İçeriğe git

SB 700 Tavsiye ?


Ramiz AKSOY

Recommended Posts

Ayri ayri sarj etmeyi gerektiren cok onemli durumlar maalesef cok SIK var Recep. Elektronikcilerle bu durumu tartismani tavsiye ederim. RC dunyasi ayri bir dunya, standartlari farkli. Senin her iki amac icin bu turdeki cihazlari kullanman tabii ki cok mantikli. Ama omrunde bir kez bile blok aku, kablo+soket baglantili pil kullanmayan fotograf severin bu sarj aletini satin almasi, mecburen her pil icin ayri yuva almasi pahali bir secim olur. Ben yine de bu aletin standart piller icin sagliksiz oldugunda israrciyim. Bunu meslegimden oturu iddia ediyorum. Tek bir blok baglandiginda sorun yok, ancak bir yuva araciligiyla birden fazla pilin tek bir pil gibi algilanip sarj edildigi bir duzenek teknik olarak sagliksizdir.

Tamam işte bende pillerin ayrı ayrı şarj edilmesini gerektirecek durum yada durumları öğrenmek istiyorum. örnek : Ben flashlarda GP nin 2500 Mah lik pillerini kullanıyorum. 8 Adet var elimde . Ne zaman bunları ayrı ayrı şarj etmem gerekir ??

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tamam işte bende pillerin ayrı ayrı şarj edilmesini gerektirecek durum yada durumları öğrenmek istiyorum. örnek : Ben flashlarda GP nin 2500 Mah lik pillerini kullanıyorum. 8 Adet var elimde . Ne zaman bunları ayrı ayrı şarj etmem gerekir ??

Pillerin eskime, aşınma, performans düşme noktasında pillerin içindeki kimyasallar, karışım miktarları, toleransları en büyük faktörlerdir. Aynı tarihte, aynı pakette, aynı üretim bandından çıkmış piller dahi hiçbir zaman aynı performansı, aynı eskime süresini gösteremezler. Değil pil, en basit bir direncin bile yüzde 5 lik toleransında bile sapmalar yaşanmaktadır. Eğer bu toleranslar sıfırlanabilmiş olsaydı bu komponentlerle üretilen elektronik devreler her zaman aynı verilere sahip olurdu ve elektronikçiler bu kadar uğraşmazdı.

Durum böyle olunca birbirinden bağımsız kalem pillerin gerek kullanırken gerekse üretimdeki faktörlerden dolayı aynı seviyede bitme gibi bir şansları yoktur. Profesyonel şarj makineleri her zaman için ayrı kompartımanlara sahiptir ve her bir pil yatağı için ayrı ölçümler yaparak pilin seviyesine göre en sağlıklı amperajı damlalama yöntemiyle göndermektedir. Bu ölçüm ister otomatik olarak sistem kontrolör tarafından yapılır, ister kullanıcının belirleyeceği ampere göre gerekli şarj işlemi başlatılır. Yine bu noktada NiCD, NiMH, LiON gibi kimyasallarla üretilen pillerin zaman zaman bakıma ihtiyacı vardır: Bu bakım pilin yaklaşık 48 saat süreyle yine sistem kontrolörün belirlediği bir amperajla tamamen boşaltılması, pile uygun amperajla tekrar doldurulması, bu işlemin damlalama yöntemiyle yapılmasıdır. Pek çok arkadaşımın artık bu pil öldü diyerek çöpe atmak istediği pilleri bendeki şarj aleti ile tekrar hayata döndürmek mümkün olmuştur.

Blok halindeki akülerin, tümleşik pillerin seri-paralel bağlantısıyla oluşturulmuş blokların RC dünyasında çokça bilinen bu tür aletlerle şarj edilmesi gayet doğaldır. Ancak o blokların bile bir gün ömrünü tamamladığı zaman, belkide bloğun içindeki sadece bir ünitenin ömrünü doldurduğu, aslında diğer ünitelerin sağlam olduğunu ancak elektronik bilgisi olanlar anlayabilmektedir. Eskiden sulu akü diye bilinen araba akülerinin her zaman bütün bölümlerinin çöpe atılmadığı, sadece ölü kompartımanın emektar akü tamircileri tarafından yenilendiği bilinen bir gerçektir.

