tolga kaynak 0 Oluşturuldu: Ekim 25, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Ekim 25, 2013 Arkadaşlar D800 makina aldım. elimde olan 80-200mm ile cekim yaptığımda bulanık bir görüntü alıyorum. bunun sebebi lensimin uygun olmamasımı yoksa makinadan kaynaklanan ortada dolanan netleme problemimi ?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Ekim 25, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 25, 2013 gönderildi Elij titriyor olabilir mi? Örnek fotoğraf koyar mısın? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tolga kaynak 0 Ekim 25, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 25, 2013 gönderildi Toprağın net olması gerekirken net değil bulanık kalıyor. başka bi örnek daha atıcam tam anlaşılmıyor sanırım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tolga kaynak 0 Ekim 25, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 25, 2013 gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Ekim 25, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 25, 2013 gönderildi Bulanık olan yer neresi ? Sen nereye netleme yaparsan orası daha net olur bütün foto netlik istersen o farklı bir konu? Bilginiz olmadan d800 mü kullanıyorsunuz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Ekim 25, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 25, 2013 gönderildi Fotoların büyük halini açamıyorum ben. Hızlıresim sitesi açılıyor fotoğrafların kendisi yok.Odak hatası olabilir mi? Bu boyutta anlayamıyorum gerçi. Bir de ayarları yazarsan daha iyi olur. D800'de 200mm'de bulanık fotoğraf almamak için minimum 1/300 gerekiyor bende. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ekim 25, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 25, 2013 gönderildi Ertan abi nin dediği gibi lensde VR falan olmadığı için 80-200 ile heleki 200mm de elde çekim zordur.Kamerayı sabitleyin.80mm de deneme yapın.Minimum netleme mesafesi 1.5metre falan.1.5mt ye kolay netlenebilecek bir nesne koyun önce vizörden bakaran otomatik odak yapın, sonra live view özelliği yapın bakalım.Yoksa lens Fx uyumlu ve canavar gibi lensdir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tolga kaynak 0 Ekim 25, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 25, 2013 gönderildi Bu şekilde çok daha iyi anlaşılıcak. Sanki tam olarak netlemiyor. D300 makinamda mukemmel sonuç alıyorum ama D800de aynı sonuca ulaşamıyınca morelim bozuldu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Ekim 25, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 25, 2013 gönderildi Konuyu takip ediyorum başından bu yana. Hala anlamaya çalışıyorum ama hala anlayamadım. Tam olarak sorun nedir?Şimdi bazı noktaları öncelikle iyi belirlemek lazım:-Anlatmak istediğiniz sorunu sadece bu lenste mi yaşıyorsunuz?-Başka diyafram değerlerinde de aynı sorun var mı? İlla F/2,8 de mi bunu yapıyor?-Bu sorunu yaşamadığınız lensin modeli nedir?-Netleme noktalarını değiştirdiğiniz zaman sorun düzeliyor mu?-Canlı önizleme ile vizör arasında netleme farkı var mı?-Full frame ile APSC sensörün bu lensteki "net alan derinliği" konusuna vakıf mısınız?Bu yazdıklarımda anlamadığınız bir nokta var mı? Tümüne net cevaplar verebilir misiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tolga kaynak 0 Ekim 25, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 25, 2013 gönderildi Konuyu takip ediyorum başından bu yana. Hala anlamaya çalışıyorum ama hala anlayamadım. Tam olarak sorun nedir?Şimdi bazı noktaları öncelikle iyi belirlemek lazım:-Anlatmak istediğiniz sorunu sadece bu lenste mi yaşıyorsunuz?-Başka diyafram değerlerinde de aynı sorun var mı? İlla F/2,8 de mi bunu yapıyor?-Bu sorunu yaşamadığınız lensin modeli nedir?-Netleme noktalarını değiştirdiğiniz zaman sorun düzeliyor mu?-Canlı önizleme ile vizör arasında netleme farkı var mı?-Full frame ile APSC sensörün bu lensteki "net alan derinliği" konusuna vakıf mısınız?Bu yazdıklarımda anlamadığınız bir nokta var mı? Tümüne net cevaplar verebilir misiniz?Sorunu çözdüm arkadaşlar. af-s af-cmodları aklıma hiç gelmemişti bu şekilde çözdüm tekrardan test yaptım sorun yok şuanda. teşekkürler ilgilenen arkadaşlara Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Ekim 26, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 26, 2013 gönderildi İlginç bi durum, ben hala çözebilmiş değilim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Ekim 26, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 26, 2013 gönderildi Üstten aşaga okudum ılk mesajları ve sayfası hızlı sekılde asa cektım AF Modunu S yap diyicektim C'de devamlılık oldugu için kaçırıyorsun diyicektim arkadaş kendi cevabını vermiş Saygılar.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Ekim 26, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 26, 2013 gönderildi La Tolga, senin Allah canını almasın 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Ekim 26, 2013 gönderildi Paylaş Ekim 26, 2013 gönderildi Belliydi durumun bu olduğu zaten Buda demekki kullandığınız makinenezi tanımıyorsunuz bence iyice bir tanıyın elinizde alet çok iyi bir alet. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın