İçeriğe git

Kurallar ve genel gidişat konusunda değerlendirme ve hırsızlık kavramı


Recommended Posts

bu siteye kaydolalı 20 ayı geçmiş. Normal şartlar altında bu tip uzun soluklu site takibinde bulunmam. Ama burada insanlar genel olarak birbirine saygılı, dediğini söylediğini bilen insanlar. Sorulan sorulara verilen cevaplar gerçekten tatmin edici ve açıklayıcıydı. İnsanlar birbirine saygı çerçevesinde yaklaştıkları sürece bir kural koymaya gerek yoktu. En azından ben öyle anlamıştım. Kurallara bakmaya ihtiyaç duyduğumda böyle bir kualların olmadığını fark ettim, ya da ben bulamamıştım. Fotoğraflarımı paylaşıyordum, sorular soruyor, aklım ve bilgim yettiğince insanlara yardım etmeye çalışıyordum.

Yaşadığım bölgenin avantajı ile sabahları bütün kullanıcılar uykudayken, site tamamen bana iat gezerken bir kullanıcı bir fotoğraf paylaştığını fark ettim, tanıdığım bir fotoğraftı. internette kısa bir araştırma ile görselin pek popüler ve başkasına ait olduğunu gördüm. Fotoğrafa yorum olarak ilgili görselin adresini yazdım. Ekleyen arkadaş hemen fotoğrafı siteden kaldırdı.

Daha sonra Forum sayfalarında bir kullanıcı fotoğraflarına yorum yapılmasını istedi. Fotoğraflar gene tanıdıktı. Bir iki tane fotoğrafını internette gene buldum. kendisine yorum olarak bu linkleri sordum. Kendisi saçma sapan argümanlarla hakaret etmeye başladı. konuyu olabildiğince belirli seviyeyi koruyarak cevap vermeye çalıştım. Daha sonra söz konusu kullanıcının ard arda fotoğraflarına ilişkin başkasına ait olduğuna ilişkin linkler gelmeye başladı. Bu arada kullanıcıyı ben yönetime şikayet edip, iddia ettiği gibi kendine ait fotoğrafların orjinallerini içeren linkler yönderdim. Ben bekliyordum ki konu kilitlenecek, belki kullanıcı hesabı silinecek... 24 saat sonunda kullanıcı aynen bıraktığı yerden aynı umarsızlıkta açtığı konuyu devam ettiriyor. Bırakın kullanıcının engellenmesini konu bile kilitlenmemişti.

Ben de o ana kadar yaptığım bütün paylaşımları silip hadi ben gidiyorum dedim. Ama gerek yönetimdeki arkadaşların iyi niyetli olmasından dolayı bir süre sonra gene yazmaya başladım foruma. Bu kısa hikayeyi geçersek Sitenin genel olarak kurallar ve yönetim konusunda zaafları olduğu ortadadır. Daha önceki tecrübelerimden dolayı yönetime şikette bulunmanının bir anlamı olmayacağını düşünüyorum.

öncelikle konu hakkında genel fikrimi söyliyeyim; kendine ait olmayan bir çalışmayı benim diye ortaya çıkmak diğer insanları dangalak yerine koymaktır. Buradaki hiç bir arkadaşımın Dangalak yerine konmasını kabul edemem. Genel fikrim hırsızlar için fikrim budur.

Şikayete gelirsek;

1 -

wONmrQ.jpgxBNYvQ.jpg

Bu fotoğrafın en kurtarır yanı, ama ben bu fotoğrafı manipüle etmiştim olabilir.

2 -

K4Q4oL.jpg

Benim en sevdiklerimden biri de bu. Kopyanın kopyaları o kadar çok ki...

KlplVr.jpgeapWO2.jpg

3 -

wONgWz.jpgxVNq2R.jpgx854gV.jpg

4- BENİM TEK GEçTİĞİM FOTOĞRAF BUDUR.

Knp8L0.jpg

Olay şudur SONY'nin dünya çapında yaptığı ve Dünyanın en prestijli yarışmasından aşırılma bu resim.

Kgp3q5.jpgKZpbOV.jpge7d0DL.jpg

5 -

epkZ2J.jpgey1717.jpg

Şimdi yönetimdeki arkadaşların kullanıcıların portfolyo oluşturması husunda belirli kurallar koymalıdır gibi geliyor. Sonuç olarak burası bir Photoshop sitesi veya manipulasyon sitesi değil. Burada insanlar kendi emeklerini ortaya koyup bir şeyler üretmeye çalışıyorlar. üretilenin değeri değil de verilen bu kadar emeğe karşı bu arkadaşın yaptığı alenen HIRSIZLIKTIR.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kısa ve net olarak cevap vericem ilk önce dediklerinize katılıyorum emin olabilrsiniz sizin önceki bahsettiğiniz konu hakkında gereken yapıldı ve neden uzaması hakkında yine sizinle konustuk bunu biliyorsunuz..

