İçeriğe git

D90 ÇÖZÜMLEMELERİ.


serdal

Recommended Posts

henüz #Nikonturk forumlarıyla tanışmadan önce D90 almıştım.ama galiba işin içinden çıkamıcam.Kullanma kılavuzu makinenin detaylarına göre yetersiz.Galiba hata yaptım.Bu kadar detaylı makine ilk etapta almamalıydım.Ama satıcı model model derken işte bu taam size göre dedi ve aldım.hafta sonları gide bileceğim uygun öğreti yerleri varmı?:(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Normalde DSLR kameralar ile ansiklopedi gibi kullanım klavuzu verilir.

Eğer bunu okuyup yetersiz diyorsanız ve eksik diyorsanız size herhangi bir kursun yardımcı olabileceğini sanmıyorum.

ÜrÜnÜ hemen geri iade edin. Zaten 2014 senesinde size elde kalan 5 yıllık makineyi satmışlar. Geri iade edin, DSLR-Like denilen sınıftan bir kamera alın.

Ha yok benim kitabı okumaya gözÜm yemedi, okuduğumdan da bişey anlamadım diyorsanız gayet normaldir çÜnkÜ sizin benim konuştuğumuz TÜrkçe ile yazılmıyorlar.

En kısa sÜrede bir fotoğraf kursuna yazılın. GÜnlÜk hayatta kullandığımız TÜrkçe ile çok rahat bir şekilde kavrarsınız olayları.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

d90 gayet başarılı bir makinedir. ilk etapta zorlanıyorsanız otomatik modda çekim yapıp kadraj kompozisyon oluşturmaya yönelin. elinizdeki makine evladiyelik güzel bir makine.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

İstedikten sonra yapılamayacak bir şey yoktur. Kurs ya da bu işten anlayan bir arkadaşınız size yardımcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tafsiyeleriniz rahatlatıcı.Teşekkürler.

2 mayıs ta kapadokya turum var.Makinemin hakkını vermek istiyorum.Ve burda sizlerle kayda değer fotoğraf paylaşmak isterim.İnsanın fotoğraflarının birileri tarafından iyi yada kötü değerlendirilmesi güzel.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

2 Mayısa daha 20 günden fazla zaman var. Hiçbir şey yapamıyorsan sana bir öneri; Sirkeci Hayyam pasajına uğra ve oradaki bir dükkandan rica ederek basit fonksiyonlarını öğrenmeyi dene.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kılavuzların zorluğu konusunda size hak veriyorum. Eğer uğraşmak istenmiyorsa, ben de DSLR-like bir makine öneririm. Ama "apırsa da köpürse de" öğrenileceklse, farklı ve eğlenceli kaynaklar bulunabilir. Ben de aynı kaygı ile epey kaynak topladım. Ama üzerinden gitmek kolay değil tabii. Yine de başka türlü hakim olmak pek olası değil gibi duruyor:

rLdjQ3.jpg

Bir de tesadüfen şöyle bir cheatsheet buldum. Sert lak kaplı ve kıvrılıyor. Çantanın arka gözüne sığıyor. İşe yarayacağını düşünüyorum:

27Qy5E.jpg

Bunlar D90 dahil her makine iÇin var. Netten e-book şeklinde olanlar da indirilebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

murat bey son paylaştığınız pratik kılavuzu nerden indire bilirim.

Onun e-book'u yok. tesadüfen linkini bulup satın aldım. "camerabooks.com" isimli bir firma satıyor. D90 için de var.

Kitapların e-book'larına zaman zaman rastlıyorum. Ama benim kitabı elime alıp bakmak daha çok hoşuma gittiği için Amazon'dan kitaplarını aldım. TR'de var mı bilmiyorum ama birkaç tane alıp tek kargo verecekseniz, buradan almak genelde daha pahalıya geliyor. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Genel anlamda tuşlar fonksiyonlar ve menülerde ki ifadelerin ne anlama geldiğini anlatacak bir site. Bende de D90 var gayet memnunum. Hiç geri vereyim deme, bizim için gayet yeterli..Millet bu makineden ekmek yiyor. O yüzden moralini bozma. İlk aldığımda bende cok sıkıntı çekmiştim. Şimdi olumlu tepkiler aldığım fotoğraflar çekiyorum.

Tavsiyem bolbol kurcala herşeyin fotoğrafını çekmeye çalış. P modunda çekim yapıp enstantene diyafram oranlamalarına bak. İlk aşamada M modu ağır gelir.

Ben hiç kursa gitmedim ama o kadar çok makale yazı okudum o kadar çok fotoğraf inceledim ki kursa gitmiş kadar oldum nerdeyse :) Herhangi bir sorun varsa bana yazabilrsin.Elimden geldiğinde yardımcı olurum.

Makinen eski diyenlere sakın aldırış etme. Ufak bir örnek, otomatik odaklaman olduğu için lens alırken bile fiyat da fark edecek. Ara Güler'in dediği gibi, ^^İyi fotoğrafçı dikiş makinesiyle de fotoğraf çeker''

İşte bu da link ; http://blog.emresaracoglu.com/turkce_blog/nikon-d90-turkce-kullanma-klavuzu/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D90 başlamak için ne kadar uygundur bilemem ama bazı şeyleri öğrendikten sonra iyi ki D90 almışım diyeceğinizi tahmin ediyorum. En azından makinenin gövdesinde AF motoru var. G serisi objektifler için 2 katı fazla para vermemiş olacaksınız. Hatta gidebiliyor iseniz fotoğraf kurslarına gidebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.