İçeriğe git

Ölçüm hakkında


ozgur

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar amatör olarak hergün yeni birşeyler öğreniyorum makinaya bazı özellikler bakımından tam hakim değilim kafam şu ölçüm düğmesi ve kullanımına pek basmadı biraz da açıklayıcı olarak öğrenmek istiyorum kılavuzu okudum pek birşeyler anlamadım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Kılavuzda şöyle yaziyor:

Matris: Çoğu durumda doğal sonuçlar üretir. Fotoğraf makinesi karenin bir geniş alanını ölçer ve pozlamayı ton dağılımına, renge, kompozisyona göre ve G veya D tipi objektiflerle (0 269), mesafe bilgisini (3B renkli matris ölçümü II; diğer CPU objektiflerle, fotoğraf makinesi renkli matris ölçümü II'yi kullanır, bu 3B mesafe bilgisini içermez) ayarlar. CPU olmayan objektiflerle, ayarlar menüsünde (0 159) odak uzaklığı ve maksimum diyafram CPU olmayan objektif verileri seçeneği kullanılarak belirtildiyse fotoğraf makinesi renkli matris ölçümünü kullanır; aksi halde fotoğraf makinesi merkez ağırlıklı ölçümü kullanır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.