muhammed ayter 74 Oluşturuldu: Şubat 15, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 15, 2014 Merhaba arkadaşlarBir fotoğraf makinesinde (video kayıt özelliği olan bir makinede) video kaydı yapmak, makinenin perde ömrüne olumsuz bir etkisi olur mu?örneğin, yaklaşık 100.000 shutter ömrü olan bir makinede bol bol video çekmek (20 şer dakikalık 10.000 video kaydı yapmak örneğin) makinenin perde ömrünü kısaltır mı?Teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Şubat 15, 2014 gönderildi Paylaş Şubat 15, 2014 gönderildi Her video çekimi öncesinde perde açılır ve video sırasında açık kalır. Dolayısıyla perde ömrü azalmaz, ama saatlerce video çekilmiş algılayıcının ömrü "belki" azalır. "Belki" diyorum, çünkü algılayıcı çok ısınmazsa bozulacağını sanmıyorum. Kompakt makineler ve video kameralar yıllarca kullanılıyor ve algılayıcıların öldüğünü hiç duymadım. DSLRların algılayıcısı büyük olduğu için daha fazla ısınırlar, bu yüzden çok uzun süre video çekilip alet soğutulmadıysa bozulma olasılığı var. Ama bunu bilmek imkansıza yakın. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Mecit Öztürk 221 Şubat 15, 2014 gönderildi Paylaş Şubat 15, 2014 gönderildi Kanımca bunları kafaya takmaya gerek yok siz gönül rahatlığıyla çekimlerinizi yapmaya bakın lakin illa bir zarar aranacaksa sensör daha çok zarar görecektir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Şubat 15, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 15, 2014 gönderildi Teşekkür ederim arkadaşlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın