İçeriğe git

Donanımhaber'deki sansür olayını duydunuz mu?


Recommended Posts

1 yılı aşkın süredir ismi lazım değil bir firma ile jiddi isimli kullanıcı arasında süren tartışmalar sonucunda şu anda jiddi fotoğraf bölümünden süresiz uzaklaştırıldı. Tam bu sırada bu firma DH'ye bir üst konu açtı.

Olay uzun, tam anlamıyla anlatmak da kolay değil ama çok özetle şöyle:

- TeknoSA'daki satış elemanlarının ismi lazım olmayan firmanın DSLRlike ürünlerini satabilmek için kullanıcıyı yanlış yönlendirdiği şeklinde mesajlar gelmeye başlar

- Birileri (genellikle 1-2 mesajlı yeni üyeler, artık bunların kim olduğu belli değil) "İsmi lazım olmayan firmanın DSLRlike makineleri şöyle mükemmel böyle iyi" şeklinde mesajlar atmaya başlar. Bu kişilere göre aynı kaliteyi almak için binlerce liralik DSLR ve lens almak gereklidir

- Bazı aklı başında kullanıcılar "hadi len olur mu öyle şey" deyip algılayıcı boyutundan örnek fotoğraflara kadar mantıklı kanıtlar sunarlar, ama tabi karşılarındakilerin amacı belli olduğu için "aslan ismi lazım olmayan firma" mesajları devam etti

- Bazı kullanıcılar bu yeni elemanlarla tartışmaya girer, olay özel mesajlara kadar gider. Bazen karşılıklı hakaretler olur.

- İsmi lazım olmayan firmanın elemanları (artık yöneticileri mi bilemiyorum) jiddi'ye firma aleyhindeki mesajlarına son vermesini, aksi takdirde yasal yollara başvuracaklarını söylerler (aleni tehdit yani)

- İsmi lazım olmayan firma jiddi'yi DH yönetimine şikayet eder

- Birkaç uyarı ve uzaklaştırmadan sonra en sonunda jiddi fotoğraf bölümünden süresiz olarak uzaklaştırılır

Jiddi'nin son 2-3 aydır hakaret dolu mesaj yazdığını görmedim, yazıları tamamen belli sınırlar içindeydi ama DH yönetimi ismi lazım olmayan firmanın baskısı sonucu arkadaşı uzaklaştırdı.

Tabii ki Suriye sorunu, cemaat-hükümet kapışması, geçim sıkıntısı vs.. derken bu olay ciddi gibi durmayabilir ama forumda çok aktif olan bir kullanıcının ismi lazım olmayan firmanın baskısı sonucu (baskı demeyelim, "etki" diyelim) firmayı eleştiren birini sansürlemeleri bence önemli bir olay. Hergün Canikon'u eleştiriyoruz, eksiklerini ve yapması gerekenleri söylüyoruz, hatta ben incelemelerimde bazen firmaları yerin dibine sokuyorum. O zaman sorun olmuyor da satış elemanlarının aleni yalan söylemelerini eleştirince mi sorun oluyor?

Artık öyle oldu ki, firma aleyhine yazılan hemen her mesaj siliniyor. Kullanıcılar büyük tepki göstediler bu konuya, yöneticiler hala geri adım atmıyor. üstüne üstlük o firma bir üst konu açıyor tam da aynı zamanda. Şans olsa gerek...

Olay firmanın kendisinde değil firmanın Türkiye temsilciliğinde.

Haberimiz olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu çok normal Türk forum sitelerinde. Kim parayı basıyorsa onun dediği oluyor; doğru yanlış kimin umrunda?

2005 yılından bu yana okuduğum, takip ettiğim, yazdığım fotokritikte şimdi kendi yazılarımı okuyabilmek için para ödemek zorundayım!