İşte bu bilgiler ışığında birden fazla pilin seri ya da paralel bağlanarak sağlıklı bir şekilde şarj edilemeyeceğini iddia etmiştim. Birden fazla pilin blok haline getirilerek açılamaz bir ambalaja sahip olmasından ve söket yapısının standart olmamasından dolayı üretilmiş bu sistem kontrollü şarj aletlerinin standart kullanıcılar için mantıklı olmadığı, aslında kalem pillere (tek tek şarj etmedikçe) zarar verebileceği veya yanıltıcı sonuçlar vereceğini savunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mehmet Usta ,

Size katılmakla birlikte itirazım şu yönde.

Teoride evet tüm komponentlerin tabiki toleransları mevcut Ok. Ancak pratikte çokta pahalı olmayan basit kalem piller için tek tek şarj etmek bana kalırsa gerekli değil. İnce eleyip sık dokuyor olabilirsiniz saygım sonsuz ancak sonuçta pilleri bizim örneğimizde flashta kullanıyoruz uzak mekiğinde değil ya. :)

Neyseki güzel bir bilgi akışı oldu.. Tşk Mehmet usta..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Valla Recep ben kalem pilin tanesine 5 euro veriyorsam, durduğu yerde bitmesini istemeyip bu Eneloop tekniğine bu kadar para yatırıyorsam, şarj aleti de benim pilimin ömrünü kısaltmamalı. Çünkü her Çekim öncesindeki akşam pil şarjıyla vakit kaybedemem. Biliyorsun, eneloop tekniği hariÇ tüm piller bir haftalık zamanda bile, boşta dursalar bile gerilimleri ve amperajları düşmektedir. Bundan dolayı eneloop kullanıyorum. Yani bir ay önce şarj ettiğim pil ile hiÇ düşünmeden Çekime gidebiliyorum. Şimdi amperajı yüksek GP markası bana bu imkanı veremiyor, zaten aşıır ısındığı iÇin SB900'de hemen yolda bırakıyor; dolayısıyla bir GP iÇin şarj makinesi belki ucuz olabilir, ama Sanyo iÇin durum öyle değil maalesef. Ve o uzay mekiği olmayan flaşta dandik pil kullanırsan gerek ısınma derdinden gerekse vaad edilen amperajı sürekli verememekten yolda kalabilirsiniz. Burda Çekim iÇin sizi bekleyenlere pilim bitti demeniz o sektörde bir daha iş alamamanız demektir. Ben bu işten para kazanıyorum, zevk iÇin yapmıyorum, bu yüzden benim iÇin pil de şarj aleti de önemlidir. Yarışmaya katılmak iÇin fotoğraf Çekiyor olsaydım, ya da yapay düzlemlerde RC araÇ kullanıyor olsaydım tabii ki seninle aynı görüşte olurdum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Üstadım.

Sizin özel durumunuz Üzerine değilde ; en azından ben genel anlamda yorum yapıyorum. Sizi anlıyorum bu sizin mesleğiniz bu işten para kazanıyorsunuz ve işinize karşı ileri seviye bir saygı ve titizliğiniz var. Ben ise bunu tamamen keyif amaçlı icra etmeye çalışıyorum. Ha bu benim mesleğim olsaydı sanırım ben kendimi farklı bir şekilde garantiye alır her pilden 2-3 set satın alır yada ne bileyim 2 şer flash alırdım herhalde. Tıpkı RC yarışlarında bir araç için 3 set pil hazırda bulundurduğum gibi..

Tşk.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence bir fotoğrafçı için pek uygun bir model değil bu Recep. Cihazın hitap ettiği kesim belli; yüksek amperajlı akülerin memory efect derdi olmadan doldurulması. Bunu da size sormadan dijital sistemiyle otomatik olarak algılıyor ve yerine getiriyor.

Ben bu noktada bir fotoğrafçının normal kalem pil ve ince kalem pil kullanacağını düşünüyorum. Bundan başka ne tür bir pil kullanırız ki?

Benim şahsi tercihim bu olmuştur. Kaldı ki bu da biraz pahalı bir modeldir. Ancak basit şarj aletleriyle ömrü kısaltılan şarjlı piller günümüzde oldukça fazladır. Senin de dediğin gibi güvenilir, bütçenin elverdiği ölçüde profesyonel, memory efect derdi olmayan, gerektiğinde pile bakım yapabilen bir şarj aleti almak en mantıklı olanıdır. Yoksa, en iyi pili satın alıp basit bir şarj aletiyle pili şarj ettiğini sanıp aslında ömürünü bitirmek mantıklı değildir.

Mehmet hocam bu ürünün sahtesini duydunuzmu hiç mesela linkteki örnek orjinalmidir sizce ?

http://www.ebay.com/...y-/320832968741

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sanmam, şimdiye kadar 3 kez aldım, kullandım, dostlarım elimden aldı, tekrar sipariş ettim, böyle bir şeyle karşılaşmadım. Satın aldığım site NL içinden.

ÜrÜnÜn kendi resmi sitesi bu:

http://www.mahaenergy.com/mh-c9000/

Benim satın aldığım site burası:

http://www.nkon.nl/

Bu ÜrÜne benzer başka ÜrÜnler de mevcut. Onlar için bi yorumda bulunamam, belki de aynı tekniği kullanan daha ucuz markalardır, belki de performansları aynıdır, kimbilir. Ben sadece kendi kulllandığım, memnun kaldığım, pil bozulma derdime çare bulduğum bir ÜrÜnÜ sizinle paylaşmak istedim. Sitelerdeki bilgileri google tÜrkçe desteğiyle okumanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

slm ustatlar bende flahş almak istiyorum ama sb 700 mü 900 mü alıcam karar veremedim aralarında fark nedir bilmiyorum beni biraz aydılatırsanız memnun olurum tşkrlr.

Eğer aradaki farkları bilmiyorsan SB700 almanı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Selamlar, ben de sb 700 almayı düşünüyorum fakat merak ettiğim bisey var yardımcı olursanız sevinirim. Uzaktan kumandayla çekim yapıldığında flash kendiliğinden devreye girer mi? gerçi mehmet bey yukarıda biraz bahsetmiş ama o kadar teknik bir dille konuşmuş ki pek anlayamadım.

Bir de fiyatlarla ilgili çok farklı seçenekler var, yurt dışında satılanlar çok daha uygun.. amazon gibi sitelerden bu tip elektronik ürünler satın almadım daha önce güvenilir midir acaba? sipariş genelde uzakdoğu dan geliyor çünkü honkong, çin vs..?

Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Uzaktan kumandadan kasıt ır ve kablosuz shutter kontrolu ise gerekli ayarların ardından yapabilirsiniz , kampanya fiyatı çok iyiydi şuan 1484,99 TL çılgın bir rakam mevcut :)

Eğer ki yurt dışından sipariş verirseniz gümrüğe takılma ihtimali çok yüksek ayrıca amazon.com güvenilirdir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kutusu bulunan, üzerinde Nikon yazan birşeyin gümrüğe takılma ihtimali hayli yüksek.

Zaten alacağınız ürün limit olan 75€ yu geçeceği için takılması gerekir ama takılmayıp gelen çok ürün oluyor.

Ama ben olsam şu aralar almazdım çünkü gümrükte şu çalma çırpma, silah kaçakçılığı vs söylentilerinden sonra işler çok sıkı tutulmaya başladı.

Şahsen 5$lık bişey alırken bile 55 kere düşünüyorum.

Geçen hafta toplam 55$ lık 7 ayrı parça aldım bakalım başımıza bişey gelecek mi :D

Kumanda olayında tam olarak ne sorduğunuzu anlayamadım.

Ancak, eğer flaş ile gövde arasında kablolu/kablosuz olarak bağlantı kurduysanız (Nikon un kendi teknolojisi veya harici bir tetikleyici yardımıyla) siz kablolu/kablosuz kumandanız ile kameraya fotoğraf çek sinyali gönderdiğinizde flaşınız da otomatik olarak çalışacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sanmam, şimdiye kadar 3 kez aldım, kullandım, dostlarım elimden aldı, tekrar sipariş ettim, böyle bir şeyle karşılaşmadım. Satın aldığım site NL içinden.

ÜrÜnÜn kendi resmi sitesi bu:

http://www.mahaenergy.com/mh-c9000/

Benim satın aldığım site burası:

http://www.nkon.nl/

Bu ÜrÜne benzer başka ÜrÜnler de mevcut. Onlar için bi yorumda bulunamam, belki de aynı tekniği kullanan daha ucuz markalardır, belki de performansları aynıdır, kimbilir. Ben sadece kendi kulllandığım, memnun kaldığım, pil bozulma derdime çare bulduğum bir ÜrÜnÜ sizinle paylaşmak istedim. Sitelerdeki bilgileri google tÜrkçe desteğiyle okumanızı tavsiye ederim.

mehmet abi yine bedava ya getirdik bilgileri :P:)))))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

merak ettıgım bır husus hakkında bu konuda bılgi ye erıstım fakat yetersız kaldı bıraz daha bılgı ihtıyacım var yardımcı olursanız sevınırım,

d600 ve sb 700 e sahibim ,bir adet sekonic 308s pozometre aldım sb700 flas softbox un ıcınde d600 commender ile kullanabiliyorum, fakat sekonic pozometre ile flaş olcumu yapamıyorum, yani pozometrede olcume basınca flasın patlaması gerek bunu saglamak ıcınde 4 mt lik bir sync kablo aldım fakat sb 700 de bu sync kabloyu takabılecegım bır yer yok bu durumda pozometreyı aldıgım yerde "Phottix Aster" marka 40 euroluk basıt bır kablosuz tetikleyici ile denedim, Phottix Aster in alıcısını flasa monte ettik alıcı ustunede kabloyu taktık kablonun dıger ucunada sekonic pozometreye takınca , pozometrenin olcumune basınca flası patlatarak olcum yapıyor, buaraya kadar sorun yok, tam burda kafama takılan bır soru oldu,

bu basıt tetikleyci flasın TTL ozellıgını kullanmamı engellıyor, fakat flası zaten softbox ıcınde yada semsıye ıle kullanmayı dusunuyorum, bu durumda bu basıt tetikleyici sizce yeterlimı yani Flasın TTL özelligini kullanmama gerek varmı yokmu,

yada 3 katı para odeyerek TTL özelligı olan "Phottix strato TTL " almam gerekirmi..

not : bu arada d600 commender modda SB700 ü tepe flası ıle uzaktan

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

merak ettıgım bır husus hakkında bu konuda bılgi ye erıstım fakat yetersız kaldı bıraz daha bılgı ihtıyacım var yardımcı olursanız sevınırım,

d600 ve sb 700 e sahibim ,bir adet sekonic 308s pozometre aldım sb700 flas softbox un ıcınde d600 commender ile kullanabiliyorum, fakat sekonic pozometre ile flaş olcumu yapamıyorum, yani pozometrede olcume basınca flasın patlaması gerek bunu saglamak ıcınde 4 mt lik bir sync kablo aldım fakat sb 700 de bu sync kabloyu takabılecegım bır yer yok bu durumda pozometreyı aldıgım yerde "Phottix Aster" marka 40 euroluk basıt bır kablosuz tetikleyici ile denedim, Phottix Aster in alıcısını flasa monte ettik alıcı ustunede kabloyu taktık kablonun dıger ucunada sekonic pozometreye takınca , pozometrenin olcumune basınca flası patlatarak olcum yapıyor, buaraya kadar sorun yok, tam burda kafama takılan bır soru oldu,

bu basıt tetikleyci flasın TTL ozellıgını kullanmamı engellıyor, fakat flası zaten softbox ıcınde yada semsıye ıle kullanmayı dusunuyorum, bu durumda bu basıt tetikleyici sizce yeterlimı yani Flasın TTL özelligini kullanmama gerek varmı yokmu,

yada 3 katı para odeyerek TTL özelligı olan "Phottix strato TTL " almam gerekirmi..

not : bu arada d600 commender modda SB700 ü tepe flası ıle uzaktan

Çok karmaşık. Yazdıklarınız, satın aldıklarınız, yapmak istediğiniz, ulaşmak istediğiniz nokta tamamen birbirinden farklı şeyler. Stüdyo ve flaş kullanımındaki temel bilgileri tazelemeniz gerekiyor. Anladığım kadarıyla elma ile armutu karıştırıyorsunuz, Çünkü bazı noktalarda bilgi eksikliği var.

Pozometre zaten makinanızda var. Çünkü zaten TTL Çalışıyorsunuz. Konu bir stüdyo Çalışması olunca, pozometreyi sadece paraflaşlarda kullanmak mantıklı olur. Çünkü bazı parametreleri ölÇemiyor, ayar yapamıyorsanız o zaman pozometre ile o ışığa en uygun diyafram ve enstantaneyi belirlersiniz.

SB700 iÇin basit bir flaş ayağı alıp kablo ile tetikleyebilirdiniz:

HSA016SC7_~_Seagull_SC-7_Hot_Shoe_Flash_Adapter_for_Nikon_Flash_to_Canon-01.jpg

Bu maliyeti düşürürdü. Eğer pozometre ile Çalışacaksanız, SB700'ü tamamen manuel moda almak zorundasınız. Sonra flaş menüsünden flaşın gücünü belirleyip (örneğin 1/2) pozometre ile model/objenin bulunduğu konumdan ölÇüm almalısınız. Bu noktada pozometre size gerekli diyafram/enstantane değerlerini seÇilen iso ya göre verecektir. Bu değerleri makina üzerine girip Çekime devam edersiniz. Unutmayın ki manuel modda perde hızını yaklaşık 1/160'lara kadar destekleyebilecektir bu SB700! Bunun üzerindeki enstantanelerde alt kısımdan başlayan bir perde mekanizması karaltısı belirmeye başlar. Daha yüksek enstantaneler iÇin TTL kullanmak zorundasınız.

Bana göre bir SB serisi flaşla Çalışırken bir pozometre satın almak gereksizdir. Bu pozometreye verdiğim parayı SB700 e ekler ve onu SB910 yapabilirdim. Ya da hiÇ SB serisi flaş almaz, madem pozometre türü işlere giriyorum, gidip 2-3 adet paraflaş alırdım, Çin malı olanların 3 tanesi yaklaşık 200 dolar. Watt/saniye olayına da fazla takmayın, sonuÇta aÇık havada 50 kişilik bir grup Çekimi yapmazsanız; bundan dolayı 125 watt/saniyelik flaşlar başlangıÇ iÇin fazlasıyla yeterlidir.

Yeriniz sabit ise kablo ile tetiklemeye Çalışın SB700'ü. Eğer güneş ışığı yoksa zaten IR üzerinden commander moduyla tetiklersiniz, bu ister manuel olur ister TTL. Eğer flaş softboxun iÇinde ve makinayla gerek konum gerekse güneş/UV ışınlarından dolayı iletişim kuramıyorsa:

- Tam otomatik Çalışmalar iÇin strato, pocket wizard türü i-TTL destekli ürünlere,

- Manuel Çalışma iÇin basit Yongnuo RF-603 türü tetikleyicilere ihtiyacınız olur.

Dediğim gibi, ta başında gereksiz yüksek rakamlı harcamalara girmişsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mehmet Usta ,

Evet günümüz bodylerinde pozometre çok daha iyi çalışıyor ancak ; bildiğimiz gibi makina üzerindeki pozometre yansıyan işığa istinaden hesaplamalar yapmakta. Hal böyle olunca sizce bir manzara yada dışarıdaki herhangi bir çekimde el pozometresi kullanmak daha iyi sonuçlara götürmezmi ?? Yani " 1 dk şu el pozometre ile bir bakayım düşen işık neymiş " hammaliyesi gereklimidir. Tahminimce Pirelliye takvimine çekim yapmıyorsak gereksiz gibi :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok karmaşık. Yazdıklarınız, satın aldıklarınız, yapmak istediğiniz, ulaşmak istediğiniz nokta tamamen birbirinden farklı şeyler. Stüdyo ve flaş kullanımındaki temel bilgileri tazelemeniz gerekiyor. Anladığım kadarıyla elma ile armutu karıştırıyorsunuz, Çünkü bazı noktalarda bilgi eksikliği var.

Pozometre zaten makinanızda var. Çünkü zaten TTL Çalışıyorsunuz. Konu bir stüdyo Çalışması olunca, pozometreyi sadece paraflaşlarda kullanmak mantıklı olur. Çünkü bazı parametreleri ölÇemiyor, ayar yapamıyorsanız o zaman pozometre ile o ışığa en uygun diyafram ve enstantaneyi belirlersiniz.

SB700 iÇin basit bir flaş ayağı alıp kablo ile tetikleyebilirdiniz:

a>

Bu maliyeti düşürürdü. Eğer pozometre ile Çalışacaksanız, SB700'ü tamamen manuel moda almak zorundasınız. Sonra flaş menüsünden flaşın gücünü belirleyip (örneğin 1/2) pozometre ile model/objenin bulunduğu konumdan ölÇüm almalısınız. Bu noktada pozometre size gerekli diyafram/enstantane değerlerini seÇilen iso ya göre verecektir. Bu değerleri makina üzerine girip Çekime devam edersiniz. Unutmayın ki manuel modda perde hızını yaklaşık 1/160'lara kadar destekleyebilecektir bu SB700! Bunun üzerindeki enstantanelerde alt kısımdan başlayan bir perde mekanizması karaltısı belirmeye başlar. Daha yüksek enstantaneler iÇin TTL kullanmak zorundasınız.

Bana göre bir SB serisi flaşla Çalışırken bir pozometre satın almak gereksizdir. Bu pozometreye verdiğim parayı SB700 e ekler ve onu SB910 yapabilirdim. Ya da hiÇ SB serisi flaş almaz, madem pozometre türü işlere giriyorum, gidip 2-3 adet paraflaş alırdım, Çin malı olanların 3 tanesi yaklaşık 200 dolar. Watt/saniye olayına da fazla takmayın, sonuÇta aÇık havada 50 kişilik bir grup Çekimi yapmazsanız; bundan dolayı 125 watt/saniyelik flaşlar başlangıÇ iÇin fazlasıyla yeterlidir.

Yeriniz sabit ise kablo ile tetiklemeye Çalışın SB700'ü. Eğer güneş ışığı yoksa zaten IR üzerinden commander moduyla tetiklersiniz, bu ister manuel olur ister TTL. Eğer flaş softboxun iÇinde ve makinayla gerek konum gerekse güneş/UV ışınlarından dolayı iletişim kuramıyorsa:

- Tam otomatik Çalışmalar iÇin strato, pocket wizard türü i-TTL destekli ürünlere,

- Manuel Çalışma iÇin basit Yongnuo RF-603 türü tetikleyicilere ihtiyacınız olur.

Dediğim gibi, ta başında gereksiz yüksek rakamlı harcamalara girmişsiniz.

evet haklısınız heveslenip bazı gereksız seyler aldım yada yanlıs yatırım yaptım dıyebılırm, kapalı alanda bır model ile cekım yapmayı planlamıstım ve ilk defa yapacagım ıcın gıttım pozometre aldım, dusundumki pozometre gerekş ayarları yapmamı cok kolaylastıracak, forumlarda okuduklarımında etkısı ile satın aldım, 2 adet te portatıf semsıye tıpı softbox ve 5400k 85w = 450 w tasarruflu lamba zaten vardı , 2 lambayı bır softboxa yerlestırınce yeterlı bır ısık verdı 2. softbox ada flas ı yerlestırmeyı dusundum , bu seferde flas la berber pozometreyı kullanma problemı cıktı , zaten bulundugum ulkenın dılını konusamıyorum satıcıya derdımı anlatamıyorum hemen ucuz bır tetikleyıcı önerdı fakat onu satın almadım neyse acemılık işte zamanla ogrenecegız bazı seylerı :)

verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım gercekten faydası oldu ekledıgınız fotagraftakı flas ayagını bulmaya calısacagım aradıgımda tam buydu zaten, fakat ustundekı gırıs resımdekı gıbı olmamalı kablonun ucundakı jack mono kulaklık jakının aynısı galıba tetıklıyıcıde bu gırıste pc yazıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hangi ülkedesiniz?

Bulgaristan dayım

amazon dan malzemelerımı temın edebılıyorum, onerdıgınız flas ayagının jack gırıslısını arıyorum ama bulamıyorum bırturlu sıtelerde sanırım kabloyuda yanlıs aldım cunku kablonun bır ucu sızın resımdekı gırıse göre ama o ucda pozometreye takılyor dier ucuda walkman kulaklıgı jakı gıbı :) yanı sunun gıbı

post-2661-0-00494500-1393689152_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bulgaristan dayım

amazon dan malzemelerımı temın edebılıyorum, onerdıgınız flas ayagının jack gırıslısını arıyorum ama bulamıyorum bırturlu sıtelerde sanırım kabloyuda yanlıs aldım cunku kablonun bır ucu sızın resımdekı gırıse göre ama o ucda pozometreye takılyor dier ucuda walkman kulaklıgı jakı gıbı :) yanı sunun gıbı

Flaş bağlantılarında kullanılan jack tipi sizin de eklediğinizde görselde olduğu gibi küçük yuvarlak bir silindir içinde tek pinli olan bağlantı tipidir. Bunun genel adı PC ya da X olarak bilinir.

Paraflaş tetikleme jackları ise; giriş seviyesi modellerde 3,5 mm mono jack (kulaklık jackının mono olanı) ve daha ileri seviye olan paraflaşlar için ise aynı mono jackın 6,3 mm olan versiyonu kullanılır.

Ben, her iki ucu da PC ya da X olan kabloyu satın alıyor, ardından kendim kesip bir ucuna uygun mono jack lehimliyorum.

Daha önce de dediğim gibi, satın alımlarda 5 kez ölçün 1 kez biçin. Her forum sayfasında yazılanlara inanmayın; unutmayın ki özellikle bizim ülkemizde forum sayfaları bazı distribütörlerden maddi destek almadan ayakta duramadıkları için bunların manipüle siteleri haline gelmişlerdir. Reklamı veren, parayı veren kişinin malını göklere çıkarırken belki de daha kaliteli bir ürünü yerin dibine sokarlar. Bizim forum sitemizde şimdiye kadar böyle bir şeye ihtiyacımız olmadı çok şükür. Farkımız budur, gerçeklerin rahatlıkla yazılabildiği bir forumuz.

Mehmet Usta ,

Evet günümüz bodylerinde pozometre çok daha iyi çalışıyor ancak ; bildiğimiz gibi makina üzerindeki pozometre yansıyan işığa istinaden hesaplamalar yapmakta. Hal böyle olunca sizce bir manzara yada dışarıdaki herhangi bir çekimde el pozometresi kullanmak daha iyi sonuçlara götürmezmi ?? Yani " 1 dk şu el pozometre ile bir bakayım düşen işık neymiş " hammaliyesi gereklimidir. Tahminimce Pirelliye takvimine çekim yapmıyorsak gereksiz gibi :)

Recep usta,

Herkesin bir çalışma şekli-tercihi vardır. Ben dijital makinalarda gerek stüdyoda gerekse dışarıdaki flaşlı çekimlerimde henüz pozometre ihtiyacı hissetmedim. Olursa zararı olmaz, ama benim için vakit kaybı, nasılsa raw çalışıyorum, jpg asla çekmem, dolayısıyla sonradan -3 den +3 'e kadar esneme imkanım var, sence bu noktada pozometre gerekli midir? Pozometreyi sadece halen zaman zaman kullanmakta olduğum filmli makinamın yanında kullanıyorum. çünkü, filmli makinada manuel modda paraflaş kullanırken gücün doğru olduğundan emin olmak zorundasınız; kareyi çekip hemen makinanın arka kısmında sonucu görebileceğiniz bir LCD maalesef yok. Zaten filmli makinayla çalıştığım zaman müşterim filmin ne olduğunu bilen, benden dia talebinde bulunan, ne istediğini bilen insanlar. Bu noktada hata yapma şansım asla yok.

Günün dijital makinalarından ziyade dijital fotoğraf (raw) işleme yazılımları (benim için Capture NX) öylesine gelişti ki, exposure meter ve color meter aparatlarına güncel çekimlerde fotoğrafçılar zaman ayırmaz oldu. Ama 10 bin euroları bulan rakamlardaki projeleri alabilirsem her iki aparatı da satın alırım :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mehmet Usta,

Yorumun için teşekkürler . Ben bu meslekte usta olduğunuz için " Mehmet usta " şeklinde hitap ediyorum. Benim ise amatörüm bliyorsunuz değilmi. Hyır şunun için yazayım dedim ; arkadaşlar direk bana soru sorarlar felan .. :)

Zaman zaman TV de çekimlerdede pozometre kullanıldığını goruyorum. Sanırım bunlar ileri seviyede vs çalışmalar olsa gerek.

Tşk.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.