İçeriğe git

Recommended Posts

Merhaba Arkadaşlar

Şu üç yazılım konusunda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan görüşlerini paylaşmalarını rica ediyorum. Bir anlamda anket gibi de olmuş olur aynı zamanda.

Ve mümkünse gerekçelerini de tabii.

Söz konusu yazılımlar;

1-) Capture NX

2-) View NX

3-) Camera RAW (Photoshop eklentisi, malumunuz)

Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kanaatimce bu uygulamaları sadeleştirmek gerekirse;

1- Adobe Lightroom mu?

2- Capture NX mi?

Mİ Acaba?

Ve NEDEN?

Lüften tecrübeli arkadaşlar iştirak ediniz. / Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eğer sözkonusu fotoğraf dosyası raw ise:

Nikon rawlarını Nikon Capturen NX2 ile işlerim; bana göre Nikon rawı için en iyi/doğru performansı veren yazılımdır. Bunun nedenlerini yaz derseniz bana işkence etmiş olursunuz.

İşyerinde kullanmak zorunda kaldığım gövde Canon. Canon'un kendi yazılımı rawdan jpge dönüşüm için belki yeterli ama PS üzerinden Camera raw ile daha iyi performans elde ettim; bu yüzden bana göre Canon rawı için Camera raw daha uygundur.

Buradaki işlemi "fotoğraf işleme" olarak değerlendirmek istemiyorum. çünkü raw işlemek, günün dijital karanlık odasıdır. Raw sizin dijital negatifinizdir. Iso, diyafram ve enstantane haricindeki tüm değerlere belli bir aralığa kadar müdahale edebiliyorsunuz; bunu bir jpg üzerinde yaparsanız fotoğraf çamur olur. Bundan dolayı çekim anındaki olası hataları raw üzerinde Capture NX2 ile bertaraf edip jpg dönüşümünü yapmak en mantıklı olanıdır. Bundan sonraki safha rötuşdur. Bunu da PS ile yapmayı tercih ediyorum. PS'un imkanlarını sunabilen başka bir yazılım benim için şu anda yok. Lightroom iyi bir yazılım, hatta PS'in sade hali diyebilirim, ama benim tercihim değil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Capture NX mesela ne gibi artıları var ???? paylaşırsanız sevinirim..

örneğin ben ps camera raw da nef işlerken ufak bir ayar değiştiğinde tüm fotoğrafın bambaşka bir hale büründüğünü görüyorum , beyaz ayarının daha iyi olduğu , tonlamalar , ve vivid , naturel vb ayarları sonradanda yapabilmek gibi , işin özeti fotoğrafın doğallığını bozmadan istediğim sonuçları alıyorum camera raw da malesef öyle olmuyor, sonrasında Mehmet hocanında dediği gibi gerekliyse jpg olarak ps te açık rütuş ve manipilasyon yapıyorum , özetle nikon raw'ı için capture nx sonrasındaki işlemler için ps derim ama çoğu zaman capture nx çıktısı işimi görüyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün Capture NX2' yi yükledim. 60 günlük deneme sürümü.

İlk izlenimlerim iyi. Tabii biraz komplike bir arayüzü/yada detaylı bir menüsü var gibi görünüyor diyelim... Ama biraz kurcaladıktan sonra renk geçişlerinin ve tonların değişimdindeki doğallık etkileyici görünüyor... Ve henüz tam olarak çözemediğim, ancak öyle sanıyorum ki öğrendiğim zaman çok işe yarayacağını umduğum bir sürü keşfedilecek güzel fonksiyonlar var gibi hissettirdi...

Ben önceden Camera Raw kullanıyordum, ama şu an camera raw daha alt sınıf/basit bir yazılım gibi geldi..

Ancak bir sorun var ki, programın (Capture NX) eğitimiyle ilgili bir kaynak bulmak zor olacağa benziyor. Bu durumda kurcalamaya devam, öyle görünüyor...

Bir acemi olarak izlenimlerim bunlar :)

Bunların dışında bir program sormak istiyorum arkadaşlar.

"PHOTOMATIX"

Bu program da capture NX ile aynı kulvarda bir ürün mü yoksa daha farklı amaca dönük bir program mı?

Bu "Photomatix" ile iso birleştirmesi, poz birleştirmesi gibi işlemler yapıldığını bir ingiliz fotoğrafçı, Michael Freeman' ın kitabından öğrendim. Bu adam bu Photomatix' i yere göğe sığdıramıyor. Ben de merak ettim doğrusu. Bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşmalarını rica ediyorum.

Saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.