turkstockfotograf 83 Oluşturuldu: Şubat 18, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 18, 2014 Merhabalar,Nikon 105mm 2,8D micro lensi kullanan yada hakkında bilgisi olan var mı? İnternette araştırdım pek bir şey bulamadım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bülent Gündoğdu 2 Şubat 18, 2014 gönderildi Paylaş Şubat 18, 2014 gönderildi D200 ile kullanmıştımKendinden motorlu değil ve VR modeline göre fokus daha sesli ve hızlı değil. Ama neticeleri portre ve makroda beni çok tatmin etmişti ,çok keskin bir objektif. 700-800 ₺ civarı fiyatları yanılmıyorsam. Tavsiye ederim. Selamlarımla 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Şubat 18, 2014 gönderildi Paylaş Şubat 18, 2014 gönderildi Bu lens ile ilgili yabancı sitelere bakmanızı tavsiye ederim. Konusunda en iyi lenslerden biridir, temizini bulabilirseniz tabii.Son versiyondan eksikleri VR, AF-S ve Nano kaplamadır. Bunun haricinde her platformdaki testlerde aynı performansı alabileceğiniz bir lenstir. VR, AF-S ve Nano gibi konforlar sizin için önemli değilse gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Hem AF hem de AF-D versiyonunu uzun süre kullandım, FF ve DX üzerinde portrelerimi bununla çekiyordum. Bir ay önce elimdeki AF-D olanını 400 euroya (NL içi) satıp Sigma 180 mm makroya geçiş yaptım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Mecit Öztürk 221 Şubat 20, 2014 gönderildi Paylaş Şubat 20, 2014 gönderildi 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
veysel tanrıver 3 Şubat 20, 2014 gönderildi Paylaş Şubat 20, 2014 gönderildi bende bu lensin kendinden motorlusu var portre fotograflarında oldukça keskin ve kaliteli yurt dışı fiyatı ortalama 600-700 euro Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
turkstockfotograf 83 Şubat 20, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 20, 2014 gönderildi Fatih Bey,Videonuzda çektiğiniz fotoğraflarda Nikon 105mm'nin, sigma 105mm'den bariz bir şekilde keskin olduğu gÖrülüyor. Fotoğrafların orjinallerini siz gÖrdünüz yanılıyor muyum? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Mecit Öztürk 221 Şubat 20, 2014 gönderildi Paylaş Şubat 20, 2014 gönderildi Belki videonun etkisidir ama ben aralarında uçurum denilecek fark görmedim ikisi ilede iyi işler cıkar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
turkstockfotograf 83 Şubat 23, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 23, 2014 gönderildi Üstatların tavsiyelerini dinleyerek Nikon 105mm'yi aldım. Biraz ağır ve yavaş olmasının dışında(Sanırım yavaşlığı macro lens olmasından kaynaklanıyor.) gerçekten keskin bir lens. Ayrıca alan derinliği konusunda da çok başarılı harika bokehler çıkartıyor. Cevap veren herkese teşekkÜr ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın