turkstockfotograf 83 Oluşturuldu: Aralık 25, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 25, 2013 Merhabalar,Nikon d7000 makinemin üzerinde sigma 17-70 Hsm lens takılı.Makinemin vizöründen bakıp netlediğimde hiç bir sorun yok. Ancak canlı ekran görüntüsünde hiç bir şekilde netleme yapmıyor. Makinemi Nikon camera pro control 2 programıyla bilgisayara bağladım. Bilgisayar üzerinden de canlı ekran görüntüsünde de netleme yapmıyor. Böyle bir sorunla karşılan oldu mu? Sorun lenstemi yoksa makinede mi? Garantisi devam ediyor garantiye mi göndermeliyim?Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Aralık 25, 2013 gönderildi Paylaş Aralık 25, 2013 gönderildi Canlı önizlemede netleme modunuz nedir, kontrol ettiniz mi? AF-A, AF-S, MF ??? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Aralık 25, 2013 gönderildi Paylaş Aralık 25, 2013 gönderildi Tamron Sigma gibi markalar loş ışık altında da netlemede zorlanırlar.Açık seçik, aydınlık bir yerdemi deniyorsunuz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
turkstockfotograf 83 Aralık 25, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 25, 2013 gönderildi Canlı önizlemede bütün netleme modlarını denedim. Sonuç aynı netlemiyor. Denemeyi florasan ışığında akşam denedim ama pc ekranı gibi gayet aydınlık yerlerde de sonuç değişmiyor. Birde netlemeye çalışırken af tekeri çok az dönüyor. Tam dönmüyor. Vizörden baktığımda hiç sorun yok Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Aralık 25, 2013 gönderildi Paylaş Aralık 25, 2013 gönderildi Nikon'un bazı gövdeleri Sigma'nın bazı lensleriyle canlı önizlemede otomatik odaklama yapmıyor. D7000 ve Sigma 17-70mm HSM ikilisinde böyle sorunlar olduğunu okudum bazı forumlarda. Uyum sorunu galiba. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Aralık 25, 2013 gönderildi Paylaş Aralık 25, 2013 gönderildi Ha evet birde böyle bişey var.Bende Tamron 90mm + D7000 de liveview modunda AF yapmadığı için almamıştım lensi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Aralık 26, 2013 gönderildi Paylaş Aralık 26, 2013 gönderildi Nikon'un bazı gövdeleri Sigma'nın bazı lensleriyle canlı önizlemede otomatik odaklama yapmıyor. D7000 ve Sigma 17-70mm HSM ikilisinde böyle sorunlar olduğunu okudum bazı forumlarda. Uyum sorunu galiba.Burnuma kötü kokular geliyor.üçüncü parti ürünlere karşı bir savunma mı acaba? Son yıllarda piller için bir yonga ilavesiyle bir süre de olsa bunları engellemeye çalıştılar, sonrasında çinli dostlarımız o yongayı da buldu ve ilave ettiler pillere. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
turkstockfotograf 83 Aralık 26, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 26, 2013 gönderildi Üstat ne tÜr bir kötÜ koku alıyorsun. Mesajı alamadık? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Aralık 27, 2013 gönderildi Paylaş Aralık 27, 2013 gönderildi Sigma en çok uyum sorunu olan marka. Bazı objektifleri her 1-2 nesil gövdede bir uyum sorunu yaşıyor. Şimdi son senelerde Sigma-Nikon uyum derdi başladı. Sigma elinizdeki objektifleri bedavaya ya da ufak bir ücret karşılığında yeniliyor (çipleme.deniyor) ama gene de can sıkıcı. Şimdi 2 senedir Nikon Sigma'ya OS sistemi için dava açmıştı (VR'dan kopyaladılar diye). Galiba davayı kazandı da. Piyasadaki dedikodulara göre Nikon bilerek her yeni gövdede daha fazla Sigma obkektifle uyum sorunu yaratıyor. Tabi uyduruk da olabilir bu iddia.Nikon bu işi fazlaca yapmaya başladı. Mehmet Hoca'nın dediği pil uyumluluk sorunu bir örnek mesela. Neden diğer üreticilerin pillerini geçersiz hale getirmek iateyesin ki? Pil satıp para kazanmak için mi? Bu saçma, çünkü Nikon piller uzun suredir6sorun çıkarıyor. Mesela D800 ve Nikon 1 pillerinin % 20'lik gibi ciddi bir kısmı hatalı üretim yüzünden geri toplanmış. Yani "orjinal pil alırsan sorunun olmaz" teorisi çöpe gidiyor.Başka bir örnek de Nikon 1 serisindeki F bayonet adaptörü. 2-3 ay önce bu adaptörün yazılımı güncellendi ve F objektiflerde sürekli odak yapabilme özelliği geldi. Aslında güzel birşey, ama bu sefer de Sigma HSM ve Tamron PZ gibi objektiflerle otomatik odak yapabilme sorunu başladı. Yani mesela güncellemeden önce Sigma 150mm f2.8 HSM'nizi Nikon J1 ve adaptörle AF'li kullanabiliyorsanız, güncelleme sonrası AF'niz çalışmıyor. Nikon, kendi ekosistemini böyle öldürmemeli. IPhone örneğini düşünün. IPhone'un kılıfları, diğer aparatları vs.. derken inanılmaz bir pazarı var. Apple her ne kadar "orjinal alın" dese de bu yan sanayi ürünlerinin IPhone satışlarını desteklediği de bir gerçek. Hatta Apple bazı ürünleri lisanslayıp her satıştan para bile kazanıyor. Nikon'un bayonet sistemini paylaşması ya da lisanslaması lazım bence. Bu şekilde kârı azalmaz, aksine sistemi zenginleşir. Ufak tefek yazılım oyunlarıyla diğer üreticileri saf dışı bırakmak uzun vadede Nikon için zararlı. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Aralık 27, 2013 gönderildi Paylaş Aralık 27, 2013 gönderildi Sigma en çok uyum sorunu olan marka. Bazı objektifleri her 1-2 nesil gövdede bir uyum sorunu yaşıyor.Şimdi son senelerde Sigma-Nikon uyum derdi başladı. Sigma elinizdeki objektifleri bedavaya ya da ufak bir ücret karşılığında yeniliyor (çipleme.deniyor) ama gene de can sıkıcı. Şimdi 2 senedir Nikon Sigma'ya OS sistemi için dava açmıştı (VR'dan kopyaladılar diye). Galiba davayı kazandı da. Piyasadaki dedikodulara göre Nikon bilerek her yeni gövdede daha fazla Sigma obkektifle uyum sorunu yaratıyor. Tabi uyduruk da olabilir bu iddia.Nikon bu işi fazlaca yapmaya başladı. Mehmet Hoca'nın dediği pil uyumluluk sorunu bir örnek mesela. Neden diğer üreticilerin pillerini geçersiz hale getirmek iateyesin ki? Pil satıp para kazanmak için mi? Bu saçma, çünkü Nikon piller uzun suredir6sorun çıkarıyor. Mesela D800 ve Nikon 1 pillerinin % 20'lik gibi ciddi bir kısmı hatalı üretim yüzünden geri toplanmış. Yani "orjinal pil alırsan sorunun olmaz" teorisi çöpe gidiyor.Başka bir örnek de Nikon 1 serisindeki F bayonet adaptörü. 2-3 ay önce bu adaptörün yazılımı güncellendi ve F objektiflerde sürekli odak yapabilme özelliği geldi. Aslında güzel birşey, ama bu sefer de Sigma HSM ve Tamron PZ gibi objektiflerle otomatik odak yapabilme sorunu başladı. Yani mesela güncellemeden önce Sigma 150mm f2.8 HSM'nizi Nikon J1 ve adaptörle AF'li kullanabiliyorsanız, güncelleme sonrası AF'niz çalışmıyor.Nikon, kendi ekosistemini böyle öldürmemeli. IPhone örneğini düşünün. IPhone'un kılıfları, diğer aparatları vs.. derken inanılmaz bir pazarı var. Apple her ne kadar "orjinal alın" dese de bu yan sanayi ürünlerinin IPhone satışlarını desteklediği de bir gerçek. Hatta Apple bazı ürünleri lisanslayıp her satıştan para bile kazanıyor.Nikon'un bayonet sistemini paylaşması ya da lisanslaması lazım bence. Bu şekilde kârı azalmaz, aksine sistemi zenginleşir. Ufak tefek yazılım oyunlarıyla diğer üreticileri saf dışı bırakmak uzun vadede Nikon için zararlı.Nikon un kendisini diğer markalardan soyutlaştırması çok saçma.Sadece beni kullansınlar, sadece benim aksesuarımı kullansınlar, sadece benden alsınlar...Nikon kaybeder başka kimse değil.Nikon bu tutumunu iyice sertleştirirse Canon kullanıcı sayısı 2 ye katlanır.özellikle Türkiye gibi maddi olarak çok alım gücü olmayan ülkelerde Canon Nikon tarzı DSLR lerin hepsinin önünde Tamron Sigma gibi lensler var.Yedek piller hep yan sanadir, gripler hep yan sanayidir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın