İçeriğe git

YN 560 EX ve RF 603 Triger


Recommended Posts

Arkadashlar benim flashim YN 560 EX bu flashta kabul edici vardir ben ise bir tane oturucu RF 603 Triger aldim ama ki triger flashi tetiklemiyor yardim edin Tetikleyicim 1 tane aldim makineye takdim cunki dedilerki flashda kabul edici vardir yardiminizi bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba

Tetıkleyıcı ıle flashın ( yada başka bir tetikleyicinin) aynı frekans da olması için her ikisinde de 4 tane tırnak aynı pozisyonda olmalıdır. Buna bir bakıp tekrar denermisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,

Dostum ben YN-560ex kullanmadım ama YN-560ex TTL bir flaş olarak geçiyor. Yani bu durumda flaşı RF-603 gibi manuel bir tetikleyici ile TTL(otamatik mod) olarak tetikleyemezsin. TTL tetiklemek için yn-622n gibi bir TTL tetikleyiciye ihtiyacın var. TTL olarak tetiklemek için bir diğer yol da. Makinenin tepe flaşını aç. Makinenin içindeki ayarlardan Makine flaşını etkisiz bir güce getir. Sonra flaşın arkasındaki zoom tuşuna bir kaç saniye basılı tut. Makine slave yani köle moduna geçecektir. Makinenin kölesi gibi çalışacaktır :) Makine ile flaşın aynı kanalda olduğundan emin ol. Makineden "özel ayarlar" menüsüne girip "basamakla/flaş" kısmına geç. Buradan dediklerimi yapabilirsin.

RF-603 ile manuel olarak tetiklenip tetiklenmediğini bilmiyorum ama şöyle yapıp bir dene. Flaşı manuel moda al. Arka taraftaki zoom tuşuna basılı tut yine. Rf-603 ile iletişime geçirmeye çalış.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arasdirdim bakdim benim flashda TTL var amaki alici yokmush benim verici RF 603 um var ama ki alicim yok bende makine Nikon kendi tepe flashini nasil etkisiz hale getire bilirimki YN flashi tetikledikde makinen flashi isik vurmasin,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben D7000 kullanıyorum Özel ayarlarlar menüsünden "Basamakla/flash" menüsüne girip "Dahili flaş için flaş kontrol" a geçip "Ayar düğmesi modu"na giriyorum. Dahili flaş kısmını "--" çizgi haline getiriyorum Grup A ve B yi TTL olarak seçiyorum.

D3100 kullanıyorsun sanırım. D3100'ün menüsünü bilmiyorum ama benzerdir muhtemelen. D3100 kullanan bir arkadaş yardımcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.