Şimdi yayınladıgınız fotoğraflar hakkında bende gercekten şaşırdım ! Hızlı bir inceleme yaparak kişi Uyarmasız siteden uzaklaştırılacaktır.

Şunuda bilmek gerekir böyle tür olayları saygısızlıkları sistem degil sitemize gönül vermiş sizler veya yönetim elinden geldigi kadar dikkat edecektir. Sitede hiç bir zaman haklıya haksız denmedi haksız'da burda KALAMAZ..

Saygılarımı sunarım..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şunuda bilmek gerekir bÖyle tür olayları saygısızlıkları sistem degil sitemize gÖnül vermiş sizler veya yÖnetim elinden geldigi kadar dikkat edecektir.

sitemle alakası yok durumun, o şekilde yorumlamayın. amaç kullanıcıyı da şikayet etmek değil aslında. Asıl amacım; burada bir avuç insanız ve diğer forumlara gÖre içerik olarak çok daha fazla bilgi içeriyoruz, doğru bildiğimizi sÖylüyoruz. Yani kimse 14mm portre lesidir demiyor veya 14mm yeni portre lensi aldım şahane dediğinde kimse alkış tutmuyor. Şimdi durum bÖyleyken sitenin bir şekilde toparlanması lazım, bir şekilde kendini revize etmesi lazım diye düşünüyorum. YÖnetim gÖrevi alan kişilerin birbirleri ile en azından iletişim içinde olması lazım diye düşünüyorum. Budur asıl konu, asıl konuşulması gereken budur gibi geliyor bana. yoksa birileri başka isimler ile başka başka kullanıcı adları ile gelecek gene buraya, gene bazı insanlar sağdan soldan topladıkları materyalleri burada "benim" diye sergileyecek, konu bu değil...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Haklısınız ama nasıl bir kural sistemi ile engellenir eğer gerçekten bir hırsızlık varsa ortada.

aslında kontrol o kadar basit ki. Eğer fazlaca fotoğraf bakmışsa insan hemen fark ediyor durumu. Ben çok fotoğraf baktım çok biliyorum demiyorum. Ama hepimizin çekmekten hoşlandığı bir tarz var. Mesela biri bana gelip de benim portremi çek dediğinde ben anlamam diyorum insan fotoğrafından. Yani benim çektiğim yüzler bir anlam ifade etmiyor, bir şey anlatmıyor sadece fotoğraf oluyor. Bir kullanıcının her alanda çekmiş olduğu mükemmel fotoğraflar varsa bu fotoğrafı internette aratmak o kadar kolay ki.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Söylediklerinde problem yok aynen dedigin gibi herşey ancak bunlar dedıgın gibi araştırarak ve görerek anlıyor insan. Diğer dedigin konu hakkında olan ufak problemler var evet iletişim açısından ancak onunla ilgili gerekli görüşmeler yaptık. Bilgisini verecegim size.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hiç bir yerde hırsızlara taviz verilmemeli , tesbit edildiği anda üyeliğinin iptal edilmesi gerekir. Duyarlı arkadaşları kutluyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet arkadaşlar, yoğun bir hafta sonu ve ardından yine yoğun 2 gün. Evet, sitedeki yoğunluktan bahsediyorum.

Bundan sonra daha sıkı bir denetim ve hiç müsamahasız üyelik iptali uygulamaya konmuştur, bilginiz olsun.

Sözkonusu sıkıntılarla ilgili olduğu saptanan üyelerin üyelikleri iptal edilmiştir. Bundan sonraki bu tür teşebbüsler asla affedilmeyecektir.

Adı soyadı belli olmayan, sadece bir nick ile üye olan, hayalet kullanıcı hissi uyandıran üyelerimize naçizane bir tavsiyem var: çekinmeden doğru bilgilerinizi yazın, eğer kimliğinizi gizlemek zorundaysanız buna da saygımız var, özel yaşamla ilgili bir konu olabilir, normaldir, ama bunu lütfen yönetime bildirin. Takma ad ile yapacağınız kötü bir yorumdan dolayı üyeliğiniz iptal edilirse şaşırmayın.

Kusura bakmayın, bunu yapmak zorundayız, çünkü bu tür kullanıcıların sabotaj girişimlerine maruz kaldık.

Sağlıcakla kalın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.