hanifi aydın 1 Oluşturuldu: Nisan 12, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 12, 2014 kullandığım lens vr 2, nikon 16 85, vr ibaresinin olduğu kısımda normal- active diye iki seçenek var, bunlar ne işe yarar bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarınızı bekliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Nisan 12, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 12, 2014 gönderildi Bildiğim kadarıyla hareketli nesneleri çekerken "active" normal çekimlerde "normal" mod kullanılıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Nisan 13, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 13, 2014 gönderildi Sen hareketliysen ve lens sürekli titriyorsa "active" modunu seç. Mesela giden bir arabada ya da teknedeyken active modunu kullanmakta fayda var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hanifi aydın 1 Nisan 13, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 13, 2014 gönderildi peki teknik olarak bu vr teknolojisi bize diyafram değerindenmi kazanç sağlıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Nisan 13, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 13, 2014 gönderildi Hanifi bey,Temel fotoğrafçılıkla ilgili olarak döküman bulup okumaya çalışın. Son sorunuz fotoğrafçılık temel bilgilerine dahi sahip olmadığınızı gösteriyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hanifi aydın 1 Nisan 13, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 13, 2014 gönderildi Hehmet bey, bazı arkadaşlar mesela poz telafisi için 1 stop 2 stop diye söylüyor, ya ben yanlış biliyorum ya da bu şekilde söyleyen yanlış söylüyor, o yüzden böyle bir soru sordum, belkide kendimi tam ifade edemedim, soruyu tam anlatamadım, ben diyafram değerini kısınca veya açınca buna 1 stop veya 2 stop gider diye biliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Unal 48 Nisan 13, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 13, 2014 gönderildi Anladım galiba; "enstantaneyi ne kadar azaltarak, orantılı olarak diyafram değerini değiştirebilirim" diye mi soruyorsunuz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Nisan 13, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 13, 2014 gönderildi Hehmet bey, bazı arkadaşlar mesela poz telafisi için 1 stop 2 stop diye söylüyor, ya ben yanlış biliyorum ya da bu şekilde söyleyen yanlış söylüyor, o yüzden böyle bir soru sordum, belkide kendimi tam ifade edemedim, soruyu tam anlatamadım, ben diyafram değerini kısınca veya açınca buna 1 stop veya 2 stop gider diye biliyorum1-2 durak dedikleri şey perde hızındaki kazanç. Diyafram ile ilgisi yok yani. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sedat dilaver 0 Nisan 13, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 13, 2014 gönderildi Arkadaşlar stop değeri pozlamayla alakalıdır. Pozlama öncesi +/- stop değerlerinizi , diyafram veya enstantene değerlerini değiştirerek sağlayabilirsiniz. Bu arada makinanızın kabiliyetlerine göre 1/3 ve 1/2 stopta pozlama değerlerinizi telafi edebilirsiniz.VR ise ayrı bir kavramdır. Yüksek enstantene değerlerinde (tabi bu kullandığınız objektifin odak uzaklığınada bağlıdır) çekim sırasında makinada oluşan titreşimleri karşı titreşimlerle sönümlendirmeyi sağlayan bir sistemdir. Bu sistem Nikon ve Canon da lenslerde iken Sony ve Pentax ta gövde üzerinde bulunmaktadır. Genelde firmalar bu sistemlerinin 4 stop kazanç sağladığını belirtsede yapılan lab testlerinde ortalama 3-3,5 stop değeri kazanç sağlamaktadır.Hal böyle olunca bu kazançtan sonra iş fotoğrafçıya kalıyor. İsterse bunu diyaframda kullanır alan derinliğini arttırır, isterse enstantenede kullanır daha hareketsiz bir fotoğraf elde eder. Bu size kalmış. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın