İçeriğe git

Recommended Posts

Arkadaşlar makro çekim yapıyorum fakat daha önce hiç kolye, küpe, yüzük tarzı ürünler çekmedim. Şu anda çift taraflı bant ile ve ya oyun hamuru ile tutturuyorum fakat ürünlerin hepsi aynı yöne bakmıyor bazı katologlarda çok düzgün çekilmiş bunun bi yöntemi var mıdır, yada satılan malzemeler var mıdır? Nereden satın alabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O bazı kataloglardaki çekimleri yapanların sadece kullandıkları flaş sistemi fiber tüylü olarak yaklaşık 10 bin eurolardan başlıyor.

ürün fotoğrafçılığının en zor türü takı, kuyum, mücevherat çekimidir.

Bu işi bilenlerin bile sır gibi sakladıkları tekniklerinden dolayı yardımcı olacaklarını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mehmet hocamızın dediği gibi çok zor bir konu. Ben de niyetlendim ama sonra iş olmamıştı. Ben ışık çadırı kurmayı düşünüyordum. İnternete gördüğüm bir kaç örnek çok kötüydü, flash patlayınca taş çok parlamış, bazıları da çok güzel.

İnterneten örneklere bakıp benzer şeyler yapmaya çalışın.

Bir de 100 mm üstünde ve 20-30 mm yaklaşabilecek makro objektifler gerekiyor. Netlik alanı dert olmıyacağı için 5.6 bir lens de iş görebilir.

Nikonun dişçi lensi var 125 mm o olabilir mesela :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Makina lens flashlar hazırda var zaten. çekimlerde güzel; yansıma taşta matlık gibi şeyleride aştım, fakat seri çekim yapamıyorum nizam olmuyo ben çift taraflı bant ile oturtuyorum yüzükleri platforma insan eli sonucta diğer ürün dik duruyorsa ikinci ürün biraz yatıyo ve aynı dikliği veya eğimi yakalamam uzun sürüyor. İnternettende araştırdım bu konuyu ama sadece diyafram enstantane gibi konuları anlatıyorlar. ürünü kalıba koyduklarını hiç görmedim. Böyle bi kalıp olduğuna artık eminim çünkü imkansız aynı nizamda 100'lerce yüzüğü çekmek :/ teşekkür ediyorum yinede vakit ayırdığınız için :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Örnek fotoğraf gÖrmeden tam olarak anlattığını anlamak güç ancak 100 yüzük yerine 5 yüzün koyup PS ile onu klon laya klon laya gittiklerini hiç düşündün mü?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Örnek firma kataloğu 191 sayfa arkalı Önlü 100lerce ürün var ps ile klonlama yok çünkü dikkat edildiğinde taşlı ürünlerde ışık yÖnü sürekli değişmiş taş parlamaları farklı yÖne doğru yüzüklerde ise genellikle halka bÖlümleri farklı tarzda. Bunları oturttukları bir kalıp mı var da bu kadar düzgün cekim yapabiliyorlar merak ettiğim bu.

khy3.jpg1xp3.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Oha bunların hepsi yüzük mü :blink:

Yüzük dediğin parmağa takılan bir halkadır yahu :D

Ben böyle bir fotoğraf çekiyor olsam tek tek çekerdim. Birleştirirdim.

Evet zor zahmetli ama sonuçta normal bir çekimden pahalı bir iş sonuçta

Yüzüğü tutacak bir düzenek kurardım. Işıkları ayarlar tek tek çeker, sonra tek tek tutma yerlerini ortadan kaldırır, arka plandan kurtulur, daha önceden hazırlayıp, fırında 30dk ısıttığımış olduğum :blink: fona yapıştırır, üstünede basardım gölge efektini.

Ondan sonra da bakan kara kara düşünürdü bunu nasıl çektiler diye :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ahahahhaha dediklerini şu anda aynı şekilde yapıyorum ama gerçekten çok zahmetli bunu çeken kişinin bildiği pratik bayağı bilgi var sanırım :D bu gidişle deneye deneye bende bi kaç senede o bilgilere ulaşıcam sanırım çok teşekkür ediyorum vaktini ayırıp cevap yazdığınız için :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Baştan şunu bi iyi anlayalım: Paylaştığınız karedeki ürünlerin tümünün tek seferde çekildiğini mi ima ediyorsunuz?

Bu ürünlerin tümü "benim bildiğim" tek tek çekilir. Tabii ki makine ve lens sabittir, ürünün oturduğu bir platform/bir düzenek kesinlikle vardır, büyük ihitmalle saydam ama aynı zamanda yansıma yapmayan bir madde kullanılır. Sonrasında polarize filtre ile "istenmeyen" yansımalar alınır; özellikle istenen "yıldız" türü yansımalar için fiber sistemler kullanılır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hayır hocam hepsinin tek tek çekildiğini biliyorum fakat bu ürünlerin bu nizamla nasıl çektiklerini ve kullandıkları tutucu aparatları satan bi yer var mı bunu merak ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Düşün ki senin bir fabrikan var ve bu ürün için bahsettiğin türden bir tutucu yapacaksın. Toplamda kaç adet satabilirsin bu aparattan? üretim maliyetlerini karşılar mı?

Bence kendin yapmalısın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.