İçeriğe git

D300 çekim kalitesi


Oğuzhan Serdenci

Recommended Posts

Arkadaşlar sabahları fotoğraf çekerken isoyu ne kadar düşük tutarsam tutayım yinede resim çok parlak çıkıyor parasoley de var çekim hızını arttırınca da fotoğraf karıncalı gibi çıkıyor 18-70 DX Nikkor lens var lensle mi alakalı acaba makinenin menü kısmında yüksek iso hassasiyeti gibi bir menü vardı onla alakası olabilir mi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Genelde P modunda kullanıyorum bi arkadaşıma sordum iso düşük olunca kumlanma gibi olur dedi ama ne bileyim bende samsung s4 vardı onun çekimleri ile pek bi fark göremedim yada ben beceremedim D90 dan sonra D300 çok afalladım birbirinden farklı iki dünya gibi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Düşük isoda makine kumlanma yapmaz 800 den 1600 den sonda bariz kumlanmayı görürsün düşük değerlerde öle bişey olmaması lazım yani atıyorum 200 ISO'da kumlanma olmaması lazım ayarlarını kontrol et.. Bende d80'de tam anlamıyla alışmışken sattım D300s'i alınca ilk zamanlar bocaladım ayarların yerlerini öğrenince hersey kolaylaştı.. d80'den daha rahat ulaşıyorum herşeye, elimin altındaymış gibi.. tofaştan focusa binmek gibi bişeh oldu tabiri caizse.. bide d80 ben sana yardım ederim beceremediğin durumlarda kurtarırım seni diyodu d300s öle değil :D herşey sende ben karışmam ne dersen onu yaparım modunda :D ayarlarını kontrol et ayarlarında bi sıkıntı vardır..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D300 modelinde video çekimi yok D300s modelinde vardır ( oysaki bu makinalara gerek yok bence sadece fotoğraf çeksinler ) videoya ihtiyacım olmadığı halde bu modeli tercih etmemdeki sebep üretimin devam ediyo olmasıydı bilmiyorum ne kadar doğru ! Öğrendiğim kadarıyla konuşuyorum.. hatta d300'ün ISO performansı d300s'ten daha iyi olmasına ragmen bunu göz ardı etmiştim bu modeli secerken.. Saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.