Enes KUSCU 0 Oluşturuldu: Mart 19, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Mart 19, 2014 Nikon d5100 bady kullanıyorum,Zoom lens alıp güzel makro fotoğraflar çekmek istiyorum,Sigma 70-300 apo dg makro lensi beğendim kullananlar varsa önerirlermi işimi görürmü onlardan öğrenmek istiyorum.LüTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ ! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
turkstockfotograf 83 Mart 19, 2014 gönderildi Paylaş Mart 19, 2014 gönderildi Tek iyi yanı ucuzdur. Tabi ucuz etin yahnisi... Keskinlikten yoksundur, netlemek için gürültülü ve uzun süreç yaşatır , çoğu zaman netlemek için adamı çileden çıkartır. Genellikle makinesini havalı göstermek için takanlar olur. Epeyce iri bir lenstir. Etrafta fotoğrafçılıktan anlamayanlar lensi görüp "Abdurrahman çelebi" sanabilir. En kralı 300tl etmez. Artıları UCUZDURUCUZDURUCUZDUR 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mart 19, 2014 gönderildi Paylaş Mart 19, 2014 gönderildi Makro fotoğrafçılık hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?Ve çekmek istediğiniz fotoğrafa örnek bir fotoğraf gösterebilir misiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Mart 19, 2014 gönderildi Paylaş Mart 19, 2014 gönderildi Sigma bunu hep yapıyor. Netleme mesafesi düşük olan her lensine Macro ibaresini yapıştırıyor ama o işler malesef öyle olmuyor işte. Sigma 70-300 lens aslında fena bir lens değildir bana göre. Yavaş netlenir, dizel bir AF motoruna sahiptir, magirüs gibi ses çıkartır tamam. Ay fotoğrafı çekecekseniz, doğada böcü börtü kuş falan çekecekseniz, bu tip 300mm deneyimi yaşamak istiyorsanız 2. el alıp denenebilecek bir lenstir. Baktınız bu tip lensler ile çalışmak hoşunuza gitti, para biriktirip daha iyisini alana kadar idare edecek bir lenstir. Ama bir MACRO lens değildir, MACRO lens taklidi yapabilen performansı fiyatı kadar olan bir lenstir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Enes KUSCU 0 Mart 19, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mart 19, 2014 gönderildi Makro fotoğrafçılık hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?Ve çekmek istediğiniz fotoğrafa örnek bir fotoğraf gösterebilir misiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Enes KUSCU 0 Mart 19, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mart 19, 2014 gönderildi Sigma bunu hep yapıyor. Netleme mesafesi düşük olan her lensine Macro ibaresini yapıştırıyor ama o işler malesef öyle olmuyor işte. Sigma 70-300 lens aslında fena bir lens değildir bana göre. Yavaş netlenir, dizel bir AF motoruna sahiptir, magirüs gibi ses çıkartır tamam. Ay fotoğrafı çekecekseniz, doğada böcü börtü kuş falan çekecekseniz, bu tip 300mm deneyimi yaşamak istiyorsanız 2. el alıp denenebilecek bir lenstir. Baktınız bu tip lensler ile çalışmak hoşunuza gitti, para biriktirip daha iyisini alana kadar idare edecek bir lenstir. Ama bir MACRO lens değildir, MACRO lens taklidi yapabilen performansı fiyatı kadar olan bir lenstir. peki portrede başarılı bir lensmi ne kadar zoomlaşsam o kadar netlik vermezmi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mart 19, 2014 gönderildi Paylaş Mart 19, 2014 gönderildi Bu fotoğraf için makro lense ihtiyacınız yok ki, herhangi bir lens hatta kimsenin beğenmediği 18-55 ile bile bunu çok rahat çekersiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Mart 19, 2014 gönderildi Paylaş Mart 19, 2014 gönderildi Bence siz bu lensi almayın elinizdekiler ile daha çok fotoğraf çekerek kendinizi geliştirmeye devam edin 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın