İçeriğe git

Recommended Posts

Merhaba

Yeni bir site kuracağım. Buradaki arkadaşların fikir ve yorumlarını almak istedim.

Wordpress ile kuracağım ama fotografları yumuşak kaymasını sağlayacak plugin arıyorum.

Bir iki tane kurdum (photo gallery gibi) ama tam çalıştıramadım.

Local olarak çalıştırdım ama olmadı. Hosta atsam çalışır mı?

Bir de hosting firması olarak ne önerirsiniz?

Hazır tema değil de hazır kurulu örnek şema var mı ?

50 kadar fotografı gösterecek bir site düşünüyorum, Büyüklerini de tıklanınca çıkartsın diye niyetim var. Ama böyle bir plugin bulamadım. Elimle html kodu da yazmak istemiyorum bu devirde :)

Bu şekilde bir site için ne büyüklükte hosting alsam iyi olur. İlk aşamada 5-10 müşteri haricinde pek kimse girmez gibi geliyor.

Gibi ufak tefek yorumlarınız ve yol gösterecek tavsiyelerinizi 4 gözle bekliyorum?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Uzun zamandır site işleriyle uğraşan birisi olarak size önerebileceğim tek şey başlangıç paketlerinden uzak durun :) Orta seviye hosting paketlerini seçebilirsiniz. Netinternet öneririm lokasyon olarak tr sunucuları kullanıyorlar hız için ideal olacaktır. Pluginler ile çok işiniz yok sizin ihtiyacınız güzel bir fotoğraf teması. Themeforexde güzel örnekleri var google üzerinden arama yaparak birçok güzel tema bulabilirsiniz. Tıklayınca fotonun büyük boyutta açılması olayına lightbox deniliyor. Bu şekilde eklenti olarak bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben hosting olaran Turhost kullanıyorum ve fazlası ile memnunum henüz hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Burdan önce Bluhost kullanıyordum oda iyiydi ama 1. seneden sonra %20 fiyat arttırması hoş bir hareket olmadı, keza eski domaninimi Turhost 15TL ye uzatırken onların uzatmak için 15$ istemesi hiç hoş olmuyor.

Basit sadece 50 fotoğraf yüklenecek ve üstüne çıkmayıp zamanla değiştirilecekse bu fotoğraflar;

Fotoğraf başına 5mb desek size 250-500mb alan havada karada yetecektir.

Sizin için önemli olan bandwith.

Ancak bende Başlangıç paketlerinden uzak durulması konusunda hem fikirim. Sadece verilen BW ve kapasite kısıtlı olmuyor. Size ayrılan serverdaki işlem gücüde kısıtlı olduğundan kısaca hizmet alamıyorsunuz.

Benim aldığım hizmet bu;

Cpanel Bireysel Limitsiz - 1 Domain

Limitsiz Trafik

Limitsiz Disk alanı

Yıllık 82TL ve domain ücretsiz veriliyor. Eğer site üzerinden getiri olacaksa bence yıllık 80TL çok büyük bir meblağ değil.

Tasarım konusunda tamamı ile size bağlı bir durum.

Wordpres kurduktan sonra kuracağınız tema ile zaten istediğiniz bir çok şeyi yapabiliyorsuuz.

Themeforest adında bir site var ben genelde oraya bakardım tema için.

Deneme amaçlı beğendiğiniz temayı google dan bulup kurup deneyip, ondan sonra satın almak en iyisi yalnız onu baştan belirteyim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben nato kullanıyorum akşam müsait olursanız bir kaç güzel tema mevcut bende. Eklenti konusunda bir kaç güzel eklenti var telefon ile girdiğim için pek bakamıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

www.burakfatsa.com

GER - Web Hosting - GER-Ekonomi-2 49.90 TLYılllık

https://www.guzel.net.tr/

Hiç bir sıkıntı yaşamadım şuana kadar bu işte gayet iyiler ki benim kullandığım hostun alanı 5 gb. Size 1 gb Hatta 500mb bile yeterli olacaktır. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ek olarak, desteğinin nasıl olduğunu da araştırmak lazım. "%99 Uptime Garantisi" diyorlar ya, yanına "24 saat %99 topu taca atma garantisi" de eklemeliler. Şu ana kadarki hiçbir sorunuma çözüm bulmadılar, aksine hepsinde topu taca attılar. "Valla o bizim sorunumuz değil" diye cevap alıyorum her seferinde. Sunucuları saldırı altında olduğunda da, siteye erişim olmadığında da (Wordpress ile ilgisi olmayan bir sorun, doğrudan sunucu kaynaklı) benzer cevaplar alıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar benim 3 adet sunucum var, hosting hizmeti veriyorum, sınırsız diye bir kavram yoktur, herşeyin bir sınırı vardır, ama müşteriler bunu anlayamadığı için malesef kelime oyunları ile yanıltılıyorlar.

sınırsız diye reklamı yapılan hosting hizmetleri kesinlikle sınırsız değildir, bunun bilincinde olmak gerek.

Sınırsız hosting sözüne bakarak karar vermek yanıltıcı olduğu gibi, verilen hizmet ve destek burada çok önemlidir Ertan bey de söylemiş zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

KingSize adlı tema portfolyo tarzı bir site oluşturabilirsiniz zaten eklentileri ide içinde mevcut teme http://themeforest.net/theme_previews/166299-king-size-fullscreen-background-wordpress-theme?url_name=king-size-fullscreen-background-wordpress-theme ücretsiz isterseniz bende tema mevcut.

önerebileceğim diğer tema da http://themeforest.net/theme_previews/3784630-smartscreen-fullscreen-responsive-wordpress-theme?url_name=smartscreen-fullscreen-responsive-wordpress-theme bu

kendi sitemde kullandığım temadan da gayet memnunum çok www.zulfumehmet.com adresine girerseniz görürsünüz.

Galeri eklentisi olarak önerebileceğim en iyi galeri eklentilerinden biri de NextGEN Gallery Doğan beyin de dediği gibi sınırsız kavramı diye bir şey yok

Mutlaka bir sınırı vardır. Sınırsız derken artık sunucuda ki üst sınırıdır. Ben natro kullanıyorum gayet memnunum her saat arayabiliyorum. Sorunlarıma da kolaylıkla çözüm buluyorum.

herkese de tavsiye ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende TurkishHost'tan Natro ya geçiş yaptım. Reseller hesabı aldım şimdilik bir sıkıntım yok. Ancak Natro kontrol panelleri biraz sınırlı. Bir Plesk ekranı gibi detaylı değil. Bazı teknik durumlarda plesk üzerinden yapabileceğiniz çok basit şeyler için Natroya çağrı açmak durumunda kalabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende TurkishHost'tan Natro ya geçiş yaptım. Reseller hesabı aldım şimdilik bir sıkıntım yok. Ancak Natro kontrol panelleri biraz sınırlı. Bir Plesk ekranı gibi detaylı değil. Bazı teknik durumlarda plesk üzerinden yapabileceğiniz çok basit şeyler için Natroya çağrı açmak durumunda kalabiliyorsunuz.

Recep bey eğer zaten bir reseller işi yapacaksanız bence natro yerine bir kaç arkadaş birleşim bir vds yada vps alsanız kendi resellerinizi oluştursanız daha avantajlı olursunuz. Yurt dışı kaynaklı bir çok uygun fiyata vps ler mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Recep bey eğer zaten bir reseller işi yapacaksanız bence natro yerine bir kaÇ arkadaş birleşim bir vds yada vps alsanız kendi resellerinizi oluştursanız daha avantajlı olursunuz. Yurt dışı kaynaklı bir Çok uygun fiyata vps ler mevcut.

Benim Reseller sadece bana hizmet ediyor :) . İşletmemin web sitesini ve upload ettiğim fotoların host ettiğim siteyi burdan yayınlıyorum Yani ticari bir reseller hesabı değil anlayacağınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sınırsız kullanım;

İnsancıl kullanım şartlarında sınırsız. Siz gibip HD film arşivinizi web sitenize yedeklemek isterseniz hoop birader ne yapıyorsun sen diye soruyorlar elbette :D

Bluehost da sınırsız hizmet sunuyor.

Sanırım Bluehost bu konuda dünya lideri firmalardan birisi. Ben onlardan da sınırsız hizmet almıştım hatta sormuştum fotoğraflarımın orjininali çok yer kaplıyor depo gibi burayı kullanabilirmiyim diye.

Kullanın sıkıntı yok ancak olası bir aksilikte (server göçmesi, HDD bozulması vs) yedek almak sizin sorumluluğunuzdadır demişlerdi.

Yani ben atıyorum 50gb lık veriyi HDD yer yok diye oraya yükleyince, yedeğinide PC de saklamam gerekiyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben uzun zamandır veri merkezleri ile direkt çalışıyorum. En azından karşınızda tek muhatap oluyor, Türkiye lokasyon olarak netinternet, sayfa.net, radore, dgn vs birkaç veri merkezi var. Bu firmalar direkt olarak sunucularını Türkiye'de barındırıyorlar ve 24 saat fiziksel olarak kontrol altında tutuyorlar. Host işi yapan kişiler zaten bu adamlardan hizmet alıyorlar ve aldıkları hizmetlerin üzerine kendi kazançlarını ekleyip satıyorlar. Türkiye lokasyon olması sitelerin hızlı açılması ve hızlı dosya transferleri için iyi oluyor. Sınırsız hosting olayı makinenin elverdiği oranda sınırlıdır :) Mesala benim işyerimde 4 adet serverda toplam 2 adet storage sunucu üzerinde 40 Terabyte alan var. Böyle bir makine üzerinden açılan hesapda aslında limitiniz 40 TB oluyor. Benim bireysel olarak düşüncem 4-5 GB alanlı ve sınırsız trafik olan bir host paketi işinizi görecektir. Birde şöyle bir konu var siteniz üzerinde 100 mb dosyanız olsa bile sistem logları ile bu alan büyüyor. Mesala 4-5 senedir açık olan bir sitemde dosyaların boyutu 150 mb civarında ancak sistem logları 1 gb sınırına ulaşmış durumda. Paketleri alırken bunlara dikkat etmek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.