ulaşılmaz kamerası şimdilerde 400 TL gibi komik rakamlara düştü maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

çarpanlı gövdelerin önce piyasaya sÜrÜlmesi ve daha sonra tam kare algılayıcıların piyasaya sÜrÜlmesinin bir satış stratejisi olduğunu dÜşÜnmÜyorum. Tıpkı uzay mekiğinin yakıt tanklarının genişliğinin neden 1.5 m olduğu gibidir. Hikayesini paylaşmak isterim.

Uzay mekiğinin yakıt tankının genişliği niye 1.5 metredir? ABD'nin uzaya gönderdiği uzay mekiğinin yakıt tanklarının genişliği 4 feet, 8.5 inçtir. (yaklaşık 1,5 m.) Amerikalı uzay aracı mÜhendisleri bu tankları genişletmek istemişler, ancak başaramamışlardır. çÜnkÜ; fırlatma rampasına trenle gönderilmek zorundadır. Ve söz konusu tren yolu tÜnellerden geçmektedir. çÜnkÜ; TÜnellerin genişliği ise tren raylarının arasındaki genişlik olan 4 feet 8.5 inçten biraz fazladır. Neden 4 feet, 8.5 inç ? çÜnkÜ vaktiyle tren rayları İngiltere'de böyle yapılmıştır ve ABD demiryolları İngiliz göçmenler tarafından inşa edilmiştir. Peki neden İngilizler bu genişliği kullanmışlar ? çÜnkÜ ilk tren raylarını yapanlar eski tramvay yolu yapımcılarıdır ve tramvay yolunun genişliği tam olarak budur. Tramvay rayları neden daha geniş değildir ? çÜnkÜ bu ölçÜ vaktiyle at arabalarını yaparken kullanılan genişliktir At arabalarındaki tekerlekler arasında neden bu ölçÜ dikkate alınmış ? çÜnkÜ çok eskiden beri İngiliz topraklarından gelip geçen araçlar bu ölçÜyÜ ortaya çıkarmıştır. Arabalar için başka bir ölçÜ kullanıldığında tekerlekler engebeli arazi Üzerinde kalmakta ve kısa sÜrede bozulmaktadır. Bu eski yol izleri nasıl ortaya çıkmış ? İngiltere'deki ilk uzun mesafeli yollar Roma İmparatorluğu tarafından kendi savaşçıları için açılmıştır. Peki Romalılar'ın yol izleri neden bu ölçÜdeymiş? çÜnkÜ Roma İmparatorluğu'nun ilk savaşçılarının arabaları yan yana getirilmiş iki atın çektiği araçlardır.Ve iki atın poposunun genişliği 4 feet, 8.5 inçtir. Sonuç olarak dÜnyadaki en gelişmiş ulaşım sisteminin fÜzelerinin dizaynı ikibin yıl önce yan yana getirilen iki atın popo genişliği ile belirlenmiştir. Bu kuralı değiştirmek ise Ay'a giden, Mars'a gitme ve uzaya açılma planları yapan Amerikalı uzay aracı mÜhendislerinin bile harcı değildir ... :-)

Bu örnekte, genişliği değiştirmeye kimsenin gÜcÜ yetmemiştir ama sensör konusu çok şÜkÜr ki böyle değildir. Sensörler, en başta maliyetten dolayı kÜçÜk Üretilmiş ve onlar Üzerinde çalışılıp yeterli deneyimler kazanılarak ve Üretim maliyetleri belli bir seviyenin altına çekildikten sonra tam kare algılayıcılı kameralar Üretilmeye başlanmıştır. Nikon bu konuda geç kalmış ve bir çok mÜşterisini Canon 5D serisine kaptırmıştır. Daha sonra Nikon sensör dizaynını kendisi yapıp Sony, Toshiba ve Aptina gibi firmalara Ürettirerek, DSLR piyasasında çıtayı başta çözÜnÜrlÜk olmak Üzere çok yÜkseğe taşımıştır.

Nikon F100, AF sistemini efsane gövde Nikon F5' den almış, mÜkemmel bir kameradır. Geçenlerde Hayyam pasajındaki arkadaşım 400 TL'ye satıyordu. Bir zamanların ulaşılmaz kamerası şimdilerde 400 TL gibi komik rakamlara dÜştÜ maalesef.

o kadar efsanelrden inanki bahsetmeye gerek yoktu ama saol yeni şeyler öğreniyorum.Gerçekten teşekkÜrler.Şimdi şunu belirtmeliyim Bende bir elektronik şirketinde trade marketing vs..departmanında çalışıyorum...detaya girmem doğru olmaz.Uzun sÜredir,cebinizde bile taşıyabileceğiniz''tam kare algılayıcı''bir cihazımız piyasada..tabiki profesyoneller için bir cihaz değil burada belirtmem istediğim basit bişey''sonunda biz bunu başardık deil.10 yıl öncede yapılabilirdi.Şirketler bazı stratejileri göz ardı etmezler crop factorde bunlardan..İnanın..yoksa Üretim ve hayal gÜcÜnÜ zorlamak dahada çok paralara ihtiyaç duyacaktır.Bu yÜzdÜn bazı teknolojiler yavaş yavaş insanlığa verilir...bu bir denge içinde ilerler..Ve markalar arasındaki dengeyi bozmak her yiğidin harcı değildir.5d den 4 yıl önce 1ds vardı sonuçta..12 yıldır son kullanıcıya ulaşabilecek ff body ler mevcuttu..yani 12 yılda croplu cihazlar piyasadan kalkmış olmalıydı!!!( croplu cihazların mutlaka faydaları var..ama bu 50 yıldan beri sÜren geleneği değiştirelimin karşılığı deildir.)..ve bu stratejilere sektörde olduğum için saygı duyuyorum.Fotoğrafçılıkla da uğraştığım için bazı konulara kızıyorum ''mesala giriş seviyesi full frame''birde Ülkemizde maalesef ekipman manyaklığı diye bişeyde var.Tanja Lippert diye bir arkadaşım var.Kendisi amerikada isim yapmış bir wedding fotoğrafçısı Kodak sponsorluğunda Contax 645 ve Nikon f100,nikkor 35mm f2 ais,nikkor 17-35 f 2.8 d kullanıyor yanlş anlamayın sizde bana birçok analogçu sıralayabilirsiniz.Fakat bu tercih meselesi..Ben teknolojiyi sırtını dönen biride değilim.elimde bir d300 te mevcut ama yok yapamıyorum:))Aldığınız hazza bağlı.bazıları 400 tl lik f100 ile binlerce lira kazanabiliyor..Ama ben bu sanattan para kazanmak istemiyorum gibi gibi diye gider..Ara cihaz satın almayın:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

o kadar efsanelrden inanki bahsetmeye gerek yoktu ama saol yeni şeyler öğreniyorum.Gerçekten teşekkÜrler.Şimdi şunu belirtmeliyim Bende bir elektronik şirketinde trade marketing vs..departmanında çalışıyorum...detaya girmem doğru olmaz.Uzun sÜredir,cebinizde bile taşıyabileceğiniz''tam kare algılayıcı''bir cihazımız piyasada..tabiki profesyoneller için bir cihaz değil burada belirtmem istediğim basit bişey''sonunda biz bunu başardık deil.10 yıl öncede yapılabilirdi.Şirketler bazı stratejileri göz ardı etmezler crop factorde bunlardan..İnanın..yoksa Üretim ve hayal gÜcÜnÜ zorlamak dahada çok paralara ihtiyaç duyacaktır.Bu yÜzdÜn bazı teknolojiler yavaş yavaş insanlığa verilir...bu bir denge içinde ilerler..Ve markalar arasındaki dengeyi bozmak her yiğidin harcı değildir.5d den 4 yıl önce 1ds vardı sonuçta..12 yıldır son kullanıcıya ulaşabilecek ff body ler mevcuttu..yani 12 yılda croplu cihazlar piyasadan kalkmış olmalıydı!!!( croplu cihazların mutlaka faydaları var..ama bu 50 yıldan beri sÜren geleneği değiştirelimin karşılığı deildir.)..ve bu stratejilere sektörde olduğum için saygı duyuyorum.Fotoğrafçılıkla da uğraştığım için bazı konulara kızıyorum ''mesala giriş seviyesi full frame''birde Ülkemizde maalesef ekipman manyaklığı diye bişeyde var.Tanja Lippert diye bir arkadaşım var.Kendisi amerikada isim yapmış bir wedding fotoğrafçısı Kodak sponsorluğunda Contax 645 ve Nikon f100,nikkor 35mm f2 ais,nikkor 17-35 f 2.8 d kullanıyor yanlş anlamayın sizde bana birçok analogçu sıralayabilirsiniz.Fakat bu tercih meselesi..Ben teknolojiyi sırtını dönen biride değilim.elimde bir d300 te mevcut ama yok yapamıyorum:))Aldığınız hazza bağlı.bazıları 400 tl lik f100 ile binlerce lira kazanabiliyor..Ama ben bu sanattan para kazanmak istemiyorum gibi gibi diye gider..Ara cihaz satın almayın:)

bu arad kendimle tezata dÜşmeyeyim Kendi markamın ÜrÜnlerini Nikon'a olan alışkanlığım ve bir slr yada dslr da ,ayna sesni duymayı sevdiğim içindir.:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu arad kendimle tezata dÜşmeyeyim Kendi markamın ÜrÜnlerini Nikon'a olan alışkanlığım ve bir slr yada dslr da ,ayna sesni duymayı sevdiğim içindir. :)

bu arad kendimle tezata dÜşmeyeyim Kendi markamın ÜrÜnlerini kulanmamamın sebebi Nikon'a olan alışkanlığım ve bir slr yada dslr da ,ayna sesni duymayı sevdiğim içindir. :)(web akıllı telefondan girerken zorlanıyorum harf hataları için özÜr)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D600'ün ucuz olma sebebi gövdesi ve bazı teknik özellikleri (odak sistemi, flaş senkronizasyonu vs..), ve tabii ki yağ-toz sorunu. Algılayıcısı kesinlikle D3 ve D700'den daha iyi.

Size katılıyorum.Gövde kalitesi,teknik özellikler olarak d3 ve d700,d600 gibi bir cihazdan daha iyi.Onun dışında d600'ün 2980 yüksek isodaki lower noise performansı,14.2 ev dynemic range'i,doğru ellerde,mükemmel sonuçlara ve baskılara,kullanıcısını ulaştırabiilir.Ama profesyonellik,body yapısı hava şartlarına dayanıklılığı..açılış ve kapanış süresi ile de alakalı...sıfır d600 yada d610'a 2.el bir d3'ü tercih ederim.D3'e gerçekten bişey olmaz.Bişey olmazdan kasıtım,Herhava şartında istikrarını bozmaz,hata yapmaz..Her nekadar thailand ta ki tesistede nikon mühendisleri olsada,aynı üretim elemanları-cihazları kullanılıyor olsada.''MADE IN JAPAN''safkan gibi birşeydir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Size katılıyorum.Gövde kalitesi,teknik özellikler olarak d3 ve d700,d600 gibi bir cihazdan daha iyi.Onun dışında d600'ün 2980 yüksek isodaki lower noise performansı,14.2 ev dynemic range'i,doğru ellerde,mükemmel sonuçlara ve baskılara,kullanıcısını ulaştırabiilir.Ama profesyonellik,body yapısı hava şartlarına dayanıklılığı..açılış ve kapanış süresi ile de alakalı...sıfır d600 yada d610'a 2.el bir d3'ü tercih ederim.D3'e gerçekten bişey olmaz.Bişey olmazdan kasıtım,Herhava şartında istikrarını bozmaz,hata yapmaz..Her nekadar thailand ta ki tesistede nikon mühendisleri olsada,aynı üretim elemanları-cihazları kullanılıyor olsada.''MADE IN JAPAN''safkan gibi birşeydir.

Düğün fotoğrafçılığı gibi güvenilirlik isteyen alanlarda zaten D600 anca ikinci gövde olur. Anı yakalamak, düğün ortasında makinesiz kalmamak gibi sebeplerle elindeki setin en güvendiğin set olması lazım. D7000'in algılayıcısı D300s'ten iyi ama D300s'i olan profesyoneller hala D400 bekliyorlar. D600 de aynı şekilde.

Aslında D800 fiyatları geriledi sayılır. Bu işten para kazanıyor olsa D600'ün yüzüne bakmaz doğrudan D800 alırdım zaten. Orta ve uzun vadede D800 parasını çıkartır diye düşünüyorum. D700 kadar sağlam, imaj kalitesi mükemmel.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Uzay mekiğinin yakıt tankının genişliği niye 1.5 metredir? ABD'nin uzaya gönderdiği uzay mekiğinin yakıt tanklarının genişliği 4 feet, 8.5 inçtir. (yaklaşık 1,5 m.) Amerikalı uzay aracı mÜhendisleri bu tankları genişletmek istemişler, ancak başaramamışlardır. çÜnkÜ; fırlatma rampasına trenle gönderilmek zorundadır. Ve söz konusu tren yolu tÜnellerden geçmektedir. çÜnkÜ; TÜnellerin genişliği ise tren raylarının arasındaki genişlik olan 4 feet 8.5 inçten biraz fazladır. Neden 4 feet, 8.5 inç ? çÜnkÜ vaktiyle tren rayları İngiltere'de böyle yapılmıştır ve ABD demiryolları İngiliz göçmenler tarafından inşa edilmiştir. Peki neden İngilizler bu genişliği kullanmışlar ? çÜnkÜ ilk tren raylarını yapanlar eski tramvay yolu yapımcılarıdır ve tramvay yolunun genişliği tam olarak budur. Tramvay rayları neden daha geniş değildir ? çÜnkÜ bu ölçÜ vaktiyle at arabalarını yaparken kullanılan genişliktir At arabalarındaki tekerlekler arasında neden bu ölçÜ dikkate alınmış ? çÜnkÜ çok eskiden beri İngiliz topraklarından gelip geçen araçlar bu ölçÜyÜ ortaya çıkarmıştır. Arabalar için başka bir ölçÜ kullanıldığında tekerlekler engebeli arazi Üzerinde kalmakta ve kısa sÜrede bozulmaktadır. Bu eski yol izleri nasıl ortaya çıkmış ? İngiltere'deki ilk uzun mesafeli yollar Roma İmparatorluğu tarafından kendi savaşçıları için açılmıştır. Peki Romalılar'ın yol izleri neden bu ölçÜdeymiş? çÜnkÜ Roma İmparatorluğu'nun ilk savaşçılarının arabaları yan yana getirilmiş iki atın çektiği araçlardır.Ve iki atın poposunun genişliği 4 feet, 8.5 inçtir. Sonuç olarak dÜnyadaki en gelişmiş ulaşım sisteminin fÜzelerinin dizaynı ikibin yıl önce yan yana getirilen iki atın popo genişliği ile belirlenmiştir. Bu kuralı değiştirmek ise Ay'a giden, Mars'a gitme ve uzaya açılma planları yapan Amerikalı uzay aracı mÜhendislerinin bile harcı değildir ... :-)

Ümit Abi aynı gÜn 2 kez senle fikir ayrılığına dÜşmek banada ters geliyor ama :D

Yani yakıt deposunun 1.5mt olması 2000 sene öncesiyle nasıl ilgili olabilir abi?

Koskoca ABD yılda milyarlarca $ harcayan Nasa 2 tane atın popo genişliği ile yetinir mi?

ABD de ne hava araçları var...

Mesela ilk aklıma gelen askeri tip Boing C17 iç genişliği 4mt den fazla. İçine 3.5mt genişliğinde 55tonluk obÜs sığıyor :D

800px-Pzh-2000_inside_of_a_C-17.jpg

Bugün ABD 1.5mt genişlik yapıyorsa bunu yeterli görmesinden dolayı yapıyordur.

Eğer bahsettiğin yakıt deposu, atılan roket gibi olanlarsa zaten geniş yapması fiziğe aykırı.

Bir nesnenin dünyanın yer çekimden kurtulup uzay boşluğuna çıkabilmesi (yanlış hatırlamıyorsam 32000km/s evet 32bin :blink: ) için belli bir güce/hıza ihtiyacı var.

Ve bu güce ulaşmak için de ne kadar ince havayı yaran bişey olursa o kadar hızlı elde eder.

Bir iğnenin kolaylıkla elimize batmasına rağmen kalemin batmaması gibi.

Yani ABD isterse 5mt genişliğinde yakıt deposuda yapar ancak bu sefer mekik genişleyeceğinden atıyorum 10 birimlik enerjiye ihtiyaç varken 13 birimlik enerji gerekecek.

Yani uzun lafın kısası olay popo genişliği değil :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuya değinim azcık..Uzay mekiğinin yakıt kısmı derken mekiğinmi yoksa ona yapışık olan roketlerdenmi bahsediyorsunuz? Eğer roketse 1.5 metre ile alakası yok kocaman roketler.Lakin mekik ise problem o normaldir yolun bütünü roketle tamamlıyor kısa bir zaman sadece mekik turboları çalışıyor zaten yukarda ihtiyacı yok sadece aşağı inerken kısa bir süre kullanıyor ve ağırlık olmasın diye yeteri kadar yakıt deposu kullanılmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Ümit Abi aynı gÜn 2 kez senle fikir ayrılığına dÜşmek banada ters geliyor ama :D

Yani yakıt deposunun 1.5mt olması 2000 sene öncesiyle nasıl ilgili olabilir abi?

Koskoca ABD yılda milyarlarca $ harcayan Nasa 2 tane atın popo genişliği ile yetinir mi?

ABD de ne hava araçları var...

Mesela ilk aklıma gelen askeri tip Boing C17 iç genişliği 4mt den fazla. İçine 3.5mt genişliğinde 55tonluk obÜs sığıyor :D

[url=

BugÜn ABD 1.5mt genişlik yapıyorsa bunu yeterli görmesinden dolayı yapıyordur.

Eğer bahsettiğin yakıt deposu, atılan roket gibi olanlarsa zaten geniş yapması fiziğe aykırı.

Bir nesnenin dÜnyanın yer çekimden kurtulup uzay boşluğuna çıkabilmesi (yanlış hatırlamıyorsam 32000km/s evet 32bin :blink: ) için belli bir gÜce/hıza ihtiyacı var.

Ve bu gÜce ulaşmak için de ne kadar ince havayı yaran bişey olursa o kadar hızlı elde eder.

Bir iğnenin kolaylıkla elimize batmasına rağmen kalemin batmaması gibi.

Yani ABD isterse 5mt genişliğinde yakıt deposuda yapar ancak bu sefer mekik genişleyeceğinden atıyorum 10 birimlik enerjiye ihtiyaç varken 13 birimlik enerji gerekecek.

Yani uzun lafın kısası olay popo genişliği değil :)

Gökhan burada unuttuğun şey; Her mÜhendislik dalında dikkate alınan, işin ekonomik boyutudur. Bir mÜhendis, bir şey tasarlayacağı zaman önce bir fizibilite yaparak olayın ekonomik boyutuyla işe başlar ve elindeki imkanları da dikkate alır. Elbette isterlerse 10 metre genişliğinde yakıt tankı da yaparlar ve fırlatma rampasına bahsettiğin uçakla getirirler ama o zaman zaten pahalı olan uzay uçuşu daha başlamadan ultra pahalı statÜsÜne geçer.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D610 den 2 tane atın popo ölçüsüne kadar geldik :D

Ekonomik boyutun göz ardı edildiği hususlar vardır, gökbilimi de bunlardan birisidir (önemli bir husus ise).

Ekonomik olarak dünya devi oluncada böyle küçük şeyleri göz ardı etmekte normaldir.

Yani bu düğüne iett otobüsü ile gitmek gibi bişey. Düğününe gidiyorsun, evleneceksin. Tarihinin en önemlü günlerinden biri ama daha ekonomik diye otobüse biniyorsun :D

Kaldıki, uçak ABD nin, yakıt ABD nin belki uçak daha bile ekonomikdir (güvenlikten bahsetmiyorum bile...).

Ayrıca dediğim gibi mühendis adamın paradan önce o taşıtın nasıl 32000km/s a çıkacağını hesaplaması lazım ilk olarak, onun içinde geniş değil ince iğne gibi bişey tasarlaması lazım :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Crop faktoru satis stratejisidir.isin icindeyim biliyorum.okuyup arastirmiyorum zaten biliyorum.bana gore sana gore olayida degil.gercek bu..maliyet hesabida zaten satis stratejisidir.dx lens satis stratejisidir.buyuk markalara bir butce verilor yonetim tarafindan onlarda,en stratejik sekilde karliligi hedef alir.yani nikon d4 u 5000 tl ye satsa yikilmaz elinde butce var.ama hesap mudurleri isten atar:)))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

D610 den 2 tane atın popo ölçüsüne kadar geldik :D

Ekonomik boyutun göz ardı edildiği hususlar vardır, gökbilimi de bunlardan birisidir (önemli bir husus ise).

Ekonomik olarak dünya devi oluncada böyle küçük şeyleri göz ardı etmekte normaldir.

Yani bu düğüne iett otobüsü ile gitmek gibi bişey. Düğününe gidiyorsun, evleneceksin. Tarihinin en önemlü günlerinden biri ama daha ekonomik diye otobüse biniyorsun :D

Kaldıki, uçak ABD nin, yakıt ABD nin belki uçak daha bile ekonomikdir (güvenlikten bahsetmiyorum bile...).

Ayrıca dediğim gibi mühendis adamın paradan önce o taşıtın nasıl 32000km/s a çıkacağını hesaplaması lazım ilk olarak, onun içinde geniş değil ince iğne gibi bişey tasarlaması lazım :D

Gökhan seni tebrik ediyorum ve tekrar ediyorum.:) Tasarlanacak şey ne olursa olsun, tüm şartlar dikkate alınır (ekonomiklik, dünyanın yerçekimini yenmesi için gerekli şekli, hacmi, yakıtı vs)

Bir hata da düğün ile ilgili yazdıkların. Düğün, insanın hayatında teorik olarak 1 kez yaşandığı için masraftan kaçınılmaz ama uzay uçuşları sürekli yapılacağı için ekonomiklik ilk planda olacaktır.

Ekonomik olarak dünya devi oluncada böyle küçük şeyleri göz ardı etmekte normaldir.

Ekonomi dev mi? Amerika ekonomik olarak battı Gökhan, sağlık sistemi çöktü ve meşhur amerikan rüyası biteli uzun yıllar oldu.

Kaldıki, uçak ABD nin, yakıt ABD nin belki uçak daha bile ekonomikdir (güvenlikten bahsetmiyorum bile...).

Yakıt ABD' nin mi? o nedenle mi Irak'a demokrasi!!!!!!!, Libya'ya ve diğer arap ülkelerine özgürlük!!!!!!!! getirdi!!!!!!!!. Tek derdi arapların Hz. Petrolü. Yoksa özgürlük ve demokrasi çok da umurlarında değil.

Tüm dünya ABD' nin doymak bilmez iştahları için çalışıyor.

Neyse Gökhan, daha fazla uzatmayalım. Sen haklısın. Sen haklısın dersen, olay daha fazla uzamazmış derler...:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Abi bak yine döndük dolaştık olay ileri teknolojiye döndü.

ABD bugün neden dünya devi? En ileri teknolojiye sahip. Millet tarlasında pamuk biçerken adam aya gitme planları yaptı.

Millter telefon hattı döşerken, uzaydan milleti seyre daldı.

En ileri teknoljiyi aldı kullandı dünya devi oldu.

çağ uzay çağı nasıl Nikon gövdeden AF kullanır, lense servo motor kullanmayıp geri kalırsa uzaya uydu göndermeyen ülkede geri kalır.

Uzay teknolojisi olmayan 1 tane gelişmiş ülke varmı?

ABD nin petrolü varmı diyorsunda bunu neye dayanarak dedin onuda anlamadım zira ABD petrol üretiminde 3. ülke.

Tüketiminde ise 2. olan çin in 2 katı, 3. olan Japonyanın 5 katı fazla tüketimi var.

Hani filmlerde görürürüz ya böyle evin tüm ışıkları sürekli yanar, büyük koca koca araçlar kullanılır, eleman eve gelir PC TV neyse hep açık ekran koruyucu vardır...

Böyle bir tüketim de de oraya buraya saldırması kadar doğal bir durum yok.

Ki ben bu olayda da baş etken olarak petrolü görmüyorum. Libya dan tankerlele petrol mü taşıyacak ABD? Taşıma petrol ile değirmenmi döndürecek?

Olay petrol değil $$$

ABD nin hayvan gibi üretimi var, kuzeyinde kankisi Kanada(petrol üretiminde 6.) nın hayvan gibi üretimi var, güneyinde petrol sayesinde ülke yerine koyulan, Meksika (7.), Brezilya (10.), Venezüella(12.) var...

