İçeriğe git

Ekipmanlar


Recommended Posts

Herkese merhaba.

Makinem D3100. Ben Nikon 50 mm f/1.8 G almayı düşünür iken bir hocam bana bunun yerine flaş tetikleyici, harici flaş ve bir 35 mm lens almamı önerdi. Bu saydığım ekipmanlardan bana marka ve model önerebilir misiniz? Bu flaş işlerinden hiç anlamıyorum TTL falan. :) Biraz da onu açar mısınız? :) Not:Ekipmanlar ucuz olsun. Malum lise öğrencisiyiz :D Herkese şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Portre fotoğraflarını çekmeyi seviyorum. Ama her alanda da kullanıyorum. Sadece portre değil. 35 mm bunun için ideal sanırsam. Flaşları ise dışarda çekimlerde ve ev içindeki stüdyoda kullanmak için düşünüyorum. Bu arada yorumlarınız için teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında 50mm ve 35mm portre için uygun değillerdir 85 ile 135mm arası daha uydundur ,genel kullanım için 35 mm kullandığım ve çok memnun kaldığım bir lesti , flaş olarakta SB700 kullanıyorum tavsiye ederim TTL olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocana neden 50mm yerine 35mm, flaş tetikleyici ve flaş almanı önerdiğini sordun mu? 50mm almak istemenin de, hocanın başka birşey önermesinin de sebebi olmalı :) Flaş ve tetikleyici güzel şeyler ama ne için aldığını bilirsen :)

35mm bel üzeri portreler için çok iyi, 50mm APSC makinelerde omuz üzeri portreler için uygun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3100 croplu bir makine 35mm doğru tercih. fiyatına göre çok da başarılı bir lenstir. 50mm ve üzeri dar kalır canını sıkabilir. flaş için yn 560 III ve bir de ona uygun tetikleyici al. rf 603 mü neydi. bi tane alsan yeter çünkü YN 560III modeli kendinden alıcılı. o tetikleyiciyi sadece flaşı değil makineyi kontrol etmek için de kullanabiliyorsun. 2 li tetikleyici de alabilirsin o zaman. bir de uzaktan kumandan olmuş olur. zaten genellikle 2 li satılıyor onlar.

35mm 50mm farkı sadece kadraj darlığındadır. bir de fokal olarak 50mm biraz daha bokeh verir (arka bulanıklığı) ancak mesela 50mm de masada karşılıklı oturan kişiler birbirini kadraja sığdıramaz 35mm daha rahattır. 50mm de 35mm ile aynı kadrajı oluşturman için 1 adım geri gidersin o zaman da uzaklık arttığı için hem bokehteki hem de çözme gücündeki avantajı kaybedersin.

sana portre için 50 iyidir 85 iyidir 105 iyidir diyenler bükülme etkisi sebebi ile yüksek odakların daha doğru sonuç verdiğini söylemeye çalışıyorlar. ama ona gelene kadar yukardaki konular var.

hiç kafa yorma 35 iyidir..

söylemeyi unuttum. bu flaş ttl değildir. ttl çok elzem de değildir fiyatı 2 katı pahallıdır ttl lerin..

HER DSLR SAHİBİNİN BİR ADET HARİCİ FLAŞI OLMALIDIR.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Başlangıç için 35mm yi ben de tavsiye ederim, nikon'a geçiş sebebimdir : ). TTL flaş olarak YN 568 tavsiye edebilirim (ekonomisinden dolayı) . Harici tetikleyici olmadan 15-20m lerden flaşı kumanda edebilirsiniz (bu özellik d3100 de var mı bilmiyorum). Tetikleyici parasına da flaşla kullanmak için bir ışık ayağı ve şemsiye (60*60 softbox da olabilir) alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Bugün Hayyam Pasajı'na gittim. Gittim gitmesine ama boş boş geri döndüm. Herkes kendi kafasından bir şey söylüyor. Bir tanesi kendi makineni sat onun yerine AF motoru olan D90 vb. al dedi. Böylece ileride alacağın lenslerde G serisi yerine D serisini alır ucuza getiririz dedi. Fakat zaten 35 mm'nin D seriside G seriside yaklaşık olarak aynı fiyatta. Orada kararsız kaldım. Tetikleciyi belirledim. Viltrox'un tetikleyicisini alacağım. Şimdiki ikinci sorunum ise hangi flaşı almam gerektiği. çok sevdiğim, sözlerini önemsediğim hocam ban Nissin alma dedi. Onun yerine Nikon'un 2.el kendi flaşlarını al dedi. Fakat Nikon'un 2.el flaşları bile çok pahalı. Bu konuda da önerilerinizi bekliyorum.

Bugün kafam karıştığı ve canım sıkıldığı için Hayyam'dan bastım gittim :D Birde unutmadan TTL'den vazgeçtim. Kendim de yapabiliyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.