Netfotoğrafta sizin bu anlattığınız olayın aynısıyla karşı karşıya kaldım. çünkü ithalatçıların, yerel bayilerin hep bu tür maşaları forum sitelerinde cirit atıyor. Sözkonusu site kullanıcının bilgilerini vermedi, hem de resmi yazışmalara rağmen. çünkü TR de o zamanlar ipler sabit değilmiş!

özetle, daha çok ekmek yememiz lazım.

İşte zaten bundan dolayı sadece burada yazıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yalnız şöylede birşey var.

Birisinin hakkında eleştiri yapma hakkına sahipiz evet ama kendi çapımızda.

BMW çok kötü bir araba, süper rezil bişey, almayın aldırmayın bunu ben kendi çapımda söylerim. Sizinle paylaşırım. Sizinle çay çorba içerken BMW ye küfür bile ederim.

Ancak çıkıp TV de ben bunları söylesem o firma benim hakkımda dava haçmakta sonuna kadar haklıdır.

Ben DH nin götü boklu kıytırık bir site olduğu dönemleri biliyorum.

Arkadaşlık ortamı sayesinde o site ayakta durdu, üyesi oldu. Yaklaşık 8-10 sene önce o özverili insanlar açılan her konuda insanlara yardımcı olmasaydı bugün bu olay yaşanmazdı.

Adamlar TV ye çıkıyorlar artık. Tüm Türkiye tanıyor. Eskiden Almanya'da Giga diye bir bilgisayar teknoloji programı olurdu her akşam. Anlamadığım halde izlerdim.

Bi 5-10 sene sonra DH de böyle olacak.

Orası artık bir fotum değil onu aşalı çok oldu, bir platform orası artık.

Ha oldu da ne oldu, kalite 0 o ayrı konu ama artık global olmasada yerel bir platform oldular.

Sen orada bir firmayı karalarsan ve bunu devam ettirirsen adamda seni ezer.

Distribütör firma X kameradan yüzlerce almıştır, stok maliyetine girmiştir.

Şerefsizlik yapıp bunu insanlara kakalamaya çalışmıştır evet ancak sen adamı karalama çalışması başlatırsan adamda seni ezer.

Bir web sitesi vardı böyle internet üzerinden dolandıcılıkları şikayet ediyordun.

Madem böyle bişey var, yalan yanlış bilgi veriliyor kanıtları ile sunulurdu ona göre hareket edilirdi.

Madem o arkadaşa hakaret falan edilmiş, sonuçta yazılı log lar var ortada oda otursun onları şikayet etsin.

DH yi rüşvet almakla yolsuzlukla şikayet etsin :D

İsmi lazım olmayan firma doğru yaptı demiyorum ama insanlarda biraz kendini sorgulamalı benim amacım ne diye.

Ayrıca elindeki sopayla sürekli köpeği dürtükleyip köpek sana saldırınca da yaptığının sorumluluğunu alabilmeli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gökhan :) O ne len köpek falan :)

Tartışmalar tek marka etrafında dönmedi aslında, Sony-Canon-Nikon da yeni arada lafları ama en çok makum marka yedi doğal olarak.

Benzetme yaptım abi :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba

İşte bu site de tam bu konularda farkını gösteriyor.

Tüm arkadaşlar birilerine birşey satmak için değil doğru olduğunu söylemek için yazıyor.

Kullandığı makinenin yada lensin eksiklerini yazan sadece bu formda var.

Ben yeniyim şu makineyi lensi alayım mı diyene alma bir öğren sonra kendin karar verirsin diyen bir burası var.

İyi ki varsınız arkadaşlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Jiddi arkadaşımızın DH'den yasaklanma düşünceleri ve konunun detaylarını burada yazmış : http://forum.birkare...ya-yonelik.html

Biliyorum farklı bir forumun linkini verdim belki okumak istersiniz diye eğer bu yaptığım bir ihlal ise mod'lar silebilir, araştırarakda bulunabilir zaten.

Bu arada forumda yeniyim ilk mesajımın boyle bir şey için olması cok uzucu. Yeniyim dediğime bakmayın uzun suredir fotoğrafla ugrasıyorum forumunuzu taip ediyorum sadece yorum yazmak kısmet olmamıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence yapılması gereken şey bazı arkadaşlarda DH'de yazmışlar forumun o bölümünü kullanmamak zaten konuya hakim kişi sayısı çok az o kişilerde yazmaz ise çöplüğe döner gider , bu işe gerçekten gönül veren verecek kişilerde bir şekilde doğru ortamlara ulaşır örneğin burası gibi , bencede en mantıklı yaklaşım o forumun bu bölümünü kullanmamak.

Ayrıca Ertan hocam orada bir konuya da yazmıştım ama konu silindi , size de bir ceza verilmişti mahsuru yoksa sizin için sebebi neydi acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ertan abinin bir mesajı vardı.

Ben bir kızı seviyorum ama o kızın arkadaşının bende gözü var, ben o kızı severken bununla konuşmak istiyorum ama bu esnada bir başka kızla çay içmek istiyorum gibi bişeyler diyip dalga geçiyordu.

Kesin ondan ceza almıştır :D

Eskiden çılgınlar gibi overclock yapardım. DH de en iyi ortamdı takılacak.

O zamanlar imkan yok bişey yok. 256mb RAM 200-300TL falan ve yıl 2004 falan düşünün parayı...

Sitede gayet tanınan yöneticilerin arkadaşı olan birinden RAM aldım takas falan yaptık.

RAM i sokak ortasında test etme şansın yok. Nitekim bu şero beni dolandırdı verdiği RAM in biri bozuk çıktı.

Ben sana verdiğimde sağlamdı, sen bozdun falan fıstık dedi.

Ben hayatımda ilkkez RAM takmadım 2.5V luk RAM e OCZ DDR RAM booster ile 4.5V verip kullanan adamdım :D

Nitekim sen beni kazıkla...dın demeden siteden banlanmış adamım :)

Sitede bir kaç tane at hırsızı vardı işleri güçleri çomak sokmak olan. Onlar hiç bir ceza almazken kaç tane adam onlar yüzünden siteden atılmıştı...

DH böyle bir ortam.

Ben sadece gırgır şamata ve satış amaçlı giriyorum.

DH den gelecek bilgi birikimine ihtiyacım yok,fazlası google da var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence yapılması gereken şey bazı arkadaşlarda DH'de yazmışlar forumun o bölümünü kullanmamak zaten konuya hakim kişi sayısı çok az o kişilerde yazmaz ise çöplüğe döner gider , bu işe gerçekten gönül veren verecek kişilerde bir şekilde doğru ortamlara ulaşır örneğin burası gibi , bencede en mantıklı yaklaşım o forumun bu bölümünü kullanmamak.

Ayrıca Ertan hocam orada bir konuya da yazmıştım ama konu silindi , size de bir ceza verilmişti mahsuru yoksa sizin için sebebi neydi acaba ?

Bir haberde Nikon için espri amaçlı ağır bir laf kullanmıştım gaza gelip :) O yazıdan 1-2 ay sonra biri şikayet etmiş, yasaklandım. İtiraz bile etmedim çünkü espri amaçlı bile olsa yazmamak lazım öyle şeyleri.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İtiraz nereye ediliyor ki?

Geçen sene bana nedenini bilmediğim bir sebepten 2 gün uzaklaştırılma verilmişti.

Eskilerden tanıdığım bir yöneticiye mesaj attım ne oldu diye?

Para saymaktan o kadar yoğunduki 2 mesajımada cevap verilmedi :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çözüm basittir, malum siteye girmezsiniz, okumak iÇin bile uğramazsınız olur biter. Bundan başka Çözüm yoktur. Bunların kazancı siteye gelen ziyaretÇi sayısıdır, yazı yazan kişi sayısıdır.

2005 yılından bu yana ben de karınca kararınca yukarıda adını andığım siteler ve başkalarına da yazdım. Genelde saldırıya uğradım, Çünkü söylediklerim bazılarının ekmeğine zarar veriyordu. Sonradan öğrendim ki ithalatÇılar, bayiler üÇ-beş maşa tutup bu forumları alevlendiriyor. Kendi militanları değil marka bazında, stoklarındaki model bazında bile balon şişiriyor. Hani hep derim ya nedense D90 bizim ülkemizde hala popülerdir ve ikinci eli hala satar, işte buna en iyi örneklerden biri bu. Bunlarla başetmek imkansız. Resmi kanaldan bir kez girişimde bulundum ama nafile, sabit ip kuralı ve internet kanununun yerleşmediği ülkede kimden neyi talep ediyorsun? Ama adı lazım değil merci'leri hedef alan tweet atarsan gelip seni bulabiliyorlar :)

Neyse, işin özeti bu: Ben artık o sitelere girmiyorum, imkan varsa fotoğraflarımı siliyorum, yazılarımı siliyorum, Çünkü haketmiyorlar. Dedim ya, bugün bir fotokritik benim yazılarımı okumak isteyenden para istiyor, yazı sahibi olarak benden de para istiyor! HiÇ uğramayacaksın, ziyaretÇi sayısı yerlere düşmeli ki akılları başlarına gelsin.

Bu forum başlığının (bana göre) bir faydası da burayı takip edenlerin şunu öğrenmesine vesile oldu:

Bu sitede belki sayımız az, belki trafiğimiz yoğun değil ama buna karşılık bu tür sıkıntılar yaşamıyoruz. Elimizden geldiğince saygılı olmaya Çalışıyoruz, bazen sabrımız taşsa da yine de birbirimizi kırmamaya Çalışıyoruz. Zaman zaman buranın havasını bilmeyen, yeni ve acemi üyelerle küÇük sataşmalar yaşasak da genel manada kesinlikle ve kesinlikle diğer forumlardan Çok daha leziz, daha kaliteli, daha bilimsel ve daha güvenli olduğumuza inanıyorum. Bunda en büyük pay sitenin müdavimlerine aittir, biz editörler sadece bilinmeyen doğrularda devreye giriyoruz. Yani müdavimlerle asayiş berkelam vesselam :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Umarım sitenin bu felsefesi bozulmaz. 3-4 yerde daha üyeliğim var ancak her gün onlarca kez kontrol ettiğim yer burası.

Emeği geçenlere Tşk. ,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eskiden bir reklam sözü vardı.Ağzı olan konuşuyor diye.İşte ben bu tür forumlara ağzı olan konuşuyor forumları diyorum.

Şükür nikonturk konunun eğrisiyle doğrusuyla incelenip gerçek bilginin paylaşıldığı bir forum sitesi.İnşallah da bozulmaz....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eskiden bir reklam sÖzü vardı.Ağzı olan konuşuyor diye.İşte ben bu tür forumlara ağzı olan konuşuyor forumları diyorum.

Şükür nikonturk konunun eğrisiyle doğrusuyla incelenip gerçek bilginin paylaşıldığı bir forum sitesi.İnşallah da bozulmaz....

Dünyada ekonomik ve sosyal açıdan geri kalmış ülkelere bir gÖz atın: Şarlatanlığın, inanç istismarının, ayrımcılığın had safhada olduğunu gÖzlemlersiniz. Buna karşılık sosyo-ekonomik alanda ilerlemiş ülkelerin sadece bilimsel doğrular üzerine kendilerini inşaa ettiklerini farkedersiniz. Dikkat edin, kuru para veya altın onları ilerlemesi için yeterli gelmemiştir; araştırma ve geliştirmeye verdikleri Önemle, bilime verdikleri değerle o sevyiye ulaşmışlardır. 1945'de savaştan çıkan, daha ülke bile olmadığı halde 1960'lardan sonra ülke olarak adı anılan pek çok isim sıralayabilirim: Almanya, Japonya, İsrail..... Bugün hayati Öneme haiz teknolojilerin patent haklarının bu ve benzeri ülkelerde olduğunu biliyoruz.

Maalesef sizin de belirttiğiniz gibi, benim de bir kaç yıl bahsi geçen sitelerde şarlatanlarla ağız dalaşına girdiğim gibi, ülkemize has çarpıklıkların bir Örneği de budur. Bunları Önlemenin yolu, haksızlıklar, yalanlar karşısında doğruyu savunanın yanında olmaktır. Kral çıplak diyemediğimiz sürece bizler de onlardan biri oluruz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

DH'ta yönetime verilen tepkinin yarısı hükümete verilse aynı hükümetle neler yaparız neler. Tepki gelmeyince her yönetim bildiğini okuyor.

Siyaset yapmayalım hocam lütfen :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

biz buraya çekildik arkaşlar.

fotoğraf severler olarak birbirimize destek olalım. bu tür baskılar forumlarda olmamalı. ama kapitalizm işte parayı veren susturmaya kalkıyor. ne üzücü.

Bir çok arkadaşla yolumuza buradan devam edeceğiz. Umarım link vermemim sakıncası yoktur.

http://forum.birkarefotograf.com/forum.php

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Balık beyinli olmamak lazım. Bir önceki söylenen ile daha sonra söyleneni karşılaştırıp sorgulamak lazım. Mehmet Köse beyinde değindiği gibi gelişmiş ülkerle diğer ülkeler arasındaki fark bu.

İsmini vermeyeyim. İnternetten video yayınlayan teknoloji sitesi eline kompact makine alıyor. Ne kadar güzel çekiyor gibi görünsede aslında iyi bir kalite veremiyor. çünkü sensörü küçük diyor. Daha sonra bir başka makineyi incelediğinde bu kompack makinelerde 12 mp var ama buna 20 mp yi sığdırmışlar teknoloji çok gelişti. Artık bunu yapabiliyorlar. diyor. ISO dan hiç bahsetmiyor bile 400 de kumdan geçilmiyor. övdükçe övüyor. Bir markanın 24x zoomu için 5x den sonra görüntü kalitesi düşmeye başlar. En fazla 11x kullanılır. 24x gereksiz olmuş. 50x için 1200mm deli gibi yakınlaştırma artık bunu yapabiliyorlar diyorlar.

Donanımhaber deki sorunlar 1500 TLlik 50x ler için hep kavga çıktı. 5000 TL yerine 1500 TL ye 50x zoom aldım. Mükemmel fotoğraflar çekiyor gibi. İnsanlarda o makineye o kadar para verdiklerini anladıktan sonra keriz gibi görünmemek için savunmaya devam ettirmemeleri. üstüne fotoğraf makinelerinin performans görüntüleri ile karşıkık sadece laf ile cevap vermeleri yüzünden işler çıkılmaz hal alıyordu. Ben bir kaç kez makinenin artısını eksisini yazmıştım. Kanıtlarda sundum Almanyada 625 TL Türkiye de 1500 TL ye satıldığını o kadar para etmez dedikçe sadece kuru cevapla gelince fotoğraf bölümünden elimi ayağımı çekmiştim.

Teknosaya gidin uzun mercekli profesyonel fotoğraf makinesinden anlamadığınızı söyleyin ve dinleyin ne dediklerini. Hemen elinize 50x patlatacaklardır. Bizzat denedim. Bazen fiyatlara bakmak için gittiğimde sülük gibi yapışmasınlar diye D90 kullanıyorum diyorum hemen gidiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Media Markt'a gittim, Fuji sordum. Biraz hık-mık etti, ben "Fuji almam zaten, 5 para etmez HS serisi" deyince "abi biz de önermiyoruz" dedi.

TeknoSA'ya gittim, "abi Fuji gibisi yok" dediler.

DH'ta artık paylaşım yapmıyorum gibi birşey. Orada "inceleme" diye yayınlanan videolar da bağıra bağıra reklam.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.