İçeriğe git

Yarın fotoğraf çekimi için güzel bir an * Ay yarın kıpkırmızı olacak!


Recommended Posts

Yılın ilk ay tutulması yarın gerçekleşecek. TSİ 8.58'de başlayacak tam tutulma, en rahat Kuzey ve Güney Amerika'dan izlenebilecek.

ay160.jpg

Dünya yarın, “Kanlı Ay Tutulması†olarak adlandırılan gökyüzü olayına sahne olacak. 14-15 Nisan’da gerçekleşecek tutulma sırasında, Dünya’nın uydusu Ay, kıpkırmızı bir görünüme bürünecek.

2014’ün ilk Ay tutulması, uydunun Dünya’nın yörüngesine girmesiyle başlayacak. Ay’ın kırmızı görünümü ise, Güneş ışınlarının atmosferden kırılarak üzerine düşmesiyle oluşacak.

SON 500 YILDA 3 KEZ GERçEKLEŞTİ

Normalde her yıl 2 kez gerçekleşen ay tutulmaları bu kez diğerlerinden farklı olarak 4 kez gerçekleşecek. ABD’nin Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) yapılan açıklamaya göre, yarın görülecek Ay Tutulması 2014 ile 2015 arasında yaşanacak “tetrad†olarak da bilinen dört tutulmanın ilki. Dünya bu tür bir dörtleme sayesinde, son 500 yılda sadece üç kez görülen bir gök olayına tanıklık edecek.

ay-ic.jpg

EN RAHAT AMERİKA KITASINDAN GöZLEMLENECEK

Yarın sabah Ay’ın Dünya’nın gölgesine girmesiyle TSİ 8:58’de başlayıp 11.24’e kadar sürecek olan tutulma, en rahat Amerika kıtasından gözlemlenebilecek.

NASA CANLI YAYINLAYACAK

NASA ise görüntüleri, robotik teleskobu Slooh kamerasıyla canlı olarak yayınlayacak.

“FELAKETLER YAŞANACAK†İDDİASI

Gerçekleşecek Ay tutulmasıyla ilgili komplo teorileri ise çoktan konuşulmaya başlandı bile… Nadir olarak görülen Ay tutulması arkasından çevresel felaketlerin yaşanacağı görüşü birçokları tarafından konuşuluyor.

kaynak sözcü gazetesi http://sozcu.com.tr/2014/dunya/ay-kipkirmizi-olacak-486439/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bugün mü olacak ben asya kazakistandayım ceke bilme imkanım olurmu ????

Arkadaşlar bugünmü olacak lütfen cevaplayın sorumu

Yılın ilk ay tutulması yarın gerçekleşecek. TSİ 8.58'de başlayacak tam tutulma, en rahat Kuzey ve Güney Amerika'dan izlenebilecek.

Şimdi Kazakistanlka aramızda sanırım +4 saat gibi bir zaman farkı var. Dolayısı ile sizin orada olay 12:58 sularında olacak tam tutulma. Dünyanın karanlıkta kalan yüzü tam ve net bir şekilde izleyebilecek bu astronomi olayını, biz maalesef göremeyeceğiz. Ha paraya kıyarım amerikaya giderim dersen o ayrı mevzu. :D

olayı

canlı izleyebilirsiniz
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.