İçeriğe git

Yeni Başlıyorum Makine Önerileri istiyorum


Recommended Posts

Merhabalar bugün yarın makine alacağıım bayadır inceledim ama yine kararsız yine kararsız kaldım.Bütcem 2bin tl.Satmayı düşünmüyorum sürekli kullanacağım inşallah.Makineyi alırken yanında lensi filan gelsin beni 1 - 2 yıl idare etsin istiyorum.Sonrası alaiblirim.

Çekeceğim fotoğraflar. Bulunduğum bölgenin güzelliklerini Çekmek. Genelde bu olacak şimdiden teşekkürler yorum bekliyorum. Aklımda Nikon d90 18-105 mm VR Lens Kit (8 GB Class 10 Hafıza Kartı + Sırt Çanta + Tripod Hediye) var 2bin tl tam olarak.Ama bu makine 2010 yılında cıkmıs sanırım bunlarda önümü kesiyor gibi ama sizlerden yardım bekliyorum teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eski bir teknolojiye 2000TL para bağlamayın.

Açıkcası D5200-5300 gibi cihazlarada para verin demek içimden gelmiyor.

Bence en mantıklı seçenek 2.el D7000 + 18-105VR almaktır.

$$ ın artması sebebiyle 2.el ürün satanlarda çakkallık yapıp fiyatlarını yükseltmişler. Ben sanırım 2013 sonu gibi 20.000 çekimde D7000 + Tamron 17-50 yi 2100-2200 gibi bir fiyata sattığımı hatırlıyorum.

Yani şuan 2000-2100TL ye çok rahat bulunabiliyor olması lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bütçeniz 2.000 tl yi hiçbir şekilde geçmeyecekse Nikon D5200+18-105VR iyi seçim olabilir...

D90'ını kesinlikle düşünmeyin, eğer o klasmanda bir makineye ihtiyaç duyucak bilginiz varsa tercihiniz D7100 olmalı. İlk etapda ne kadar uzun süreli kullanmayı düşünsenizde daha kompak olan D5200 tercih etmek bütçenizle orantılı olarak daha iyi olacaktır. Yeni başlayanlar için çok detaylı makinelere ihtiyaç olmadığı taraftarıyım..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Biraz daha bütçe ayırıp D7100 alabiliyorsanız alın. Ancak bütçe kısıtlıysa 2. el D7000 alacağınıza sıfır D90 alın. Serinin en sorunsuz ve F/P oranı en yüksek makinesidir. Paranızın fazlasını ve ilerde ayırcağınız bütçe ile önce lenslerinizi alın. Güzel lenslerle D90 la çektiğinizi, pahalı bodylerin önüne optik kalitesi düşük lensler takıp çekemezsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.