İçeriğe git

sigma 24-70 f2.8 if ex dg hsm bu lens hakkında bilgisi olan arkadaşlar?

Recommended Posts

Sigma'nın bu lensinin baya bir çeşidi var.

Mesala ben 24-70 aspherical diye bir versiyonunu kullanıyorum.

Sanırım pek bilinen ve piyasada olan bir model değil. 82mm filtre çapı var :)

Ben Tokina alma hayali ile Hayyama girdim, yaptıkları alavare dalavere sonucu istemeyerek de olsa bu lensi alıp çıktım.

Nitekim lens beklediğimden iyi çıktı.

24-70 almadan önce araştırdım, ucuz diye Sigma'ya yöneldim alınırmı vs diye soruşturdum ama 3 kişi iyi dediyse 3 kişi kötü dedi.

Ben benim lensi 2.el 750TL ye mi ne aldım. Parasoleyi olmaması dışında kusursuz temizlikte.

Performans olarakda bence 750TL lik bir lens performansı veriyor.

Şahsen kullanıyorum ve memnum ama dediğim gibi çok serisi var.

500-600TL civarına satılan piyasada en çok bulunan 24-70 leri var sanırım 72mm filtre çapı olanlar, yine EX serisi. Onlar ne derece iyi açıkcası bilmiyorum.

Ancak bildiğim birşey varki DX format bir makinede 24mm dar kalır.

16-85 daha avantajlı bir lensdir.

Ayrıca ben D7000 kullanırken Tamron 17-50 kullanıyordum ve son derece memnundum.

Sanırım halen 2.eli 550-600TL ediyor ve son kuruşuna kadar bu parayı hak ediyor o lens.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Valla karışık bir seri, eskisi yenisi çok türü var. Olmasından ziyade haklarında çok bilgide yok, ayırt etmek için çok spesifik şeylerde yok.

Mesela ben benim Sigma yı alınca da araştırdım ben ne aldım diye.

82mm filtre çaplı 2 modeli vardı, birisi bendeki aspherical olan, diğerinde aspherical yazmıyor.

Yani çok kafa karıştırıcı bir seri.

Ama dediğim gibi genel manada kullanıcısını pekde üzmüyor.

Bence fiyat / performans çizgisini taşıyan bir lens.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 4 hafta sonra...

Makineniz için Sigma 17-50 2.8 Hsm OS tavsiye ederim.

fiyat/performans oranı iyi bir lens. ikinci elini 500 civarında bulabilirsiniz.

d3100 ve d7100 ile kullandım. keskinliği gayet güzel, üstelik titreşim engelliyicisi sayesinde bi çok gece beni kurtardı diyebilirim...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 hafta sonra...

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.