İçeriğe git

fotoğraf makinesinde video kaydı ve perde ömrü ilişkisi


Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar

Bir fotoğraf makinesinde (video kayıt özelliği olan bir makinede) video kaydı yapmak, makinenin perde ömrüne olumsuz bir etkisi olur mu?

örneğin, yaklaşık 100.000 shutter ömrü olan bir makinede bol bol video çekmek (20 şer dakikalık 10.000 video kaydı yapmak örneğin) makinenin perde ömrünü kısaltır mı?

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her video çekimi öncesinde perde açılır ve video sırasında açık kalır. Dolayısıyla perde ömrü azalmaz, ama saatlerce video çekilmiş algılayıcının ömrü "belki" azalır. "Belki" diyorum, çünkü algılayıcı çok ısınmazsa bozulacağını sanmıyorum. Kompakt makineler ve video kameralar yıllarca kullanılıyor ve algılayıcıların öldüğünü hiç duymadım. DSLRların algılayıcısı büyük olduğu için daha fazla ısınırlar, bu yüzden çok uzun süre video çekilip alet soğutulmadıysa bozulma olasılığı var. Ama bunu bilmek imkansıza yakın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kanımca bunları kafaya takmaya gerek yok siz gönül rahatlığıyla çekimlerinizi yapmaya bakın lakin illa bir zarar aranacaksa sensör daha çok zarar görecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.