İçeriğe git

Yorumunuz benim için çok önemli


Asminhattatoğlu

Recommended Posts

KONU ÜZERİNDE ARAŞTIRMALARIM OLDU KİMSEYE DİREK HÜKÜM GİYDİRMEK YERINE BİRAZDAHA DETAYLI BİR ARAŞTIRMA İLE YAKLAŞMAK GEREKİYOR. SİTE YONETİMİ VE DEĞERLERİ ÜYELERİN KARARI ONEM TAŞIMAKTADIR. KONUYU FAZLA UZATMADAN SONUC OLARAK ; ARASTIRMLARIM YABANCI MECRALARDA YAYINLANAN FOTOĞRAFLARLA BİREBİR OLMASI SONUCLARIN FOTOGLARIN YABANCI KISI VE KURUSLARIN OLMASI YONUNDEDİR.

KONU KAPATILMISTIR. VE FOTOĞRAFLARI YUKLEYEN ÜYE

Asminhattatoğlu FOTOĞRAFLARIN ASLI(ORJINAL) SAYILACAK OLAN GÖSTERMEDİKTEN SONRA FOTOĞRAFLAR İZİNSİZ ALINTI YAPILARAK ve (HIRSIZLIK) YONUNDE KULLANILDIGIR.

BU SÜRE ZARFININ YAPTIGIM ARAŞTIRMA YUZUNDENDIR. VE BU SÜREDE DİĞER ÜYELERİMİZDEN ÖZÜR DILERIM BU KONUNUN AÇIK AŞAMDA BIRAKILACAGINI ZANNEDEN ÜYELERİMİZ BİZLERİ ÜZMÜŞLERDİR.

ANLAYISINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...

Merhaba;

Ben sizinle bir konuyu paylaşmak istiyorum ve dÜşÜncelerinizi Öğrenmek istiyorum. ÇÜnkÜ bu konu uzun sÜredir benim aklımı karıştıran bir konu. Acemi olduğumu sÖyleyenler oldu bir kaÇ insan ama sanırım ben buna inanmak istemiyorum yada onların Çekimi gerÇekten Çok Çok başarılı Çekimler.

Bundan yaklaşık 1 yıl Önce Kıbrısta Öğrenim gÖrÜyodum Üniversite hayatım oradaydı ve fotoğraf Çekmeye devam ediyodum okurken ve Çalıştığım ajansın yurt dışına Çalışmak iÇin gÖndermek istedikleri kişilerin arandığı haberini aldım. Başvurdum. Projenin 5 ay sÜreci vardı ve 5 ay iÇerisinde herkes Kronik dÜşÜncelerle ilgili fotoğraf Çalışmalarını mail yoluyla gÖndererek ve ardından baskı yapımıyla ajansa yÖneltmek zorundaydı. Baskı konusunda beni Çok başarılı buldular ama fotoğrafların o kadar da profÖsyÖnel olmadığını bildirdiler. BÖyle bir yanıt beklemiyodum aÇıkcası ÇÜnkÜ insan ruhunu ve duygularını Ön plana Çıkartmayı yani kısaca anlık pozları Çekmeyi seven bir insan olarak kendimi yeterli buluyodum ama sanırım değilim. İşte Çalışma dosyam buydu

uxm2c.jpg

uxm4h.jpg

uxm46.jpg

uxm5n.jpg

uxm60.jpg

uxm7b.jpg

uxm7u.jpg

Evet fotoğraflar bunlar. Sırf bu yÜzden kıbrıstan ayrıldım okulumu değiştirdim aylardır fotoğraf Çekiyorum ama o istek kalmadı yani bilinmezliğe gittim diyebilirim. herhangi bir kurumdan yada Kişiden eğitim almadım belkide bunun tecrÜbesizliği amatÖrlÜğÜ var ama artık bu dÜşÜnceyi kafamdan atmak istiyorum. fotoğraflara baktığınız zaman neyin eksikliğini gÖrÜyosunuz ? Yani havuzda Çok fazla fotoğraf Çektim belki de Çeşit arıyolardı yada kronik dÜşÜnceler projenin adı yani kanlı bir fotoğraf arıyolardı belki de ama bilmiyorum. Bana sÖyledikleri tek Çok Çok tecrÜbesizsin. Üstelik bu işi yapan arkadaşlarımın da sÖylediği kelime bu. GerÇi onlar yurt dışında fotoğrafÇılık yapıyo 2.3 Kişi dışında ama yinede tecrÜbesiz bulmaları bile beni huzursuz edebiliyo. Belki de bu işi bırakmam gerekiyodur yani Çok ta gerekli değilimdir belki fotoğraf dÜnyasında :) İşte bu dÜşÜnceler beynimi kemirip duruyo. Sizin dÜşÜnceleriniz nedir? Yardımcı olursanız Çok sevinirim.

- Kemal Öztürk Turkoy tarafından düzenlendi
  • Harika 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu kadar yazıda okudugum ve dıkkat ettıgım soguk kaldıgın ve bırakmak fotoğrafı gibi kelimler takıldı aklıma ve saçma geldi bana biraz. Saçma derken.

Mutlumusun fotoğraf çekmekten ?

Cevabın evet ise hiç bir sorun kalmıyor. Böyle ufak tefek insanoglunun tavırları cekemezlıklerı ve insanı heves ve işlerin sogutma konusunda pek takmamak gerekiyor.

İş fotoğraflarına gelirse bunu senin için soylemıyorum yazındaki karamsarlıgı almak için felan degil. Ancak gördügüm çogu kurgusal ve deneysel fotoğraflardan katı katı başarılı.

Biz türklerin kötü huyu bu kıskanclık ve çekemezlik hiç bir zaman bitmeyecek buda sanatı hep örnek verdıgın yurtdışındaki algılama ile arasında fark yaratacaktır.

  • Harika 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kemal Bey'in yazdığı her kelimeye katılıyorum..

"Biz türklerin kötü huyu bu kıskanclık ve çekemezlik hiç bir zaman bitmeyecek buda sanatı hep örnek verdıgın yurtdışındaki algılama ile arasında fark yaratacaktır. "

  • Harika 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkür ederim ilk önce. Sanırım ben biraz karamsarım hayatım boyunca hep birşeyleri kaybettim ve kaybetmeye devam ediyorum :) İnatla gülümsüyorum ama bir yere kadar. O sıra yurtdışında bir ajansta çalışmak çok önemliydi. belki anlamını bilmezsin ama türk fotoğrafçı ve yabancı fotoğrafçılar arasında inan çok fark var. bu yetenek anlamında değil teknoloji bakımından ve eğer yurtdışına çıkabilseydim sanırım 2 sene eğitim gördükten sonra türkiye'ye giriş yapmış olucaktım ama nasip değilmiş.

Hayatımda bu kadar çok kaybederken iyi olduğumu düşünmemem normal aslında ama başkalarının düşüncelerini okumak beni haksız olduğum kanısına çıkartıyo buda beni mutlu ediyo. 20 yaşındayım ve önümde yapabiliceğim bir çok fırsat olucak galiba. Galiba galiba :) yine bir karamsarlık var ama umarım herşey benim için daha iyi olur. Yani normal olarak baktığınız zaman fotoğrafta bir kusur görmüyosunuz değil mi yada bir amatörlük ? benim için bu önemli sadece.

  • Harika 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle gerçekten katılıyorum yurt dışında fotoğrafçılık farklı programcılık farklı herşey farklı.. Onlar sanırım bizden coğu konuda 5 adım Öndeler.. <_< Benim asıl mesleğim bilgisayar programcılığı. Studio da çalıştığım zamanlar gelin damat için surekli yabancı sitelere bakardım..Şu anda makro çekimle uğraşıyorum hala yabancı sitelere bakıyorum.. :D Yurt dışındaki arkadaşlarının amatÖr demesi doğal olabilir fakat Türkiye açısından bakacak olursak yeterince başarılı.AmatÖr değilsin :)

  • Harika 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Demek istediğimi anlamışsın ali :) evet. teknoloji olarak önde oldukları için bizden çok çok öndeler. o yüzden çok istekliydim o projeyi kazanmakta. ama nasip olmadı. Türkiye çapında başarılısın dedin ama yine de kendimi yetersiz buluyorum. çok yaratıcı insanlar var etrafımda. sanırım biraz araştırma yapmam gerekli. kendimi ilerletmem çok daha iyi olucak benim için

  • Harika 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Araştırıcı kişilik olman çok güzel :) O profile nasıl ulaştın bilmiyorum ama tebrik ederim. Hazel pehlivan'ın anne doğum yeri izmir baba doğum yeri germany. Dini inançları yarım gibi birşey. Hazel müslüman olmasına rağmen babası bunu bilmiyo ve katı şartları var. Bu yüzden annesinin haberi var sadece. Demi petersen adlı adresini umarım bir başkası görmez. yoksa kızı zor durumda bırakmış oluruz. Proje çalışmasında 2 fotoğrafta hazel pehlivan'a aittir yani demi petersen! anlatabilmişimdir umarım Ve fotoğrafın yayınlandığı sayfa Profösyönel çekimlerin yayınlandığı bir sayfadır yani Fotoğrafçının kendisi değil fotoğrafınızın paylaşılmasını istiyorsanız eğer, fotoğraf ve istediğiniz yazı ile mail atıyorsanuz onlar da yayınlıyo. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Umarım çok iyi yerlere gelirsiniz bu konuda. zaten bu düşünceyle ilerlediğiniz sürece iyi olmamak elde olmaz. İşinizde ve hayatınızda başarılar diliyorum iyi günler.. :)

  • Harika 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Orçun edipoğlu bir şey daha söylemek istiyorum. Kişinin özel bilgilerini izin almadan paylaşmak suçtur. umarım bir fotoğrafçı olarak bunu biliyorsunuzdur? O yüzden demi'ye bildirmek zorundayım linkinin bu sayfaya atıldığını üzgünüm. Bir dahakine çok daha dikkatli olursanız sevinirim. Yaşınız kaç bilmiyorum ama tecrübesiz olduğunuz kesin.

İyi forumlar.

  • Harika 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ego su yüksek insanların piyasada çok olması üzücü lakin etrafımızda bu insanlardan bolca var, her şeyi bildiğini hatta en iyi ben bilirim diye ortalıkta ahkam kesen insanlrın bir gün bir yerde bilgisizliklerinin patlak vermesi sonucu yüzlerinin bile kızarmadığı bir çoook insan tanıyorum, Kemal kardeşiminde ucundan değindiği gibi aslında insan önce kendini tatmin edecek, bu iş severek yapılacak bir iştir, ne kadar ticari işlerde yapsak öncelik fotoğraf çekmeyi sevmek ve kendimizi mutlu etmektir. Amaç sadece para kazanmak ise gidip bir bakkal dükkanı açmak daha mantıklı daha az stresli olacaktır. Ayrıca yaptığınız işi herkese beğendirmeniz imkansız, bu tarz projelerde bir beklenti var ise siz ne kadar iyi fotoğraf çeksenizde yada tasarım yapsanızda projeye uymuyorsa doğal olarak ilgi görmeyecektir.

  • Harika 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Maddiyat yönünden bakmıyorum olaya maneviyat yönünden yapıyorum bu bu işi ve şu an istanbul arel ünv. sivil havacılık bölümünü okuyorum zaten. Yani maddiyata dayalı birşey değil. Yorumunuz için teşekkür ederim.

İyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Araştırıcı kişilik olman çok güzel :) O profile nasıl ulaştın bilmiyorum ama tebrik ederim. Hazel pehlivan'ın anne doğum yeri izmir baba doğum yeri germany. Dini inançları yarım gibi birşey. Hazel müslüman olmasına rağmen babası bunu bilmiyo ve katı şartları var. Bu yüzden annesinin haberi var sadece. Bu profil'de sadece türklere özgü birşey. Demi petersen adlı adresini umarım bir başkası görmez. yoksa kızı zor durumda bırakmış oluruz. anlatabilmişimdir umarım :)

İnsan kırklı yaşlarını devirdiğinde neye nereden bakacağını daha çabuk kavrayabiliyor. elbette daha internet piyasada yokken BBS'lerde fink atmanında faydası yok değil. Beni asıl düşündüren Naomi Leu Photography diye bir facebook sayfasında profil resmi olarak paylaşılması, Naomi Leu kişisinin Chimacum - Washington'da yaşaması.

Orçun edipoğlu bir şey daha söylemek istiyorum. Kişinin özel bilgilerini izin almadan paylaşmak suçtur. umarım bir fotoğrafçı olarak bunu biliyorsunuzdur? O yüzden demi'ye bildirmek zorundayım linkinin bu sayfaya atıldığını üzgünüm. Bir dahakine çok daha dikkatli olursanız sevinirim. Yaşınız kaç bilmiyorum ama tecrübesiz olduğunuz kesin.

Söz konusu modelin ailevi durumu ve dini inançları hakkında bilgiler vermiş olmanız sanırım beni bağlayan bir durum olmayacaktır. Kaldı ki internet üzerinde sınırlama olmadan ulaşılabilen her bilgi kamu malı kabul edilir. Konu ile ilgili gerekirse adli makamlara şikayette bulunabilirsiniz, içiniz rahat olsun.

  • Harika 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet yaşınız 40'ı bulduğu için bazı şeyleri anlayamıyosunuz sanırım :) Profil linkini izinsiz atmanız bir suçtur. Bence fotoğraf kanunlarına ve özel hak istismarı kanunlarına bir göz atın. Ayrıca neden şaşırıyosunuz ? Benim çoğu arkadaşım zaten yurtdışında yaşıyo. Facebook adresim profilimde mevcut. Stefanya cook, alexandra markov, demi petersen vb. yakın arkadaşlarım Azra mimaroglu ve benden fotograf cekmemı ıstıyolar. Sizin cevrenız olmayabılır ama benım yurtdısındada cevrem var zaten yurt dısına cıkmak ıstememın en büyük sebebı bu :) Neyse Size daha fazla cevap vermıcem.

İyi forumlar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gereksiz gerginliğe hiç gerek yok burada Orçun beyin yaptığı şey aslında çok doğru bir şey ve böyle dikkatli insanların olması bizler için çok önemli lakin Emek hırsızlığı yapan birçok sahte hesaplar mevcut.

  • Harika 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi biraz sakin olmanızı ve konuyu bambaşka yerlere taşımamanızı istiyorum !

Konu ile ilgili açıklık getirmek gerekirse kısa ve öz olarak link olayına birşey denilmesi yanlıştır. Sebeb olarak o link PUBLİC bir link herkeze açık olan bilgiler bir facebook sayfası.

Sayfayı kuran ve bilgileri yazan kişi public hakları kabul edip gereken bilgileri yazmış durumdadır zaten. bu link tüm mecralarda paylaşılmasında problem yoktur. özel profil içinden bilgi veya başka şeyler gibi aktarım söz konusu degildir. bu sebeble sorun yoktur.

Yasal dayaklarda bir problem olmayacak bir paylaşım.

Diğer konuya gelirsek gercekten ortada birşey olmayan iki taraflı bir fevrilik söz konusu hiç büyütmeye veya tatsızlıga gerek kalmayan birşey.

Fotoğrafların başka yerde olması ve bunları fotoğrafları yayınlayan kişiye burdada aynıları var haberınız varmı gibi bir diyalog ve mesajlasmadan başka ibaret degildir.

Bende fazla uzatmadan kısa kesiyorum. ve Sizlerinde daha fazla Konuyu başka yerlere götürmemenizi rica ediyorum..

sevgiler saygılar..

  • Harika 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tabiki de anlıyabiliyorum ama burada 7 yaşında insanlar değiliz. Bir başka insanın çektiği fotoğrafları çalarak ortaya koyup sahiplenmek hiç epik olmayan bir hareket, Ama burada resmen pinokyo dedi orçun bey ilginç :) Sonuçta herkesin yalanı bir zamandan sonra ortaya çıkar. Orçun bey özelime gelip bu sitedeki link size mi ait yada demi petersen kimdir diyebilirdi ve buna cevap veremezsem benim burada gerçek bir profil olmadıgımı açıklayabilirdi. 20 yaşındayım ama orçun beyden daha olgun olduğum kurduğumuz cümlelerden ve düşüncelerden belli oluyo sanırım :) bu arada son birşey.

Ufkunuzu çevrenizi biraz daha geliştirin o zaman orçun bey. Türkiye sınırları içinde kalmayın. o zaman sizinde yurt dışıyla bağlantınız olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet yaşınız 40'ı bulduğu için bazı şeyleri anlayamıyosunuz sanırım :) Profil linkini izinsiz atmanız bir suçtur. Bence fotoğraf kanunlarına ve özel hak istismarı kanunlarına bir göz atın. Ayrıca neden şaşırıyosunuz ? Benim çoğu arkadaşım zaten yurtdışında yaşıyo. Facebook adresim profilimde mevcut. Stefanya cook, alexandra markov, demi petersen vb. yakın arkadaşlarım Azra mimaroglu ve benden fotograf cekmemı ıstıyolar. Sizin cevrenız olmayabılır ama benım yurtdısındada cevrem var zaten yurt dısına cıkmak ıstememın en büyük sebebı bu :) Neyse Size daha fazla cevap vermıcem.

İyi forumlar

yaşınızın genç olmasından olacaktır ki, yaşadığınız ülkede fotoğraf kanunu değil de 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Koruma Kanunu olduğundan bihabersiniz. (incelemek isterseniz ilgili kanuna bu linkten ulaşabilirsiniz.)

Yurt içinde veya dışında çok iyi arkadaşlarınız olabilir hatta çok önemli kişiler sizinle çalışmak isteyebilir. Hatta çok üst seviye bir fotoğrafcı olabilirsiniz. ancak ne bu sizin başkalarının çalışmalarının altına imza atmanızı ne de başkalarının sizin çalışmalarınızın altına imza atmasını haklı kılacaktır. Benim sizden beklediğim tepki aslında, bana saldırmak yerine benim çalışmamı sahiplenmişler demenizdi. ama maalesef bunu söyleyemediğiniz için olay askıda kaldı.

Genelde kendimden fazlaca bahsetmeyi sevmem, ama ana kriteriniz "yurt dışında yaşamak" olduğu için söylüyorum, 1997 yılından beri dünyanın farklı yerlerinde yaşıyorum. ufkun genişliği kişilerin hayat tecrübeleri ile alakalıdır. siz yirmi yarışındasınız, ben 40. ben daha öğrenecek görecek çok şey olduğunu düşünüyorsam, üzülerek söylüyorum siz daha yolun başındasınız.

ülkemizim geleceği ve üniversite okuyan bir genci olarak Türkçe'yi daha doğru kullanmanız dileği ile,

Selamlar.

  • Harika 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yorumunuz için teşekkür ederim orçun bey :) Ama benim de babam iran göçmeni annem izmir doğumlu. Bana bırakılan türkçeden ne kaldıysa onu biliyorum. Türkçenin ana temelinde henüz bilmediğim daha bir çok kelime ve unsurlar var. Normal cümle kurabiliyorum sadece,derine inmeye kalkılırsa çok zayıfım :) o yüzden fotoğraf kanunu ve yasaları olarak bildiğim için yanlış biliyomuşum demekki. ayrıca benim çekimimi sahiplenmişler dememe gerek var mı bilmiyorum? zaten bu site'de herkes kendi başına bir birey ve yaptığı sanatı konuşturmak için burada :) o yüzden buna gerek duymadım. sizin de bunu bilmeniz gerektiğini düşündüğüm için sert tepki verdim. eğer sizinle tartışmak isteseydim bu çok farklı olurdu eminim. Lütfen daha fazla konuşmak istemiyorum zaten kemal beyde konuyu kapatmamızı istedi daha fazla uzatmaya gerek yok bence. Teşekkürler.

İyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gereksiz gerginliğe hiç gerek yok burada Orçun beyin yaptığı şey aslında çok doğru bir şey ve bÖyle dikkatli insanların olması bizler için çok Önemli lakin Emek hırsızlığı yapan birçok sahte hesaplar mevcut.

Tamamen katılıyorum...Basit şeyler için gerginlik yaratmaya,agresif davranmaya hiç gerek yok.

  • Harika 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Amin hanım kendinizi ispatlamanızın bir anlamı yok. Orçun abinin de sizden kat kat bilgili biri olduğunu ve olgun olduğunu kanıtlamanın bir anlamıda yok herşey ortda. Fotoğraflar güzel benimde hoşuma gitti. Sizinde dediğiniz gibi gerçekten çok konuşuyorsunuz. Keşkle dolu olsa.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=753909341289161&set=a.477899912223440.122278.220548804625220&type=3&theater

  • Harika 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Misafir
Bu konu artık daha fazla cevaplar için kapalı.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.