İçeriğe git

D90 , D7000 ve D7100 perde sayıları


Recommended Posts

Mininum derken anlayamadım. Ben mesala d7000 sıfır aldım şu an shutter 3500 civarındayım. Neyi öğrenmeye çalışıyorsunuz tam olarak yazarsanız hocalarımız yardımcı olacaklardır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

D90 , D7000 ve D7100 ün minimum shutter sayıları nedir bilen var mı ?

Bu sorunun cevabı maalesef yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

100 bin değil, sadece 1000 çekimde bozulan pek çok shutter mekanizması vardır. Yanılmayın. Buna karşılık 500 bin gibi rakamları devirmiş, ama shutter mekanizması hala çalışabilen makinalar da vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

D7000 için soruyorum; "sessiz mod" da çekim yapmanın shutter Ömrüne olumlu etkisi olabilir mi ?

Hiçbir faydası olmaz. çünkü çalışan mekanizma aynı. Sadece daha sessiz. Yani Q (sessiz mod) ile çekeceğiniz her bir kare perde Ömrünü 1 artırır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Shutter ömründen neden korkuyorsunuz ki? Yeni shutter taktırmak çok pahalı bir işlem değil. önemli olan shutter değil, sensörün sağlam kalmasıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mehmet bey, sensörün sağlam kalması derken bunu biraz açabilir misiniz. Sensörün maruz kalabileceği arızalar, dikkat edilmesi gerekenler vs... Fiziksel bozulmalardan bahsediyorsunuz sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hayır, fiziksel bozulma sadece acemilerin kendi sensör temizleme girişimleriyle olur. Aşırı uzun pozlamalarda (gece boyunca saatlerce süren yıldız pozlamaları gibi), sürekli video çekiminde kullanılan makinalarda oluşabilecek sensör performansının düşmesinden bahsediyorum. Mesela ikinci el bir Canon 5D serisi alırken bu modelin daha çok video amaçlı kullanıldığını bilen biri shutter sayısına itibar etmez.

Adam D7000 satıyor, efendim daha 5 bin çekim bile yapmadı. Acaba kaç saat video çekimi yaptınız diye sorsak vereceği cevabın dayanağı olacak bir belgesi de yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fotoğraf makinesi ile video çekilmesi taraftarı değilim ama işin bu tarafını hiç düşünmemiştim. Söylediğiniz şekildeki kullanımlar sanıyorum sensöre gelebilecek toz vs nedeniyle sakınca doğuruyor. Ve shutter sayısı da tam olarak belirleyici değilmiş. Demiştim bu uzun yolun daha başlarında biri olarak öğrenilecek çok şey var ama böyle bir durumu tecrübeyle öğrenmek istemem açıkçası. Bilgi için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.