İçeriğe git

7100 sensörde leke


ibrahim ozan sert

Recommended Posts

Toz normaldir. Her genç kızın başına gelebilecek bir durum bu. Eğer yüksek iso kullanıyorsanız ortaya çıkma olasılığı daha yüksek çünkü iso yükseldikçe malum sensör de ısınacaktır ısınan sensör de çevresindeki tozları kendine doğru çekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

SENSÖRDEKİ BEYAZ PARLAK NOKTALAR :Birkaç gün Önce ben de nikon d7100 aldım.Bunda da daha Öncekilerde olduğu gibi 2 adet + şeklinde beyaz renkli ışık biçiminde noktalar var.Her fotoğrafta aynı yerde çıkıyor.Ben bunların Ölü piksel olduğunu düşünüyorum.Nikon Karfo servisle telefonda gÖrüştüğümde e-mail üzerinden gÖnderdiğim fotoları Ölü piksel testine soktuklarını ve snsÖrde Ölü piksel olmadığını, temiz olduğunu sÖylediler.Ama bunların ne olduğunu da tam olarak açıklayamıyorlar.Bu konuda çok kaygılıyım.Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

SENSÖRDEKİ BEYAZ PARLAK NOKTALAR :BirkaÇ gün Önce ben de nikon d7100 aldım.Bunda da daha Öncekilerde olduğu gibi 2 adet + şeklinde beyaz renkli ışık biÇiminde noktalar var.Her fotoğrafta aynı yerde Çıkıyor.Ben bunların Ölü piksel olduğunu düşünüyorum.Nikon Karfo servisle telefonda gÖrüştüğümde e-mail üzerinden gÖnderdiğim fotoları Ölü piksel testine soktuklarını ve snsÖrde Ölü piksel olmadığını, temiz olduğunu sÖylediler.Ama bunların ne olduğunu da tam olarak aÇıklayamıyorlar.Bu konuda Çok kaygılıyım.Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum.

Eğer fotoğrafları bizimle paylaşma zahmetinde bulunursan belki bir fikir/tahmin beyanında bulunabiliriz.

Aksi taktirde makine size gelmeden Önce Japonya'da test esnasında hem işini yapıp hem yemek yiyen bir teknisyen sensÖre şusi düşürmüş olabilir tezimi savunacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ayni sorun bende de vardi benim makinem d5100 .urunu vatan dan almistim karfo garantili ve garantiside devam ediyordu vatan araciligiyla sensor temizligi icin gonderi yaptik. 15 gun sonra urun geldi musteri hizmetlerindeki arkadas cihazinizda herhangi bir promlem yokmus dedi nasil olur dedim makineyi elime aldim bir kac fotogeaf cekip gostermek icin birde baktim ki vizorun ici toz icinde fotograflara baktim onlarda toz icinde elemana dedim bunlar temizlik yapmamis daha cok batirmislar dedim makineyi gondermeden once vizorde herhangi bir sorun yoktu tahminimce makinenin icine alttan hava tuttular sensorde bulunan tozlar focus screen denilen bolumu kacti tabi o anda cok sinirlendim eger koskoca karfo bunu yapiyirsa digerleri ne yapmaz dedim.

Elemanin yaninda cektigim fotograflari gosterdim vizoru de gosterdim abi hakkisin tekrar gonderelim dedi ve vizordeki sorunuda ekleyip sensor temizligi icin tekrar gonderdik.

15 gun sonra makine geldi vatana gittim teslim almak icin birde baktim ki sensor temizligi yapilmis fakat vizordeki tozlar halen duruyor elemana dondum islerini bu sefer yarim yapmislar simdi ne olucak dedim abi tekrar gonderelim geriye dedi bende surekli git gelmi yapicaz dedim abi ne yapalim bizde muattap bulumiyoruz dedi arkadas.Ben muattap bulurum dedim ayrildim vatandan tuketici hakem heyetine gittim olayin dilekcesini sundum aradan 20 gun kadar zaman gecti hakem heyeti bilirkisi tayin etti makineyi teslim ettim bilirkisine aradan 20 gun kadar daha zaman gecti sonucta hakli oldugum kararina varilarak bedel iadesi lehime sonuclanmistir.

Makineyi vatana teslim ederek fatura tutarini tekrar geri almis bulunmaktayim.

Makinesinde tozlanma veya yaglanma sorunu yasayanlar ve garantileride devam ediyorsa karfo ya gondermelidirler.Gonderdiniz yapmadilar mi tekrar gonderin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.