Atalay Mete 98 Oluşturuldu: Ekim 24, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Ekim 24, 2013 Geçenlerde Mehmet hocanın söylediği gibi Nikon'un farklı bir tonu olduğuna inanıyorum. Bu tonlama en çok ta sonbahara yakışır diye düşünüyorum. Ticari korumalı olduğu için fotoğrafın exif ine ulaşamadım ama bana Nikon dan çıkma gibi geldi: http://500px.com/photo/49709556Ne dersiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Ekim 24, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 24, 2013 gönderildi Ben de çok duyarım Nikon renkleri diye ama RAW dosyalarında farkı bir türlü göremedim. JPEGlerde "D2x Picture Controls"ler kullanırsanız (5-6 varyasyonu var) işleme ve renk tonları açısından fark oluyor. Onun dışında RAWlarda Canon ya da Nikon'un çok avantajı yok bence. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ekim 24, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 24, 2013 gönderildi Bence Nikon değil photoshopdan çıkma Epey bir müdehale yemiş gibi.Eğer renkleri kasıtlı olarak bu hale getirtmediyse renklerde bana Canonu anımsattı.Ayrıca Nikon'un kendine has renkleri var, Pentax ın kendine has renkleri var, Canon'un var.Yani farklılık sadece Nikon'a özel değil hepsinde farklı bişeyler var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Ekim 24, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 24, 2013 gönderildi Bugünlerde Toros'ların tepeleri (600mt ve yukarısı) çam olmayan kimi yerler bu renklere bürünmeye başladı. Doğru saatte oralarda olamadığım için böyle fotoğraf hayal şimdilik. Geceden kalmayı da göz ümyemiyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Ekim 25, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 25, 2013 gönderildi Herkes farklı yorumluyor bu renk konusunu. Konuyu yorumlayabildiğimiz gibi "renk modları"nı kendi tercihimize göre yorumlayabiliyoruz; ve bu yorumu capture nx ile daha bi detaylı yapabiliyoruz. Bana göre sadece her markanın değil, her modelin kendine göre bir renk karakteri var. Bazen bir karenin D80 ile mi yoksa D90 ile mi çekildiğini bile anlayabiliyorduk, tabii özel bir işlem yapılmadıysa.Dediğim gibi, tercihler farklıdır, renk yorumları farklıdır, kimi Canon der, kimi Nikon der, kimi Sony-Pentax der. Ben şu daha iyi yerine herkese iyi seyirler diyorum. çünkü ben böyle yorumladım fotoğrafımı, böyle sundum; beğenmeyen izlemez, beğenen birkaç dakika daha bakar, inceler.Sonbahar furyasına ben de bulaştım, ama buralarda yapraklar bazen sararmaya fırsat bulamadan dökülüyor. Dolayısıyla TR deki arkadaşların karelerini kıskanmamak mümkün değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Ekim 27, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 27, 2013 gönderildi hmm.. sonbahardan ziyade usta işi, ters ışıkta, ormanda nasıl fotoğraf çekilir dersi olmuş hocam. elinize sağlık. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Ekim 27, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 27, 2013 gönderildi İltifatınıza teşekkür ederim. Karınca kararınca, aklımız erdiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
B.Cem BOZBAŞ 66 Ekim 28, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 28, 2013 gönderildi D7000 18-105mm Kit Lens ile çekimim(NEF); Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın