Sarp 0 Oluşturuldu: Mart 12, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Mart 12, 2014 Herkese merhabalar,Şu anda kullanmakta olduğum ekipmanlar artık yeterli gelmediği için DSLR sınıfı makinelere geçiş yapmaya karar verdim. Öncelikle ne işler üzerinde uğraştığımı ve mevcut ekipmanlarımdan bahsedeyim. Genellikle firmalardan gÖnderilen tablet, cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi ürünlerin incelemelerini ve bunların detaylı fotoğraf çekimlerini yaparım. Bunun haricinde kendi zevkim için otomobil bayilerine gider yeni çıkan modellerin detaylı fotoğraflarını çekip forum sitelerinde paylaşırım. Yaptığım ürün incelemelerinde atıyorum bir cep telefonunun ses açma/kapama düğmesinin fotoğrafını çekerken bu detayın belirgin bir şekilde gÖzükmesi benim için Önemlidir. Sahip olduğum ekipmanlara gelecek olursak elimde bir adet Nikon Coolpix 8800 ve Canon IXUS 1000 HS bulunmakta. Fotoğraf çekimleri için Coolpix 8800'ü kullanırken video incelemeler için mecburen IXUS 1000 HS'yi kullanıyorum çünkü Coolpix 8800 HD video kayıt yapamıyor. Gerçi IXUS 1000 HS'nin yaptığı video kaydın basit bir cep telefonu ile çekilen videodan farkı yok, videoyu internete koyarken video çekim kalitesinden dolayı utanıyorum diyebilirim. Manuel odaklamaya dahi izin vermemekte...Tüm bunlardan sonra oturdum düşündüm ve hem adam gibi fotoğraf çekimi yapabilen hem de işimi gÖrecek şekilde orta halli video çekim yapabilecek ama IXUS 1000 HS kadar kÖtü çekmeyecek bir DSLR makine almaya karar verdim. Bu iş için 2000TL civarı bir bütçe ayırdım ve Canon 650D-700D, Nikon D5200-D5300 araştırmalarına başladım. Sonuç olarak şu anda Nikon D5300'e karar kılmış durumdayım ancak ürün yeni bir model olduğu için piyasada spot olarak bulabilmek neredeyse mümkün değil gibi bir şey. Karfo Karacasulu garantili olarak da 18-55 VR lens ile birlikte en uygun 2379 liraya bulabildim. Neden D5300 derseniz Önceki D5200 modeli ile karşılaştırıldığında anti-aliasing filtresi kaldırılmış ve 1920x1080 60p video kaydı yapabilmekte. çok Önemli olmasa da dahili Wi-Fi ve GPS bulunmakta.Tabii bu işin bir de lens kısmı var, oraya gelecek olursak yukarıda yazmış olduğum işler için 18-55 VR lens bana yeterli olacak mıdır?Son olarak da bu cihaz video kaydını hangi dosya formatında yapar ve 20 dakikalık bir video yaklaşık kaç GB'lık yer tutar? Moviemaker kullanarak basitçe düzenleme yapıp YouTube'ta yayınlayabilir miyim yoksa daha farklı programlar mı kullanmam gerekecek? 45MB/sn hıza sahip 16GB'lık SanDisk Extreme SDHC işimi gÖrecekse makine ile beraberinde bir tane de bundan almayı düşünüyorum.Sonuç olarak 2000TL bütçe ve yaptığım iş gÖz Önünde bulundurulursa Nikon D5300 + 18-55 VR lens + 16GB SanDisk Extreme SDHC benim için uygun mudur?İyi forumlar dilerim.Sarp Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mart 12, 2014 gönderildi Paylaş Mart 12, 2014 gönderildi Sorularınız oldukça zor benim için. Satır aralarında bildiklerimi yazmaya çalıştım büyük harflerle, umarım faydası olur size.Herkese merhabalar,Şu anda kullanmakta olduğum ekipmanlar artık yeterli gelmediği için DSLR sınıfı makinelere geçiş yapmaya karar verdim. Öncelikle ne işler üzerinde uğraştığımı ve mevcut ekipmanlarımdan bahsedeyim. Genellikle firmalardan gÖnderilen tablet, cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi ürünlerin incelemelerini ve bunların detaylı fotoğraf çekimlerini yaparım. Bunun haricinde kendi zevkim için otomobil bayilerine gider yeni çıkan modellerin detaylı fotoğraflarını çekip forum sitelerinde paylaşırım. Yaptığım ürün incelemelerinde atıyorum bir cep telefonunun ses açma/kapama düğmesinin fotoğrafını çekerken bu detayın belirgin bir şekilde gÖzükmesi benim için Önemlidir. Sahip olduğum ekipmanlara gelecek olursak elimde bir adet Nikon Coolpix 8800 ve Canon IXUS 1000 HS bulunmakta. Fotoğraf çekimleri için Coolpix 8800'ü kullanırken video incelemeler için mecburen IXUS 1000 HS'yi kullanıyorum çünkü Coolpix 8800 HD video kayıt yapamıyor. Gerçi IXUS 1000 HS'nin yaptığı video kaydın basit bir cep telefonu ile çekilen videodan farkı yok, videoyu internete koyarken video çekim kalitesinden dolayı utanıyorum diyebilirim. Manuel odaklamaya dahi izin vermemekte...Tüm bunlardan sonra oturdum düşündüm ve hem adam gibi fotoğraf çekimi yapabilen hem de işimi gÖrecek şekilde orta halli video çekim yapabilecek ama IXUS 1000 HS kadar kÖtü çekmeyecek bir DSLR makine almaya karar verdim. Bu iş için 2000TL civarı bir bütçe ayırdım ve Canon 650D-700D, Nikon D5200-D5300 araştırmalarına başladım. Sonuç olarak şu anda Nikon D5300'e karar kılmış durumdayım ancak ürün yeni bir model olduğu için piyasada spot olarak bulabilmek neredeyse mümkün değil gibi bir şey. Karfo Karacasulu garantili olarak da 18-55 VR lens ile birlikte en uygun 2379 liraya bulabildim. Neden D5300 derseniz Önceki D5200 modeli ile karşılaştırıldığında anti-aliasing filtresi kaldırılmış ve 1920x1080 60p video kaydı yapabilmekte. çok Önemli olmasa da dahili Wi-Fi ve GPS bulunmakta.Tabii bu işin bir de lens kısmı var, oraya gelecek olursak yukarıda yazmış olduğum işler için 18-55 VR lens bana yeterli olacak mıdır?HEMEN HER İŞİ YAPABİLECEĞİNİZ BİR LENSTİR. ANCAK BİR CEP TELEFONUNUN KüçüCüK DETAYLARI İçİN MAKRO LENSLER DAHA UYGUNDUR. ANCAK BüTçENİZ BUNA ELVERMİYOR SANIRIM. BU DURUMDA YİNE DE KİTLENS İLE YOLA DEVAM EDİP ZATEN YETERİNCE MP'YE SAHİP SENSÖR AVANTAJIYLA CROP YAPABİLİRSİNİZ.Son olarak da bu cihaz video kaydını hangi dosya formatında yapar ve 20 dakikalık bir video yaklaşık kaç GB'lık yer tutar? Moviemaker kullanarak basitçe düzenleme yapıp YouTube'ta yayınlayabilir miyim yoksa daha farklı programlar mı kullanmam gerekecek? 45MB/sn hıza sahip 16GB'lık SanDisk Extreme SDHC işimi gÖrecekse makine ile beraberinde bir tane de bundan almayı düşünüyorum.TIPKI D5100 MODELİNDE OLDUĞU FİLM DOSYASININ UZANTISI MOV. H.264/MPEG-4 VİDEOCODEC KULLANIYOR. BU DOSYALAR YAKLAŞIK 20 MBPS DATA RATE YE SAHİP OLDUKLARI İçİN KAPLADIKLARI ALAN BüYüK OLUR; ANCAK SİZİN MOVİEMAKER İLE ALIŞTIĞINIZ DOSYALAR KADAR BüYüK DEĞİLDİR. MOVİEMAKERDAN ALACAĞINIZ çIKTI AŞIRI BüYüK OLACAKTIR, BUNLARI UYGUN YAZILIMLA MP4 YA DA FLV DOSYASI OLARAK çIKTI ALMAK WEBE YüKLERKEN KOLAYLIK SAĞLAR. İMKAN VARSA ADOBE PREMIERE PRO VE ADOBE MEDIA ENCODER EDİNİN VE KULLANIMINI ÖĞRENİN. BUNLAR EN UçTAKİ YAZILIMLAR, BUNLARIN DAHA BASİT KULLANIMLI MUADİLLERİ DE VARDIR, ARAŞTIRMAK LAZIM.Sonuç olarak 2000TL bütçe ve yaptığım iş gÖz Önünde bulundurulursa Nikon D5300 + 18-55 VR lens + 16GB SanDisk Extreme SDHC benim için uygun mudur?BURASI TARTIŞILIR. ÖRNEĞİN BEN NİKON V1'İN VİDEOSUNDAN çOK AMA çOK MEMNUNUM MESELA? AMA BİR DSLR GİBİ FOTOĞRAF KALİTESİ YOK BUNA KARŞILIK. DOLAYISIYLA SİZ GÖVDEYE ZATEN KARAR VERMİŞSİNİZ, UYGUNLUĞU SİZİN BU MAKİNAYI KULLANABİLMENİZLE DE İLGİLİ BİRAZ. BUNLARLA VİDEO çEKİMİ YAPMAK COMPACT MAKİNALARLA VİDEO çEKİMİ YAPMAYA BENZEMEZ; TİTREŞİM, ZOOM, FOCUS GİBİ KONULARDA BİRAZ ALIŞKANLIK KAZANMANIZ GEREKİR, BUNUN İçİN ZAMANA İHTİYACINIZ VAR. FOTOĞRAF çEKİMİ İSE AYRI BİR BAŞLIK ALTINDA YİNE SİZİN SEVİYENİZLE İLGİLİ BİR DURUM. DOLAYISIYLA İŞİ BİLENE BU EKİPMAN FAZLA GELİRKEN BAŞLANGIç SEVİYESİNDEKİNE YETMEYEBİLİR.BUNDAN DOLAYI HOŞUNUZA GİDEN, ELİNİZE ALDIĞINIZDA İŞTE BU MAKİNA DİYEBİLECEĞİNİZ MODELİ ALIN. MARKA VE MODEL KONUSUNDA ETKİLEMEK İSTEMEM; BURADA ÖNEMLİ OLAN SÖZKONUSU MAKİNAYA HAKİMİYETİNİZDİR.İyi forumlar dilerim.Sarp Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Mart 12, 2014 gönderildi Paylaş Mart 12, 2014 gönderildi D5200'ün fiyatı ne? Sırf AA filtresi yok diye D5300 alma bence. O filtrenin olmamasının etkisini 18-55mm ile göremezsin zaten. D5200 de çok iyidir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
De yedibin 21 Mart 12, 2014 gönderildi Paylaş Mart 12, 2014 gönderildi d5300 d5100 e göre çok büyük fark vermeyecek. bence değmez. ilk çıkanı en pahallı haliyle asla almayın.örnek:arkadaşım yeni çıktığında 2400 tl verip 5100 aldı, şimdi 1000 tl ye zor satar.. siz bu gün 1000 tl ye 2. el bir 5100 alsanızsıkılıp üst gövde almak isterseniz 2 sene sonra en kötü 900 tl ye satar 100 tl zarar edersiniz. bu gün 5300 alsanız 2 sene sonra sıkılsanız üst gövdeye geçmek isteseniz en fazla 1400 tl ye satarsınız. 1000 tl zararınız olur. arada lens parası kadar fark var..kendimden örnek vereyim1300 tl ye makine aldım bir sene sonra 1200 tl ye sattım. üstüne 700 tl ekleyip üst makine aldım 1900 tl ye seneye bunu da 1700-1800 lere satıp üzerine koyup ff makine alacağım. bu süreçte nerede ise hiç zarar etmeden ufak eklemelerle üst makinelere geçebildim.. her satıştan 1000 tl zarar etseydim evin yolunu bulamazdım ama. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sarp 0 Mart 12, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mart 12, 2014 gönderildi Sorularınız oldukça zor benim için. Satır aralarında bildiklerimi yazmaya çalıştım büyük harflerle, umarım faydası olur size.Tabii bu işin bir de lens kısmı var, oraya gelecek olursak yukarıda yazmış olduğum işler için 18-55 VR lens bana yeterli olacak mıdır?HEMEN HER İŞİ YAPABİLECEĞİNİZ BİR LENSTİR. ANCAK BİR CEP TELEFONUNUN KüçüCüK DETAYLARI İçİN MAKRO LENSLER DAHA UYGUNDUR. ANCAK BüTçENİZ BUNA ELVERMİYOR SANIRIM. BU DURUMDA YİNE DE KİTLENS İLE YOLA DEVAM EDİP ZATEN YETERİNCE MP'YE SAHİP SENSöR AVANTAJIYLA CROP YAPABİLİRSİNİZ.TIPKI D5100 MODELİNDE OLDUĞU FİLM DOSYASININ UZANTISI MOV. H.264/MPEG-4 VİDEOCODEC KULLANIYOR. BU DOSYALAR YAKLAŞIK 20 MBPS DATA RATE YE SAHİP OLDUKLARI İçİN KAPLADIKLARI ALAN BüYüK OLUR; ANCAK SİZİN MOVİEMAKER İLE ALIŞTIĞINIZ DOSYALAR KADAR BüYüK DEĞİLDİR. MOVİEMAKERDAN ALACAĞINIZ çIKTI AŞIRI BüYüK OLACAKTIR, BUNLARI UYGUN YAZILIMLA MP4 YA DA FLV DOSYASI OLARAK çIKTI ALMAK WEBE YüKLERKEN KOLAYLIK SAĞLAR. İMKAN VARSA ADOBE PREMIERE PRO VE ADOBE MEDIA ENCODER EDİNİN VE KULLANIMINI öĞRENİN. BUNLAR EN UçTAKİ YAZILIMLAR, BUNLARIN DAHA BASİT KULLANIMLI MUADİLLERİ DE VARDIR, ARAŞTIRMAK LAZIM.Sonuç olarak 2000TL bütçe ve yaptığım iş göz önünde bulundurulursa Nikon D5300 + 18-55 VR lens + 16GB SanDisk Extreme SDHC benim için uygun mudur?BURASI TARTIŞILIR. öRNEĞİN BEN NİKON V1'İN VİDEOSUNDAN çOK AMA çOK MEMNUNUM MESELA? AMA BİR DSLR GİBİ FOTOĞRAF KALİTESİ YOK BUNA KARŞILIK. DOLAYISIYLA SİZ GöVDEYE ZATEN KARAR VERMİŞSİNİZ, UYGUNLUĞU SİZİN BU MAKİNAYI KULLANABİLMENİZLE DE İLGİLİ BİRAZ. BUNLARLA VİDEO çEKİMİ YAPMAK COMPACT MAKİNALARLA VİDEO çEKİMİ YAPMAYA BENZEMEZ; TİTREŞİM, ZOOM, FOCUS GİBİ KONULARDA BİRAZ ALIŞKANLIK KAZANMANIZ GEREKİR, BUNUN İçİN ZAMANA İHTİYACINIZ VAR. FOTOĞRAF çEKİMİ İSE AYRI BİR BAŞLIK ALTINDA YİNE SİZİN SEVİYENİZLE İLGİLİ BİR DURUM. DOLAYISIYLA İŞİ BİLENE BU EKİPMAN FAZLA GELİRKEN BAŞLANGIç SEVİYESİNDEKİNE YETMEYEBİLİR.BUNDAN DOLAYI HOŞUNUZA GİDEN, ELİNİZE ALDIĞINIZDA İŞTE BU MAKİNA DİYEBİLECEĞİNİZ MODELİ ALIN. MARKA VE MODEL KONUSUNDA ETKİLEMEK İSTEMEM; BURADA öNEMLİ OLAN SöZKONUSU MAKİNAYA HAKİMİYETİNİZDİR.Mehmet Bey, öncelikle ayrıntılı cevaplarınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla 18-55mm VR lens makro çekimler için çok uygun değil ancak kötü sonuçlar da vermiyor. Nikon Coolpix 8800'den geçeceğimi düşünürsek, D5200 ya da D5300 ve 18-55mm VR lens ikilisi fotoğraf çekimi konusunda Coolpix 8800'den daha iyi sonuçlar verecektir diyebilir miyiz?Video dosyalarının dediğiniz gibi yaklaşık 20mbps ile kaydedildiğini düşünürsek 20 dakikalık bir video ortalama 23-24GB alan kaplar ve bu da ciddi bir boyut demek oluyor. çekim kalitesinden çok fazla ödün vermeden bu boyutu makine üzerindeki ayarlardan kısmak mümkün müdür yoksa boyut küçültme işlemini bahsetmiş olduğunuz programlar üzerinde mi yapmamı önerirsiniz? Tabii bu durumda 16GB'lık hafıza kartı yerine 32GB'lık almam gerekecek gibi gözüküyor...Video çekimlerini aydınlık ortamda ürün tanıtımı şeklinde yaparken aynı zamanda aşağıdaki linkteki örnek gibi karanlık ortamda cihazların oyun, film oynatma performanslarını da göstermem gerekecek, eğer D5200/D5300 ve 18-55mm VR lens ikilisi bu işin altından kalkabilecekse benim için pek bir sorun gözükmüyor demektir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sarp 0 Mart 12, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mart 12, 2014 gönderildi D5200'ün fiyatı ne? Sırf AA filtresi yok diye D5300 alma bence. O filtrenin olmamasının etkisini 18-55mm ile göremezsin zaten. D5200 de çok iyidir.2 hafta önce Hayyam Pasajı ve civarında yaptığım araştırmalar sonucunda D5200 + 18-55mm VR lensli ürünü spot olarak 1585TL'ye, Karfo Karacasulu garantili olarak da 2000TL'ye bulmuştum.D5200 yerine D5300 tercih etmek istememin bir diğer sebebi de Expeed 4 işlemciye geçilmiş olmasıydı aslında. D5200'de Anti-aliasing filtresi bulunmasının dezavantajı ya da D5300'de Anti-aliasing filtresi bulunmamasının avantajı tam olarak nedir acaba? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ad soyad 0 Kasım 5, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 5, 2014 gönderildi fotoğraf makinesinde lensin ayarını elimizle mi çeviriyoruz 5300 aldım hiç anlamam ama aldım işte.. lensin üzerinde 18 den 105 e numaralar var onları otomatik yapan bir mekanizma yok mu varsa da nasıl oluyor sürekli elle çevirip ayarlamak zorundamıyız Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın