Gokay 0 Oluşturuldu: Kasım 15, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Kasım 15, 2013 Evde babamın eski Minolta 50mm 1.7 lensini buldum. Lenslerin fiyatlarıda malum. Bir miktar araştırma sonrasında eski lenslerin manual focus ile kullanabileceğini keşfettim ama bazı problemler ve etkenler var. En büyük problemlerden birisi optik destekli adaptörler kullanmak zorunda kalmam ki bu da görüntü kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Kısaca toparlamam gerekirse optik adaptöre gerek duymadan Nikon D5100 de kullanabileceğim(fiyat açısından ekonomik olursa tadından yenmez) düzgün bir prime lens(tercihen 50mm yada 35mm) var mı bildiğiniz? Daha önce bu yöntemi deneyenler var mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Kasım 15, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 15, 2013 gönderildi En ekonomik olanı 50 mm F1.8 AF-S veya 35 mm F1.8 AF-S lens satın almak Gerçekten en ekonomik olanı bu. Bunun nedenleri o kadar çok ki. Bir de şu an giriş seviyesinde bir kullanıcı olduğunuz tahmin ediyorum, karşılacağınız sıkıntıları gözönüne alınca en ucuzu verdiğim 2 örnekten birin almanız:-Eski lenslerdeki manuel diyafram sıkıntısı ve bunun D5100 üzerindeki problemleri-Eski lenslerdeki manuel netleme derdi, tam lazım olduğu anda netleyememk gibi!-Uzağa netleyememe, bunun için mecburen optik destekli adaptör kullanmak; sonuçta araya giren her bir merceğin keskinliğe negatif etkisi.-Modern bir makinede bu tür lensleri kullanırken makine üzerindeki diyafram koluyla ilgili oluşabilecek kazalar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Kasım 16, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 16, 2013 gönderildi Aynen öyle. 35mm ya da 50mm f1.8G en iyi çözüm. Minoltayı da sat gitsin derim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
evcan ali 10 Kasım 19, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 19, 2013 gönderildi mehmet hocama katılıyorum. ancak o lense uygun güzel manuel bir eski gövde bulursanız odanızın bir köşesinde saklayabilirsiniz. nostalji için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Salih TEMEL 31 Kasım 21, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 21, 2013 gönderildi ben sony kullanıcısıyım elinizdeki lensten var bende ve süper bir lensHala Auto focus canavar gibi çalışıyor. tertemizelinizdeki lensi satıp50 mm AF 1,8 alırsanız daha iyi olur bence. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oğuzhan Serdenci 0 Mart 7, 2014 gönderildi Paylaş Mart 7, 2014 gönderildi aynı olay bende de mevcut eski harika lenslerim var ama d90 da çalıştıramıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deniz Tuna 48 Mart 7, 2014 gönderildi Paylaş Mart 7, 2014 gönderildi Aklıma bu geldi ama sen bilirsin 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mart 8, 2014 gönderildi Paylaş Mart 8, 2014 gönderildi aynı olay bende de mevcut eski harika lenslerim var ama d90 da çalıştıramıyorumElinizdeki lensler nedir?Marka model bilgisi olmadan birşey söylememiz pek olası değil.@Deniz Tuna videodaki olay dahiane bir olaymış.Sıfır masraf ve kayda değer sonuç, çok iyi gerçekten.Kapak yüzünden az biraz sensör/lens arasındaki mesafe uzayacaktır ama zaten adaptör vs taktığımızda da aynı olay olacaktı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deniz Tuna 48 Mart 8, 2014 gönderildi Paylaş Mart 8, 2014 gönderildi Tek sorun bir bayonet bulmak sanırsam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mart 8, 2014 gönderildi Paylaş Mart 8, 2014 gönderildi Yoo ebay da veya sahibinden.com da veya fotoğrafçılarda sırf görsel olarak sunulan bozuk, çalışmayan eski binbir çeşit gövde var.çok çok makul fiyatlara temin edilebilir.Kaldı ki eski lensi olanın eski makineside vardır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mart 8, 2014 gönderildi Paylaş Mart 8, 2014 gönderildi M42 dönüştürücünün fiyatı 5 dolar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mart 8, 2014 gönderildi Paylaş Mart 8, 2014 gönderildi M42 dönüştürücünün fiyatı 5 dolar M42 değilde garip garip eski lensler var çevirmeli, geçirmeli vs... denk gelse denenir.Ama bende m42 bayonetli gövde + lensim olsa bu yöntem ile bağlardım, adaptörün kalitelisini, camsızını arama derdim olmazdı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oğuzhan Serdenci 0 Mart 8, 2014 gönderildi Paylaş Mart 8, 2014 gönderildi Makine D90 Lens ise Sigma 170-500 eski bir lens Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mart 9, 2014 gönderildi Paylaş Mart 9, 2014 gönderildi Oğuzhan, konuyu detaylarıyla birlikte yazıp soruyu sorarsan daha faydalı olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oğuzhan Serdenci 0 Mart 9, 2014 gönderildi Paylaş Mart 9, 2014 gönderildi Tamam birazdan konu açacağım 10 mesaj atmak gerekiyor konu açmak için şimdi istem dışı olarak saçma konulara alakasız ve samimiyetsiz yorumlar atmak zorundayım siteyi düzenleyen arkadaşı kınıyorum buradan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mart 10, 2014 gönderildi Paylaş Mart 10, 2014 gönderildi Sanırım bunun gerekçesi botlar. çünkü sürekli yabancı ülkelerden gelen hayali kullanıcıların reklamlarıyla boğuşmak zorunda kalıyorduk. Admin arkadaşımız bu sorunu bu şekilde aşmaya çalışmış olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın