İçeriğe git

autofocus hızı sadece objektifle mi alakalı??


Recommended Posts

öncelikle şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum, ekipman değişikliği sebebiyle soruyorum, en çok takıldığım nokta lensin yavaş odaklaması, hani karanlıkta veya odaklanan yerin rengi ile ilgili bir problem olduğu zamanlarda o yavaş odaklama sebebi haricinde, bazı lensler hızlı odaklar, bazıları ise yavaş, mesela 18 105 yavaş odaklıyor, bu sadece lensle alakalı bir durummudur yoksa gövde bu durumda rol oynarmı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

body + lens diyebiliriz aslında ben kendi düşüncelerimi söylim d80 ile d7000 af motorunun bir değil lenste tabiki büyük rol oynar burda lenslerin bi çok çeşidi var çünkü küçük bi örnek vermek gerekirse sigmanın hsm olmayan bide hsm olan lensleri var hsmler bildiğim kadarıyla sessiz ve diğerine göre daha istikrarlı tabi bu öğrendiğim bildiğim kadarı üstadlar daha detaylı yardımcı olucaklardır heralde..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Netleme hızına etki eden faktörler:

- Gövdenin sahip olduğu AF teknolojisi, kullanılan (Nikon için RGB) sensörün nesli.

- Aynı teknolojiyi kullandığı halde küçük farklardan dolayı oluşan netleme hız farkı (bakınız: D3 ve D300s)

- Seçilen netleme noktasının pozisyonu; mesela kenarlardan bir nokta seçersiniz, o noktanın denk geldiği yerde yeterli kontrast yoktur, bu da netlemeye negatif etki edebilir.)

- Ortamın ışık durumu; bu sadece ışık seviyesi değil mevcut ışığın sıcaklığı da önemlidir.

- Kullanılan lensin F değeri ( ne kadar açık diyafram o kadar çok ışık kazanımı)

- Lensin AF veya AF-S durumu; üzerinde motor barındıran lensler "genelde" daha hızlı netleme yapar, istisnai durumlar hariç!

Biraz karışık gelmiş olabilir. Detaylı bilgi için Ertan hocanın şu yazısını okumanızı tavsiye ederim: http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=81

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

daha önce bu lensi sormuştum vede gerekli bilgileri almıştım, kafamda kalan soru şu, 18 105 ile 16 85 arasında odaklama hız farkı varmıdır? deneme şansım olmadı 16 85 i, o yüzden gerek deneyip gerek teknik olarak bilginiz var ise, teşekkürler ilginiz için

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon 18-105mm F/3.5-5.6

Nikon 16-85mm F/3,5-5,6

Her iki lens de gerek başlangıç odak noktasında gerekse en son zoom yapabildiği odak noktasında aynı diyafram değerine sahiptir. Bundan dolayı içeri giren ışık miktarı aynıdır. Bu da aralarında netleme hızında büyük bir fark olmayacağı manasına gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.