İçeriğe git

Baskı için yazıcı önerileriniz nedir acaba ?


Recommended Posts

Bugün garip birşeyi farkettim. Fotoğrafları çekiyoruz ve sadece bilgisayardan bakıyoruz. Artık baskı alma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Küçük bir araştırma yaptığımda Epson bu konuda açık ara önde gidiyor. Sizin önerileriniz nedir. Bütçem elverdikçe güzel bir yazıcı almak istiyorum. Amacım sadece fotoğraf baskısı yapmak, önerilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sana tavsiyem: Önce beğendiğin fotoğraflarını baskı alan bir yere gÖtür, "abi fotoğraflarda hiç oynamadan (otomatik düzenleme yapmadan) bunları basın" de. Bu işi 2-3 defa yap ve bak bakalım gerçekten baskı almak hoşuna gidiyor mu ve ne kadar baskı aldığına bak.

Genelde insanlar bir heyecanla yazıcı alıyorlar ve 2-3 ay sonra farkediyorsun ki yazıcı kendi kendine yatıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Baskı için makine almak istemem sebeplerimden bir tanesi, geçen yıl evlendim fotoğrafçı arkadaşım olunca 3 dslr makine birden çalıştı elimde ham fotoğraflara kadar hepsi var. Hanımda dırdır edip duruyor bastıralım diye :) 1500-2000 fotodan nerden baksanız 150-200 tanesini basmak gerekicek gibi görünüyor. Bu durumda baskının tanesini 2 tl den bile yaptırsam yazıcı parası çıktı :) Bu nedenden ötürü bile yazıcı almam şart :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Hasip 200 baskı ile yazıcı parası çıkmaz ayrıca düşün ki 200 adet fotoğraf kağıdı alacaksın astarı yüzünden pahalıya gelir, 200 adet baskıda sana uygun fiyat verebilecek çok yer var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok baskı alacaksan kesinlikle bir baskı merkezine git. Eğer özel fotoğrafların varsa o ayrı.

Açıkçası ben iyi fotoğraf kağıdı ile düzgün pozlanmış fotoğrafları modern yazıcıların yeterli kalitede basabileceğini düşünüyorum. Az miktarda ve az sıklıkta fotoğraf basacsksan hepsi içinde (all-in-one) yazıcılar bile yeter.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hasip bey, iki bilgili insan gerekli izahati yapmışlar. Bir iki cümle de ben eklemek istiyorum:

Eve alınıp kullanılacak hiçbir standart veya fotoğraf yazıcısı bir baskı merkezindeki yazıcılar kadar ucuza baskı yapamaz. Yani değil 200, 2000 adet baskı bile yapsan bir sanayi tipi yazıcıyı eve alıp kuracak halin yok. Dolayısıyla gerek perakende satın aldığın sarf malzemesinden (kağıt, mürekkep), gerekse kaliteden zararın olacaktır.

Bu sebeplerden dolayı evde kullanılabilecek, az sayıda baskı için mantıklı olan, mürekkep kuruma derdi olmayan, kalite konusunda daha iyi olan seçenek dye-sub sistemi kullanan yazıcılardır. Bunlar maliyet olarak diğerlerinden daha yüksektir, baskı ebatları küçüktür. Örneğin ben Canon Selphy CP710 kullanıyorum. Bunun kullanım amacı baskıdan hemen sonra parmak izi derdi olmadan kullanılabilmesidir. Mürekkep baskı gibi Ömür konusunda sıkıntısı yoktur. Renk geçişleri daha güzeldir. Fotoğraf kalitesi biraz daha iyidir. Ancak sarf malzemesi pahalıdır. 3-5 adet baskı için mantıklıdır. Ama 10 adet ve yukarısındaki tüm baskıları bir baskı merkezinde yaptırdığımı bilmeni isterim; çünkü daha ucuzdur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fikirleriniz için teşekkür ediyorum. Bu duruma göre fotoğraf baskısı özelliği olan bir yazıcı almak daha mantıklı sanırım. Yada hiç almamak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.