İçeriğe git

Recommended Posts

Oluşturuldu:

Arkadaşlar ihtiyaçlarım doğrultusunda yakın zamanda bir flaş almayı düşünüyorum. İnternette gezerken uygun diyebileceğim bir fiyata bu flaşı buldum.

Bu flaşı Nikon D600'de senkronizasyon sorunu yaşamadan kullanabilir miyim.? Geçtiğimiz haftalarda bir arkadaşımdan ödünç olarak farklı bir flaş almıştım ancak çalışmasına rağmen senkronizasyon sorunu nedeni ile tam olarak verimli çalışmamıştı.

Bu flaşı sorunsuz kullanabilir miyim, ve ya 100$ civarında farklı bir model flaş önerebilir misiniz..?

gönderildi

Bu biraz sizin sorunsuzluk tanımınızla alakalı.

Ben Yangnuo mudur nedir o çin işi manuel flaştan kullanıyorum ve sorunsuz çalışıyor.

çünkü vaad ettiği herşeyi yapıyor.

Eğer yanlış hatırlamıyorsam (Mehmet Abi düzeltecektir) TTL değil i-TTL olmalı ki olmalı ki makine ile bir sorun yaşamasın.

Benim okuduğum kadarı ile 1/320 destekliyor. Bunu zaten klasik manuel flaşlarda verebiliyor.

Eğer 1/8000 e kadar destek verdiğini iddaa ediyorsa fiyatına göre gayet iyiymiş derim.

i-TTL destekli yeni nesil Yangnuo nun flaşları var sanırım en uygun iTTL flaşda bu markada var.

Yine orjinal Nikon'a para yetmediğinde Metz, Sigma ve fakir işi Nissin'in iTTL flaşlarıda iş görür.

gönderildi

Bilgilendirmeniz teşekkür ederim.

Önceki tecrübemde sorun teşkil eden durum aslında kullanımla ilgili değildi. Flaşı gayet rahat kullanıyordum ancak sık sık flaş ile makine arasındaki iletişim kesiliyor ve benim makine ile flaş üzerinde verdiğim değerlere uygun fotoğraf çıkmıyordu.

Arkadaşım aynı flaşı Nikon d7000'de sorunsuz kullanmasına rağmen bende sorunlu çalışıyordu. :)

Verdiğiniz bilgiler eşliğinde i-TTL Özelliğini de aklımda tutup ona gÖre bir seçim yapmaya çalışırım.

gönderildi

Bilgilendirmeniz teşekkür ederim.

Önceki tecrübemde sorun teşkil eden durum aslında kullanımla ilgili değildi. Flaşı gayet rahat kullanıyordum ancak sık sık flaş ile makine arasındaki iletişim kesiliyor ve benim makine ile flaş üzerinde verdiğim değerlere uygun fotoğraf çıkmıyordu.

Arkadaşım aynı flaşı Nikon d7000'de sorunsuz kullanmasına rağmen bende sorunlu çalışıyordu. :)

Verdiğiniz bilgiler eşliğinde i-TTL Özelliğini de aklımda tutup ona gÖre bir seçim yapmaya çalışırım.

Arkadarşın size Ödünç verdiği flaş ne markaydı?

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.