İçeriğe git

Nikon Full Lens ve Dx Lens Ayrımı nasıl yapılır


Recommended Posts

nikon AF-S 80-200mm 2.8 ED lens modeli Full frame bir lens mi dir.

D5100'ümde doğrudan netleme yapabilir miyim.

Bir de full frame lenslerde lens üzerinde hangi simgeler bulunur ?

Örneğin DX , ED vs

Tam emin olamadım netten yazılar okudum ancak her kafadan farklı bir ses çıktı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon AF-S: Objektif üzerinde entegre bir odak motor içerir. Bu şekilde sessiz ve hızlı bir otofokus özelliğine sahip olmuş olur.

Nikon AF-I: Bu objektifler odak motoru özelliklerine sahiptirler. Bu lensler 1992 ile 1996 yılları arasında üretilmiştir. Piyasada nadir bulunan lenslerdendir.

Nikon DX: APS-C Dijital SLR sensörler için tasarlanmış bir lens ürünüdür. Full frame DSLR (FX) makinalarında kullanıldığında fotoğraflarda fotoğrafların köşelerinde siyaha kaçan az pozlama hatalarına sebep olur. Tüm Nikon DSLR fotoğraf makinalarında DX lensleri kullanabilirsiniz. Orjinal Nikon DX lensi yeni nesil bir FF gövde üzerinde kullandığınızda gövde otomatikman kendini DX moduna alır, böylece köşelerde karartı görmezsiniz, ancak kullanılan sensörün orta kısmıdır, dolayısıyla aldığınız dosya da ona göredir.

Nikon FX: Tüm Full Frame DSLR yada SLR Fotoğraf makinalarında kullanılabilen objektif türüdür. Nikon DX lenslerde yaşanan fotoğraf alanlanın eşit pozlanmama hataları önemli derecede giderilmiştir.

Nikon VR: Optik görüntü sabitleme özelliği bulunmaktadır, Bu özelliğe ayrıca titreşim ve diğer kamera hareketleri telafi etmek için kullanılan bir Titreşim Azaltma özelliği de diyebiliriz.

Nikon D: Objektifin kamera odaklı olan mesafesini belirleyen bir dijital algılayıcı ile donatılmıştır. Bu sayede poz hesaplamalarını daha kesin sonuçlar ile hesaplamamızı sağlar. özellikle giriş seviyesi gövdelerde flaşın doğru seviyede ışık vermesi için gereklidir.

Nikon G: Lensin üzerinde bir diyafram halkası bulunmamaktadır. Bu yüzden bazı çok eski Nikon SLR fotoğraf makinaları ile kullanılamamaktadır. Tüm Nikon G objektifleri aynı zamanda Nikon D lens özelliklerine sahiptirler.

Nikon IF: Bu tür lensler bir iç odak mekanizmasına sahiptirler. Bu yüzden netleme esnasında lensin ön tarafında bulunan optik lens hareket etmez.

Nikon ED: Lensin içinde ekstra düşük dağılım(Extra-Low Dispersion) camı bulunmaktadır. Bu özellik bize parlamayı ve renk sapmalarını azaltmaya yardımcı olur.

Alıntıdır.

80-200 FX bir lensdir, AF-S olduğu için de D5100 gibi gövdelerde AF olarak çalışır. AF-D olsaydı çalışmazdı.

- Mehmet Köse tarafından düzenlendi
Ekstra bilgi ilave edildi.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.