Doğan 230 Oluşturuldu: Nisan 8, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 8, 2014 Selam,Nihayet NIKON R1C1 flaş setim bu sabah elime ulaştı.Kullandığı pil CR123 tipi pillerdenmiş. aşağı yukarı kalem pilin yarı uzunluğunda.Pil olarak ne kullanmalıyım şarjlı pil mi yoksa normal pilmi? marka ve model önerilerine de açığım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Nisan 8, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 8, 2014 gönderildi Basta normal bir cr123 seti alabilirsin, sonra şarjlı tip pillere yönelebilirsin. Bugün örnek link paylaşıcam. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 8, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 8, 2014 gönderildi CR123 ün şarjlı pilini Türkiye de bulmak zor tabiki kaliteliden bahsediyorum. Çin mallarını İstanbul'da saatÇilik yapan koyu renkli arkadaşlardan bile temin etmek mümkün Ancak şarjsız CR123 pillerin kaliteli olanlarını (Duracell, Panasonic, Varta, Maxcell gibi) bulmak mümkün.Bilmiyorum piller ne derece dayanıyor ama Çok sık biten birşey değilse, flaş sürekli kullanılmayacaksa alibaba,ebay gibi sitelerde 3 kuruşa 5 kuruşluk pil aramaktansa kullan at tarzı pil alıp kulanmak daha mantıklı.Çünkü biliyorum ki Mehmet Abi pili önerdikten sonra şu şarj aletinide al, onu almazsan pilin ömrü bitecek vs diyecek. Haklıda.Ancak sirkülasyonu olmayan bir ürün iÇin o kadar uğraşmaktasa normal pil alıp kullanmayı tercih ederim.Ki kumandam da da böyle bir pil vardı, şarjlı pil almadım. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Nisan 8, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 8, 2014 gönderildi Hem SB-R200 lerde hem de SU800 de maalesef bu pil kullanılıyor. Şarjlı pil tercihi sizin makro çalışma yoğunluğunuza bağlı, ben bu flaşları ortam çekiminde de kullandığım için şarjlı pil tercih ettim. Gökhan'ın da dediği gibi kaliteli CR123 F11 gibi diyafram değerlerine kadar belli bir süre yeterli geliyor; ancak makroda benim alt limitim F22 olduğu için flaşlar mecburen tam güç çalışıyor, bu da pilden fazla güç çekilmesi demek. CR123 lerin şarjlı olanları da oldukça farklı, istenen kaliteyi yakalamak zor, bir kaç deneme yanılma yönteminden ve pahalı olanların bile aslında içi boş bir balon olduğunu öğrendikten sonra DX.com da bulduğum şu modelde karar kıldım. Yine bu siteden 3 farklı pilde istenen performansı yakalayamadım, yani sadecu bu model yeterli geldi. Şarj cihazı olarak başta Gökhan gibi düşündüm, bu yüzden şu cihazı sipariş ettim, ancak maalesef pili dolu gösterdiği halde pil dolmadı. Daha sonra basit bir cihaz buldum, her ne kadar profesyonel olmasa da pillerin doluluk durumunda daha memnun kaldım, sürekli bunu kullanıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 8, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 8, 2014 gönderildi Nikon şu ürün için özel bir pil yapsa abc123 diye insanların kafası ne kadar rahat olacak.CR123 nedir arkadaş, nerden bulurum? Acaba kalitelimidir? şarjlıya ihtiyacım varmı? iyide benim şarj cihazı bunu şarj etmiyor??Kendine has bir pil yapsa hem kendi kazanacak, hem kullanıcıların başında saç kalacak 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan 230 Nisan 8, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 8, 2014 gönderildi şarşlı 3.7V 750mah şarjlı pil buldum tanesi 20 tl 3V ile çalışan flash ünitesi için sorun olurmu acaba? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan 230 Nisan 8, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 8, 2014 gönderildi Mehmet hocam sizin piller kaç çekim gidiyor r1c1 de. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Nisan 8, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 8, 2014 gönderildi Tavsiye ettigim model 1000mA. Cekim sayisi vermek zor, cunku cok kapali diyafram ve iso buyuk etken. Sanirim 100-150 kare rahat cekebiliyorum.3,7 volt sorun olmuyor, 4,2 volta kadar yolu var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan 230 Nisan 16, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 16, 2014 gönderildi Mehmet hocam, R1C1 setin içinden çıkan flaşların önüne takılan kitapçığında ışığı yönlendirmede kullanılır diye yazdığı ekteki fotoğraftaki diffuser tarzı aparat ışığı yumuşatmada nasıl acaba? çiçek böcek vs çekimlerinde bir avantaj yada dezavantaj sağlıyor mu?R1C1 flaşlarının önüne Diffuser takmak lazım ışık bazen parlak yüzeylerde sıkıntı yaratıyor.Ayrıca R1C1 çekimlerinde arkaplan bazen simsiyah olabiliyor buna da bir çözüm olabilir mi acaba? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Nisan 16, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 16, 2014 gönderildi Şimdi Doğan hocam, sözkonusu diffüzerleri bir kaç kez denedim ama çok da gerekli bulmadım, benim için bir miktar parlama çok önemli değildi. Bu diffüzörler bildiğin gibi yansıma metodunu kullanıyor, bu da ışığın gücünün bir miktar azalmasına yol açıyor. Bunlarla çalışırken i-TTL bile olsa flaş telafisiyle artıya doğru biraz güç yükseltmekte fayda var.Ancak:Yaptığınız çekim hiçbir şekilde parlama kaldıracak bir iş değilse o zaman başka alternatifler de var. Bunun gibi mesela:Bir tür polarize filtre gibi düşün, mantık aynı. Ancak sonuçlarının çok daha iyi olduğunu şu örnekten anlayabiliyoruz:R1C1'in yanında verilen diffüzerlerin piyasada alternatif tipleri de mevcut. Bunlar orjinali gibi yönlendirme yapmıyor, daha çok standart flaşlara takılan diffüzörlere benziyorlar:Bir de şunu söylemek isterim: Yüklediğin örnek karede diffüzörlerin montaj şekli farklı. Benim bildiğim orjinal diffüzörler bu şekilde monte ediliyorlar:Senin yüklediğin karedeki gibi kullanırsak objenin etrafında gölge olma riski bi hayli artar gibime geliyor.Arka planın simsiyah olmasının nedeni kullanılan yüksek diyaframdır. öğlen güneşi altında bile bu böyle olur. Bunun için kutu içeriğinde bulunan beyaz plex camı objenin arka tarafına tutabilirsin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan 230 Nisan 16, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 16, 2014 gönderildi faydalı bilgiler için teşekkürler Mehmet hocam. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan 230 Nisan 16, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 16, 2014 gönderildi parlama olayını çözmem lazım aşağıdaki örneklerdeki gibi kötü bir ışık oluşturuyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ozydt 0 Şubat 2, 2019 gönderildi Paylaş Şubat 2, 2019 gönderildi Merhabalar ben de R1C1 flash iin şarjlı pil arıyorum sürekli macro ağız içi çekimi yaptığım için diğerleri abuk bitiyor. Şu anda aliexpress ya da başka bir siteden önerebieceğiniz CR123A pili var mıdır? Bir de alırken voltaj ve amper konusunda bu makina için hangi max ve minimum sınırlarda bakmalıyım pil için? Tesekkürler şimdiden. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın