İçeriğe git

Recommended Posts

Oluşturuldu:

Arkadaşlar merhaba,

Bugün Zeiss marka 35mm f2 lens aldım fakat makinamda diyafram ayarı yapamıyorum, lens üzerinden diyafram bileziğini çevirdikçe en fazla f7 çıkıyor makinede, bir sorun mu var acaba, ilk defa manuel lens kullanıyorum, bu arada makinem d7000, yardımcı olursanız sevinirim,

Teşekkürler.

gönderildi

Sorunuza cevap verebilmek için bi bilgiye ihtiyacım var:

Elinizde diyafram bileziğine sahip başka lens var mı? Mesela 50 mm F1.8 gibi, mesela 28 mm F2.8 gibi, ya da tamamen başka bir aralık ama diyafram bileziği olan?

Bu lenslerle çalıştığınızda diyafram bilgisini makina doğru olarak algılıyor mu?

gönderildi

Sorunuza cevap verebilmek için bi bilgiye ihtiyacım var:

Elinizde diyafram bileziğine sahip başka lens var mı? Mesela 50 mm F1.8 gibi, mesela 28 mm F2.8 gibi, ya da tamamen başka bir aralık ama diyafram bileziği olan?

Bu lenslerle çalıştığınızda diyafram bilgisini makina doğru olarak algılıyor mu?

Hayır maalesef, ama daha önce 50mm 1.8 g lens kullandım, onda sorunsuz bir şeklinde f22 yi görüyordum, ve bunu makineden ayarlıyordum, bu lenste ise sadece m modunda çekim yapabiliyorum ve lens üzerindeki diyafram bileziğinden ayar yapabiliyorum

gönderildi

O halde bi sorun yok gibime geliyor. Çünkü o lenste diyafram bilgisini makinaya verecek bir chip bulunmuyor olabilir mi?

Daha önce yine G serisi yani diyafram bileziği olmayan bir model kullanmışsınız. Benim daha önceki sorum konunun makinayla bi ilgisi olup olmadığını anlayabilmek iÇindi. Bunu test etmenin yolu AF ya da AF-D serisinden diyafram bilezikli bir lens ile makinayı test etmektir. Başka yolu yok.

gönderildi

O halde bi sorun yok gibime geliyor. Çünkü o lenste diyafram bilgisini makinaya verecek bir chip bulunmuyor olabilir mi?

Daha önce yine G serisi yani diyafram bileziği olmayan bir model kullanmışsınız. Benim daha önceki sorum konunun makinayla bi ilgisi olup olmadığını anlayabilmek iÇindi. Bunu test etmenin yolu AF ya da AF-D serisinden diyafram bilezikli bir lens ile makinayı test etmektir. Başka yolu yok.

Evet şuan tek yol dediğiniz gibi görünüyor. Ilginiz için çok teşekkür ederim,

Iyi akşamlar

gönderildi

Bir Af veya Af-D lenste de aynı sorun devam ederse sebebini biliyorum. Bilginiz olsun.

AF-D bir lens manuel diyafram ayarlanırken F7 nin üstüne niye çıkmaz ben merak ettim?

Hatta full manuel bir lens F7 nin üstüne niye çıkmaz?

Bana tek mantıklı gelen farklı bir bayonet+adaptör kombinasyonu ile kullanılır ve bir şekilde bişeyler bir yere çarptığından F7 nin üstüne çıkılamıyabilir??

gönderildi

AF-D bir lens manuel diyafram ayarlanırken F7 nin üstüne niye çıkmaz ben merak ettim?

Hatta full manuel bir lens F7 nin üstüne niye çıkmaz?

Bana tek mantıklı gelen farklı bir bayonet+adaptör kombinasyonu ile kullanılır ve bir şekilde bişeyler bir yere çarptığından F7 nin üstüne çıkılamıyabilir??

D7000 modelinde (belki diğer modellerde de durum öyledir) diyafram çubuğunun gövde içerisinde bağlı olduğu bir tür potansiyometre var. Mekanik aksamın pozisyonuna göre sözkonusu elektronik parça sistem kontrol ünitesine o andaki pozisyonun değerini gönderiyor. Bu parçanın arızalandığı gövdeler gördüm. Bunun arızasında ne elektronik ne de manuel olarak diyafram değeri doğru gösterilemiyor, sisteme doğru değer ulaştırılamıyor.

gönderildi

Ama şöyle de bir durum söz konusu, makine f0 dan değer arttırmaya başlıyor,

Bu arada zeiss marka lenslerin zf serilerinde bu özellik olmadığını öğrendim, yani tamamen herşeyi manuel ayarlamak zorundayım ve sadece m modunda çalışıyor lens, yeni çıkan zf.2 serisinde bu özelliği eklemişler, diyafram öncelikli çekim yapma özelliği falan eklenmiş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.