İçeriğe git

Nikon D610 duyuruldu.


Nikontürk

Recommended Posts

Çok üstüne durup araştırmadım ama öyle sanıyorum ki tamamı ile D600 ü yamamak adına geldi bu kamera.

Bugün yarı profesyonel olduğunu düşündüğüm bir kullanıcının incelemesini okudum. D600 ile farkı yok. Sensöründe tozlanma falanda olmadı diyordu.

Bu kişi D610 'u kullanmış mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Orçun Merhaba;

Japonlar hata yapma konusunda çok hassastırlar. Yani D600' deki hatayı yapan çekik gözlÜ; Yaptığı hatadan çok pişmandır ve bu hatanın hemen dÜzeltilmesi gerektiğini dÜşÜnÜr. Bu sadece Nikon markası için değil, tÜm Japon markaları geçerlidir. Daha doğrusu tÜm Japon halkının insana saygıda dÜnyada bir eşi daha yoktur.

Nikon D610'un çıkışı da çekik gözlÜ arkadaşın önlem aldığının teyididir. Burada D600' Ü pahalı alanların ne suçu var diyeceksiniz ki yerden göğe kadar haklısınız. Nikon'un daha önce D600 alanlara, D600'Ün dÜşen fiyatı nedeniyle geri ödeme yapması gerektiğini dÜşÜnenlerdenim ama bunu yapacağını hiç zannetmiyorum. çÜnkÜ daha önce hiç örneği olmadı.

Selamlar,

Ümit hocam merhaba;

Para kazanma konusunda teknoloji firmalarının dÜrÜst davrandığını dÜşÜnmÜyorum,bilgisayar piyasası gibi DSLR Üreticileri de bana göre Üç kağıtçı,tabi iş ticaret olunca Üç kağıtçılık kaçınılmaz oluyor.Şimdi adam işlemci yapmış İ5 birinci nesil,ikinci nesil, ÜçÜncÜ nesil, önden yemi yolluyor birinci nesili gönderiyor, 3 ay sonra diyor ki al sana ikinci nesil bunun ön belleği 6 MB,8MB şunu destekler bunu destekler tost yapar bilmem ne,onu da yediler sonra ÜçÜncÜ nesil.Onlar biliyor ki ellerindeki teknolojiyle şuanda 8 MB 3,0 GHZ hızına sahip bir işlemci Üretebilirler ama yapmıyorlar bizi yemliyorlar hep.Şİmdi NİKON bilmiyor mu 2015'te kaç MP D8000 Üretecek ? Bal gibi biliyor.B(en)iz sanki elimizdeki makineyi çok iyi biliyormuşuz bÜtÜn özelliklerini defalarca hatim etmişiz gibi her yıl yeni çıkan modellere yöneliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün firmalar ellerindeki en iyi teknolojiyle önümüze çıksalar uzunca bir süre model yenileyemeyecekleri için çok yüksek fiyatlardan satılırlar. Ve fotoğraf sanatı hobi amaçlı yapılabilecek bir olay olmaktan çıkar. Maddi gücümüz yetmez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

http://www.lensrentals.com/blog/2013/11/d610-initial-dust-assessment

İngilizcesi iyi olan biri çevirebilir mi acaba ne demek istemişler ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Daha önce D600 modelinde perde mekanizmasından kopan kaplamalar konusunda detaylı test yapan bir ekipman kiralama firması bu. Konuyla ilgili yazısını linkiyle birlikte forumda paylaşmıştım.

Panikleyen arkadaşların yüreğine su serpmiş olduk. Çünkü, sözkonusu sorun 1000-2000 Çekimde başlıyor, en fazla 5000 Çekime kadar sürüyor, bu sürede bir iki kez temizlik yeterli geliyordu. Bu adamlar bu testi ellerinde bulunan toplam 40 adet D600 modelinde uygulamışlar, sorunu ilk bunlar duyurmuş, Çözümünü de yine bunlar bulmuşlardı. Yani temizlik yap, yoluna devam et, nasılsa birkaÇ bin Çekimden sonra düşecek kaplama kalmıyordu.

Şimdi aynı konuyla ilgili olarak paranoyaklık seviyesindeki perde kaplamasının soyulup toz halinde düşmesi olayını D610 iÇin de test etmişler. Bu firma ekipman kiraladığı iÇin hangi makinenin nereye gittiği konusunda bilgi sahibi değiller. Bazen kiralanan gövde bir stüdyoda, bazen de bir plajda kullanılmış olabilir; buna bağlı olarak az yada fazla miktarda tozlanmış sensör ile geri dönmesi gayet normal bir durum.

Bu verilere göre kiraya verdikleri D610'lar iÇin tozlanma durumu normal makinelerde karşılaşılan seviyede imiş. Yani bir D600'deki sıkıntıya bu modelde rastlamamışlar. Hatta perde mekanizmasının birebir D600 modeli ile aynı olduğuna dikkat Çekmişler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu arada D610 un 5 günlüğü 90$ mış.

Bedava!

Bizim burda Mark II yi 3 günlüğüne 250TL ye kiralıyorlardı bir aralar... O da makine çalışırmı çalışmaz mı Allah bilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.