Ne yani ABD Irak tan Miaine sahillerine borumu döşeyecek?

Giriyor savaş yaptın sana demokrasi getirdim diyor ahanda faturan şu kadar $$$, petrolünü sat, toprağını sat bana para ver diyor yani olan bu.

İsrail Irak'a saldırsa petrolünü elinden alsa anlayacağımda ABD 9000KM gelip petrollerini elinden aldı laflarını anlamakta güçlük çekiyorum.

Ben Amerikan rüyasına falan inanan birisi değilim. öyle bir yaşam uzun süredir yoktu zaten.

Ancak ABD dünya devidir bunu inkar etmek saçmalık.

ABD ekonomisi dünya devidir, bunu inkar etmek saçmalık.

ABD de konuşulan borç tavanı olayı ABD nin ne kadar borcu olduğu mevzusu değil.

ABD nin bugün 1 trilyon $ borcu varsa 2 trilyon dolar alacağı var.

Dünyadaki her ülkede durum aynı. Hepsinin milyarlarca $ borcu var ama hepsinin alacağı iyi kötü bunu karşılıyor.

Dünya devleri arasındaki tek istisnai durum Japonya'da vardır. Dış borcu yok denecek düzeyde alacağı ABD ye en yakın ülkedir (aklımda kalan geçen senenin verilerine dayanarak).

Ancak demiyorum ki ABD ekonomik olarak çok iyi. çin ağzına etti bıraktı. Ona akan paranın en az %40-50 sini kesti abondone oldular son 20senede.

Bu durumda bile ABD yi ekonomik dev yapan işte mevcut ekonomik işleyiş.

Para kimde ise piyasayı o belirler, diğerleri ne yaparsa yapsın sadece oraya buraya savrulur.

Resme çok büyük bakıp uzaklara gitmeye gerek yok. Cebinde varsa 200-300.000TL BIST de 1 günde para babası olursun.

Bankasında 5000-10000-20000TL olan zavallanın parasını bir ali cengiz oyunu ile alırsın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dünyadaki bütün petrol satışı dolar üzerinden yapılır ve bugün dolar basma yetkisine sahip olan tek ülke ABD. Ekonomide akıl almaz bir güç bu. Yani ABD istese bir tarafından petrol basabilecek yetkiye sahip. Konuya dönecek olursam;

D610 bence sağlam geliyor. Tek içime sinmeyen tarafı 1/4000 perde hızı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Crop faktoru satis stratejisidir.isin icindeyim biliyorum.okuyup arastirmiyorum zaten biliyorum.bana gore sana gore olayida degil.gercek bu..maliyet hesabida zaten satis stratejisidir.dx lens satis stratejisidir.buyuk markalara bir butce verilor yonetim tarafindan onlarda,en stratejik sekilde karliligi hedef alir.yani nikon d4 u 5000 tl ye satsa yikilmaz elinde butce var.ama hesap mudurleri isten atar:)))

Bunu açar mısın? DX neden satış stratejisi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bunu açar mısın? DX neden satış stratejisi?

Selam Ertan,

Ben basitce anlatayim tuketici yorumu ile..dx body icin dx lensler uretildi.neden?belli bir tuketici profili olusturmak icin..dx bodylerle dx lensler piyasaya suruldu.ff body yokken hersey normaldi.sonra dx bodylerle dx lenslerde elden cikarilmak zorunda kaldi...herkes icin gecerli degil tabiki cogu insan croplu cihazlari kullaniyor.cunku avantajlar yaratildi.tasarlanmadi...ama yine bir profesyonel crop factor yerine extender kullanmayi tercih eder bence..yani ben proyum ama nikon kraldir super cihaz yapti yinede film body birakicam d1x yada biraz daha bekleyip d2x alicam..ohh elinde bircok ff uyumlu lens var ama yinede yenilik iste su 17-55 f2.8 g dx lens alir..ama 3 yil sonra d3 cikar.am elinde 17-35 2.8d olmasina ragmen dx ile uyumlu aldigi 17-55 2.8g d3 e uyumlu degildir(dx mode ta uyumlu ama kim kullanirki)...bu ufak bir elestiri sadece bence nikon piyasadaki musteriye ve kendine sadik tek marka tam bir klasik cok severek kullaniyorum...efs ve ef daha utanc verici:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.